Drents Museum – Assen presenteert 2 tentoonstellingen t.g.v. 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee

Overzichtstentoonstelling Window of My Eyes & fototentoonstelling Blues from Heaven – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee

RTEmagicC_1harry_cuby_muskee_persbericht.jpgDe Drentse blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari t/m 17 april 2016 een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan leven en werk van de in 2011 overleden zanger, die met zijn band Cuby + Blizzards nationaal en internationaal furore maakte. Tegelijkertijd is de fototentoonstelling Blues from Heaven te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd. Een bijzondere tentoonstelling voor de die-hard ‘Cuby’ fan, maar ook een prima gelegenheid voor ‘explorers’ van het oeuvre van Nederbluesman Harry Muskee en zijn band Cuby + Blizzards.

Window of My Eyes
Onder de titel Window of My Eyes, genoemd naar de grootste hit van Cuby + Blizzards , wordt de bezoeker in de Abdijkerk meegenomen op een reis door het leven van Muskee. In de expositie passeren zijn jeugd, zijn muziek, zijn optredens, zijn reizen, zijn Drenthe, belangrijke gebeurtenissen en personen in zijn leven en natuurlijk ook hoe hij in het leven stond, de revue. Oók zijn nog nooit vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-memorabilia te bewonderen. Albert Haar, bestuurslid van het C + B museum in Grolloo, treedt op als gastconservator van deze tentoonstelling.
Muskee ex Arjan
Blues from Heaven
De Asser fotograaf Rudy Leukfeldt volgde Muskee vanaf het eerste begin. Uit zijn omvangrijke collectie is in samenwerking met het Drents Museum een selectie gemaakt. De fototentoonstelling Blues from Heaven – Harry Muskee door de lens van Rudy Leukfeldt is gelijktijdig met Window of My Eyes te zien.
1.3
De band Cuby + Blizzards blijkt reden genoeg voor een boek; zo zal bij de tentoonstelling het boek Window of My Eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby Muskee ten doop gehouden, een uitgave van WBOOKS uit Zwolle. Het boek is een overzichtelijk naslagwerk voor fans, maar ook een uitstekende introductie voor nieuwkomers in de wereld van Harry Muskee en Cuby + Blizzards. Een respectvolle overzichtsuitgave over een Drentse band die onlosmakelijk is verbonden met de Nederlandse muziekgeschiedenis.Comité van Aanbeveling van dit project: Jacques Tichelaar (Commissaris van de Koning in de provincie Drenthe), Johan Derksen (voetbaljournalist, oud-manager Cuby + Blizzards), Erwin Java (oud-gitarist Cuby + Blizzards), Daniël Lohues (singer-songwriter), Huub van der Lubbe (acteur, zanger De Dijk), Bert Middel (dijkgraaf waterschap Noorderzijlvest)
DBF ex Arjan
Samenwerking Bluesjaar 2016
De opening van de twee ‘Cuby’ tentoonstellingen op zaterdag 16 januari 2016 vormt de opmaat voor het bijzondere officiële Bluesjaar 2016 van de provincie Drenthe. Hiervoor werkt het Drents Museum onder meer samen met Marketing Drenthe, de Asser Blues Stichting, Het Cultureel Hart Assen en Theater De Nieuwe Kolk.

Het Drents Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Klik hier voor uw on-line ticket aanschaf (Museumkaart – vrij entrée, volwassenen – € 12,00)

Fotocredits:
Portret z/w Harry Muskee en Boek Window of My Eyes: PR Drents Museum
Overige foto’s Harry Muskee: Arjan Vermeer

 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: