20 Years Ribs & Blues – Ribs, Blues & Fun – Day 1

Een sfeerverslag van het 20ste Ribs & Blues Festival te Raalte op 14,15 en 16 mei 2016. Een verslag door en met foto’s van Gerrie van Barneveld.

Het is deze keer een bijzondere editie van Ribs & Blues. Voor de twintigste keer wordt het festival gehouden en bij een jubileum hoort ook een prijs. Ribs & Blues is uitgeroepen tot het “Best Blues Festival/Event” van 2015 door de European Blues Awards.

Het Noordpool Orkest bestaande uit 42 muzikanten mogen de aftrap verzorgen. Als eerste begeleiden zij Waylon. Die wordt in eerste instantie zelfs niet herkend bij de poort van het festival, maar kan toch een korte set zingen.
jongh5466
Daarna volgt een bijzondere combinatie met onder andere de oud Blizzards­-leden Erwin Java en Herman Deinum. Ralph de Jongh en Tineke Schoemaker nemen om de beurt de rol van Cuby (Harry Muskee) over.
schoemaker5487
Een aantal Cuby klassiekers volgen waaronder: Just for Fun, Somebody Will Know Someday en Window of My Eyes. Een geslaagde samenwerking tussen blues en orkest.
schoemaker5497
Na een korte ombouw is het de beurt aan Racoon. Met een aantal succesvolle albums in hun achterzak pakken zij met gemak de grote tent in.
racoon5606
Geen brullende gitaren, maar met hun intieme en sfeervolle liedjes lukte het ook. Als zanger Bart van der Weide vraagt om een lichtje te schijnen dan krijgt hij lichtjes vanuit de zaal.
racoon5643
Ook als hij een Oceaan zoekt om in te schuilen is dat geen probleem. Het uur vliegt voorbij met onder onder andere: No Mercy, Liverpool Rain, Feel Like Flying en Everyday I Love You More.
racoon5739
Afsluiter van de zaterdagavond is Uriah Heep. De presentator kondigt hen aan met de woorden: “ze gaan nog als de brandweer”. Dat wekt verwachtingen. Gaan als de brandweer bij een band die meer dan 40 jaar bestaat? Inderdaad! Wat een inzet en speelplezier.
uriahheep5854
Zanger Bernie Shaw raast als een Max Verstappen over het podium en Mick Box, het enige originele bandlid, gooit de een na de andere solo de tent in. De rockset bestaat uit klassiekers en een aantal nieuwe nummers. Gypsy, Look at Yourself en Stealin’ zitten aan het begin.
uriahheep5917
Een van de hoogtepunten is Magician’s Birthday met een lange gitaarsolo van Mick Box. Een rustpuntje is er met het akoestische Lady in Black. Voor je het weet is het klaar met afsluiter Easy Livin’. Inderdaad ze gaan nog als de brandweer.

Lees het verslag en bekijk de foto’s van Dag 2 hier en Dag 3 hier van Ribs & Blues 2016.
uriahheep5961

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: