Boekpresentatie ‘Comeback Kids in Drenthe’ in Museum RockArt

The Romance played at Theatre Koningshof in Maassluis at april 5, 2014. Photography by Arjan Vermeer. Copyright - All Rights Reserved
Stick at Theatre Koningshof in Maassluis

Op zondagmiddag 2 november 15:00 uur wordt in Museum RockArt in Hoek van Holland ‘Comeback Kids in Drenthe’ gepresenteerd. Een nieuw boek van de Westlandse schrijver Giel van der Hoeven. Het duo Stick & Vain zal hieraan een korte muzikale bijdrage leveren. Ronald ‘Stick’ van Beest & Johnny Vain zijn bekend van de band Yada Yada. Stick is ook de huidige zanger van de Herman Brood & His Wild Romance tribute: The Romance.

Programma:

14.30 u: Wild Romance muziek op beeld en uit de speakers
15.00 u: welkom door museumdirecteur Jaap Schut
15.05 u: onthulling van het boek en uitreiking aan ‘Wild Romance’-zanger Stick
15.10 u: romanschrijver Giel van der Hoeven vertelt over het boek
15.15 u: Stick & Vain (Ronald van Beest & Johnny Vain) live! (tot 15.30 u)
15.20 u: mogelijkheid tot aanschaf en laten signeren van de roman
15.30 u: einde; bezoek expo kan tot 17:00 uur.

Voor, na en tijdens deze activiteit kan gewoon The Golden Beat Expo bezocht worden.
Alle belangstellenden zijn welkom!

GvdH-CKiDomslagComeback Kids in Drenthe’ door: Giel van der Hoeven
Jeugdvrienden op avontuur met schijt aan de wereld

Beschrijving van de belevenissen door twee vrienden uit het westen van Nederland op revival weekend in Drenthe. Met tussendoor flashbacks van hun vakantie destijds in 1978. Waar ze in het plaatsje Norg lokale vrienden leerde kennen, en intensief mee optrokken. Ondanks verschillende achtergronden en karakters was er één grote gemene deler: Wild Romance! De 2014-intenties lijken aanvankelijk héél wat, maar blijken achteraf slechts ondeugend te zijn. Stoere onschuldige acties, met fantasie als drijfveer. En, met de aanwezigheid van een derde hoofdrolspeler, waarvoor alleen het heden telt. De 1978- intenties echter, leken tóen ook heel onschuldig. Maar die blijken 36 jaar later, tóch wel wat verrassende gevolgen te krijgen.

Comeback Kids in Drenthe‘ (154 pagina’s, ISBN: 9789402123555) is gepubliceerd via het self-publishing platform Brave New Books. Het boek is te koop bij Museum RockArt of online via www.bol.com en www.bravenewbooks.nl/gvdhoeven Prijs: € 17,95IMGP1793cr1_filtered-border

Giel van der Hoeven (1961) schrijft sinds de jaren tachtig, aanvankelijk verslagen over sport, reisverhalen, songteksten, over beeldende kunst (voor Stichting Beeldende Kunst Westland), columns en de laatste jaren uitsluitend over muziek. Voornamelijk live reviews en interviews voor online magazine The Blues Alone? en voor zijn eigen blog www.vdh-online.nl In 1998 is hij ook begonnen met het schrijven van proza en poëzie. Hij schrijft romans (o.a. Op Het Live Geschreven en Comeback Kids in Drenthe) en heeft vanaf 2006 een aantal fotoboeken/dichtbundels in eigen beheer uitgebracht. Gedichten met een knipoog, humor en ernst onder eigen naam en onder het pseudoniem Gillespy. Een overzicht van verzameld werk met poëzie uit de periode 2000-2014, onder de titel: Verzamelde Gedichten is ook vanaf oktober 2014 via bol.com te koop [zoek op: Gillespy].

Self-publishing platform Brave New Books is een initiatief van bol.com, Mijnbestseller.nl en Singel Uitgevers (waartoe de uitgeverijen Querido, Athenaeum, Nijgh &Van Ditmar, Leopold en Ploegsma behoren). Door de samenwerking met bol.com zijn de boeken voor een miljoenenpubliek beschikbaar.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland (Industrieterrein de Haak) en is geopend op elke donderdag, vrijdag en zaterdag, alsmede de eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is € 6,50 per persoon. Donateurs en kinderen t/m 7 jaar hebben gratis toegang. The Golden Beat Expo: deze nieuwste expositie in Museum RockArt staat tot het einde van dit jaar in het teken van herdenken. Zowel 1964 als 1974 waren immers gedenkwaardige jaren in de geschiedenis van de popmuziek in Nederland. Hierbij worden veel unieke materialen tentoongesteld.

2 thoughts on “Boekpresentatie ‘Comeback Kids in Drenthe’ in Museum RockArt”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: