Zaterdag 28 Mei Tien keer Barre Blues in Monster en Ter Heijde

Bargezellige route van grote klasse tussen zee en kassen!

Barre Bluesroute 2016 ziet er anders uit dan vorig jaar. Dit jaar 10 locaties die mee doen waar 10, totaal verschillende, optredens te zien zijn. Bekijk het programma en bepaal je route of val zo maar ergens binnen en laat je verrassen! De route gaat langs cafés, strandpaviljoens, verenigingsgebouwen, congrescentrum en zelfs een themapark.

De weervoorspellingen zijn uitstekend, dat wordt een lange zwoele avond genieten van Barre Blues. Ieder jaar in mei organiseert Blues aan Zee de Barre Bluesroute. De start vindt plaats zaterdag 28 mei om 17:00 uur met een akoestisch duo in Broodjes zaak Hop. De grote finale vindt plaats om 00:30 uur in de Druiventuin. Bas Paardekoper & the Blue Crue, een blues rock band uit het topsegment van Nederlandse Blues. Overige optredens van 21:30 uur tot 0:30 uur

Toegang overal GRATIS!

Gratis busvervoer door heel Monster en Ter Heijde De hoofdsponsor GJ Personeelsdiensten stelt twee 9 persoonsbusjes ter beschikking die van 21:30 uur tot 01:00 uur langs de deelnemende horeca rijden om bezoekers op te pikken en weg te brengen. De busjes worden bestuurd door vrijwillige maar zeer ervaren chauffeurs waarvan er een aantal dit dagelijks als beroep uitoefenen. De busjes rijden continue en je kunt in of uitstappen waar je maar wilt binnen Monster en Ter Heijde.

De Barre Bussen:

– Rijden van 21:30 uur tot 01:00 uur
– Zijn volledig gratis
– Transferpunt voor Ter Heijde is de P-plaats bij de Viskeet
– Transferpunt voor Monster is de P-plek bij de Noviteit
– Busjes rijden van Ter Heijde via de Noviteit naar de Cultuurschuur
– Tot 01:00 uur kunnen blues liefhebbers naar de Druiventuin worden gebracht

Meer over Blues aan Zee op de website www.bluesaanzee.nl

Programma voor de vroege avond.

17:00 – 20:00 uur Akoestisch duo Ockhuysen & Bus
Locatie: Broodjes zaak Hop Zeestraat 5 Monster.
Bluesy popsongs die je zelden meer hoort maar iedereen spontaan meezingt.
Twee muzikanten uit the Hellhounds brengen hier bluesy popsongs die je zelden meer hoort maar iedereen spontaan meezingt. “van wie is dat nummer ook al weer”? Vraag je jezelf steeds af. Een sympathiek duo met zang van Sarah Ockhuysen en akoestische gitaarspel van Sander Bus. Voor zang of gitaarles ben je bij beide aan het goede adres.

Avondprogramma van af 21:30 uur

21:30 – 0:30 uur West Coast Party Bluesband
Locatie: KloosterKelder Kloosterlaan 33 Monster.
Stelletje doorgewinterde oude rotten spelen duivelse muziek tussen de nonnen.
Deze band bestaat 4 gerenommeerde muzikanten die deze blues stijl al jaren een warm hart toedragen. Zanger, mondharmonicaspeler Gerrit Ekkelenkamp heeft jaren lang het bluescircuit doorkruist met diverse bands en gelegenheidsformaties. En is ook de leermeester geweest van Harp Mitch die je vanavond in de Viskeet kan zien. Gitarist Jean Raven heeft als grote voorbeeld Duke Robillard. Dat is heel duidelijk in zijn spel terug te horen. De laatste jaren speelde hij in Jumpin’ Joe. De ritme sectie bestaat uit drummer Richard van Grootveld en Martin van der Velde op bas. Al met al een band met de nodige bagage die een eigen draai geven aan de swingende West Coast Blues.

21:30 – 0:30 uur Wooden Paul
Locatie: Café de Kleine Jan Kerkplein 4 Monster.
40 jaar jonge Westlandse band speelt de stijl van Rory Gallagher.
Wooden Paul heeft passie voor de bluesrock van Rory Gallagher van de jaren zeventig. Muziek, die nog steeds springlevend is. De mannen hebben de band ruim 40 jaar geleden opgericht en nog steeds spatten de vonken er bij elk optreden van af. Sinds kort bestaat de band uit drie mannen en een vrouw, Inge Clausing is de nieuwe bassplayer en daar zijn de heren erg gelukkig mee. Je hoeft geen fan van bluesrock te zijn om dik te genieten van een paar uur Wooden Paul.
Wooden Paul
21.30 – 0.30 u. Spint
Locatie: O.J.O.S. grote zaal Choorstraat 95 Monster.
Zeven “mans” pop, blues en rockband ook uit het Westland. O Jos wat lekker!
Spint is een eigentijdse (lees eigenwijze) pop en blues rockband uit het Westland. Ze spelen leuke covers, maar ook eigen Nederlandstalige liedjes. De band bestaat uit maar liefst zeven personen en dat zijn: Nanda van Soest, Jan Kester, Jos van Mil, Koos van Woerkom, René Verbraeken, Aad van der Valk en Wiarda Eerens. Genre: Rock, Pop, Blues

21:30 – 0:30 uur Direction
Locatie: Cultuurschuur Zwartedijk 11 Monster.
Nog meer oude rotten. Rot & Rollen met vroege Beatles, Stones en Rock a Billy.
Rock & Roll met Direction. De band bestaat uit 5 leden die hun sporen in de muziek ruimschoots verdient hebben Gerard Berghaan – gitaar en zang, Dick Vaesen – zang, Hans Backes – drums en zang, Lammert Smit – bas en zang, en Arnoud Rietveld gitaar, toetsen en zang. De band speelt Rock ‘n Roll uit de jaren 50 en 60, meeslepende bluesmuziek, sing-a-long voor de liefhebbers, nummers van de vroege Beatles en Stones, Rock a Billy om vrolijk van te worden.

21:30 – 00:30 uur Wally Says No
Locatie: Café sporthal de Wielepet Heijdseweg 9 Monster.
Zeg yes tegen stevige ruige Bluesrock.
Wally says no! Een kreet waarbij je een hoop kunt bedenken, maar de essentie zit in het eigenzinnige, recalcitrante en tikje venijnige wat uit het visitekaartje van de band spreekt. De door de wol geverfde bandleden die hun sporen inmiddels ruimschoots verdient hebben in het snabbel circuit van diverse muziek genres hebben elkaar 5 jaar geleden gevonden in gemeenschappelijke roots; The Bluesrock! Met een repertoire van giganten als Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa, Robin Trower, Stevie Ray Vaughan etc. hebben ze zich van alle voormalige franje ontdaan en zijn back to basics gegaan. Stevige ruige Bluesrock gekenmerkt door een voort stampende rhythm-sectie, heftig gitaarwerk en een rauwe bluesstem. Naast de eerder genoemde karaktereigenschappen van deze bulldog van een band schuilt er ook een flink portie humor en balorigheid in deze mannen wat het geheel tot een feestje maakt om naar te kijken en luisteren. “Wally Says No!” is: Ronald Hoeksma – slag-, en sologitaar Wim van Loon – zang Tim Buter – basgitaar Jeroen Pol – Drums

21:30 – 0:30 uur Harp Mitch & the Offbeats
Locatie: Café De Viskeet Ter Heijde.
Mitch voelt zich kiplekker in de vernieuwde Viskeet.
Nieuw! iedere zaterdag vis gooien in de Kipkeet, eh?
Harp Mitch & Band is een viertal met een “drive” die je niet veel ziet en hoort in het blues circuit van de “Lage Landen” Swingin’ , Jumpin’ , Stompin’ & Bumpin’ is het motto van deze bluesband. Hun sound van eenvoud en warmte omarmd een ieder. De combinatie met Harp Mitch “Big-Sound , “California Dream”, “New Orleans drive & Rock a Billy shake”, kan alleen maar naar succes smaken. The Offbeats bestaan uit Thomas Van den Berg op gitaar, Paul van den Berg op contrabas en Peter ten Wolde op drums. Met elkaar een viertal waarvan het plezier en de voorliefde voor swing, jump, soul en blues afstraalt.

21:30 – 0:30 uur The Rude Move trio
Jamm Beach Strandopgang Karel Doormanweg (rechts) Ter Heijde.
Je komt vanzelf in beweging met de Blues en BluesRock covers van dit trio.
Opgericht in 2008 onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move in de afgelopen jaren een goede naam als verrassende en energieke bluesband opgebouwd bij menig café en op festival podia in Nederland. Met stevige maar vooral gevarieerde Blues/ BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Gary Moore, Omar and the Howlers en eigen nummers worden met passie en plezier gespeeld. Want op het podium heeft The Rude Move altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die zij onder elkaar op het podium hebben, heeft ook zijn uitwerking op het publiek. De band bestaat uit: Dennis Gosens – Gitaar en zang, Bas Buis – Basgitaar, Frans Frans Ogiér – Drums.

21:30 – 0:30 uur Flat Tire
Strandpaviljoen Zomer en Zo Strandopgang Strandweg (links) Ter Heijde.
Spring uit de band met deze Westcoast Jump and Swingblues band.
Flat Tire begon in 2012 met de Westcoast Jump and Swingblues in de stijl van de oude meesters als James Harman, Rick Estrin en The Fabulous Thunderbirds. Later ontwikkelt de sound zich verder en wordt ook de oude Rhythm & Blues in het repertoire betrokken. Waar blues nog wel eens geassocieerd wordt met sombere gevoelens, onderscheidt Flat Tire zich door het spelen van de meer swingende bluesnummers. “Er mag gedanst worden, graag zelfs” aldus voorman Marcel Schuurman. De leden draaien al jaren mee in de muziekscène en laten dat ook horen bij de uitvoeringen. De bezetting bestaat uit Frans Gabler op bas, Wout van Breugel op drums en Eric Lopes Cardozo op (solo) gitaar. Marcel Schuurman is voorman van de band op zang en (solo) gitaar. Beide gitaristen brengen een verschillende sound en ook bluesstijl met zich mee, waardoor Flat Tire over een eigen en herkenbare sound beschikt.
Bas-Paardekooper
Nachtprogramma, de grote finale.

0:30 – 2:00 uur Bas Paardekooper & the Blew Crue
Locatie: De Druiventuin Vlotlaan 535 Monster.
Een band met een vette sound en Bas is zeker niet krenterig met expressie en emoties.
Een ongekend gitaar talent en zijn band. Natuurlijk is ook voor Bas Jimi Hendrix de grote inspirator, onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Dat het eens zo ver zou komen dat hij met de grote Walter Trout het podium zou delen is een droom die werkelijkheid is geworden. Met een “vette” sound en volop expressie en emoties geeft Bas zich helemaal over aan de muziek. De laatste release is de prachtige CD Room 111, op klassieke wijze opgenomen in Amsterdam en gemasterd in de Abby Road studio in London. De “Blew Crue” bestaat verder uit Roel van Leeuwen (drums/zang) André de Bruijn (basgitaar/zang) en de tweede frontman Wouter Hoek (toetsen/zang).

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: