Programma bekend van 20e editie van Southern Bluesnight!

Parkstad Limburg Theaters – Heerlen verwelkomt zaterdag 19 maart weer een keur aan artiesten op de 20e editie van de Soutnern Bluesnight!

Een greep uit de artiesten die dit festival weer tot een mooi feestje gaan maken zijn o.a. Super Chikan, Dwayne Dopsie, Shakura S’Aida, Boo Boo Davis, Junior Mack & Blind B, Chris Beard, Rootbag en vele anderen.

De Southern Blues Night viert dit jaar zijn feestelijke twintigste editie met een internationaal programma dat doordringt tot in de fijnste haarvaten van de blues.

Authentiek, excentriek, puur, meeslepend en feestelijk. Vanuit de Verenigde Staten en Canada betreedt met Super Chikan, Dwayne Dopsie, Shakura S’Aida, Boo Boo Davis, Junior Mack & Blind B en Chris Beard de absolute wereldtop de podia van Parkstad Limburg Theaters. Vanuit Australië is topgitarist Lloyd Spiegel voor het eerst te gast in Nederland en België. En uit eigen land verzorgt aanstormend talent The Ragtime Rumours het voorprogramma, zien we twee live buskers en wordt het swingen tijdens de afterparty met Rootbag.
SBN 2016 Super Chikan
SUPER CHIKAN (USA)

In 2012 stond Watermelon Slim, met wie Super Chikan het duoalbum ‘Okiesippi Blues’ opnam, op het podium in Heerlen. Dit jaar steelt de intrigerende en excentrieke Chikan zelf de show met zijn wervelende gitaarcapriolen, een stomende cocktail waarin Muddy Waters, John Lee Hooker en Chuck Berry om voorrang vechten en een onnavolgbare podiumpresentatie.
SBN 2016 Dwayne Jose-BorderMaker
DWAYNE DOPSIE & THE ZYDECO HELLRAISERS (USA)

De uit Louisiana afkomstige Dwayne Dopsie is de zoon van de legendarische zydeco-pionier Rockin’ Dopsie. Samen met zijn band The Zydeco Hellraisers zet hij elk podium in vuur en vlam met een explosieve mix van zydeco, tex-mex en blues. Een feestband pur sang.

LLOYD SPIEGEL (AUS)

Topgitarist Lloyd Spiegel wordt in thuisland Australië gezien als de drijvende kracht achter de akoestische bluesscene. Ook trad hij op met grootheden als Ray Charles, Bob Dylan en Etta James. Het mag dan ook een klein wonder heten dat deze gigant niet eerder in onze contreien te zien was. Daar komt nu gelukkig verandering in!

THE RAGTIME RUMOURS (NL)

Aan The Ragtime Rumours, de glorieuze winnaars van de BRUL-contest, de eer het festival te openen op het Jukejointpodium in het Theatercafé. En dat doen zij vol overgave met een verfrissende mix van bluesroots, ragtime, americana en hilbilly à la Pokey Lafarge , Luke Winslow-King en Johnny Cash. De toon voor een ‘swampy’ en ‘drunkswing’ avond blues is hiermee gezet.

BOO BOO DAVIS (USA)

Boo Boo Davis is een van de weinige authentieke bluesmannen uit Mississippi die nog steeds als eredivisiespeler actief is. Ook op zijn nieuwste en tiende CD ‘Oldskool’ laat hij met zijn spel op de bluesharp de hypnotiserende klanken van zijn thuisstaat herleven, terwijl zijn fenomenale gravelstem Howlin’ Wolf naar de kroon steekt: bezwerend, rauw en onontkoombaar.

BUSKERS

Twee buskerduo’s voeren het publiek tussen de optredens door naar de oorsprong van de prewar- en countryblues, zoals die gespeeld werd door Charlie Patton, Son House, Leadbelly en Robert Johnson. The Roots Brothers (Robin Smeets en Jean Notermans) brengt een stevige, rauwe en enerverende versie van de ‘bronsgroene’ rootsblues, terwijl Third House on the Left (Guido Brasse en Robbert Duijf) ook ruimte laat voor gospel, humor en Ierse invloeden. Dit wordt een jubileumjaar om nooit te vergeten! Hét festival voor bluesliefhebbers is dan namelijk geen tiener meer en jullie zijn allemaal uitgenodigd om dit grootst met ons te vieren!

SBN 2016 Shakura
SHAKURA S’AIDA (CAN)

Shakura S’Aida geldt als een van de beste contemporaine jazz- en blueszangeressen ter wereld. Zeker haar in 2012 gelanceerde dubbelalbum ‘Time’ is een aanrader! In Heerlen wordt de diva begeleid door haar eigen fantastische band. Iets om reikhalzend naar uit te kijken. Halleluja!

JUNIOR MACK AND BLIND B & THE VISIONAIRES (USA/NL)

Met het Heritage Blues Orchestra maakte Junior Mack één van de best verkochte en meest geprezen bluesplaten van de afgelopen jaren. In maart 2016 draait de gitarist samen met de Nederlandse bassist ‘Blind B’ Bart Kamp & The Visionaires een korte tour door Nederland. Met de Southern Blues Night als hoogtepunt!

CHRIS BEARD (USA)

Chris Beard alias de ‘Prince of the Blues’ kreeg de blues met de paplepel ingegeven door vader/blueslegende Joe Beard en diens vrienden Matt Murphy, Buddy Guy en Luther Allison. Al die invloeden ballen zich samen in Chris’ fenomenale gitaarspel en expressieve stem: een perfecte balans tussen traditioneel en eigentijds.
SBN 2016 Rootbag
ROOTBAG (NL)

Rootbag, het Nederblues toptrio van meestergitarist Richard van Bergen, trakteert The Southern Bluesnight 2016 op een verrassende afterparty. Verwacht een bevlogen mix van de haast elementaire Mississippi deltablues, de ‘sexy’ grooves uit New Orleans en een ‘swampy’ rhythm & bluesstijl uit de jaren 40 en 50. Kortom: een waardige afsluiter!
SBN 2016 affiche
Kijk daarom snel voor meer informatie www.southernbluesnight.nl en voor kaartverkoop op www.parkstadlimburgtheaters.nl 

Je kunt ook nog steeds telefonisch kaarten bestellen bij de kassa van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen via nummer 045 – 571 66 07.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: