The Crimson Projekct vereert Theater Heerlen met een muzikaal banket op 5 juli.

Zaterdag 5 juli is er een uitgelezen kans voor de echte muziekliefhebbers een zestal muzikanten live te zien die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de wereld van de progressieve rockmuziek. En eigenlijk zijn ook weerga niet of nauwelijks kent: The Crimson Projekct. De leden zijn zonder uitzondering grensverleggend en vernieuwend bezig op hun instrumenten. Het hoofdthema van het concert is de muziek van King Crimson en The Stickmen. Dit zestal zal in diverse samenstellingen het baanbrekend werk uit het roemruchte verleden van King Crimson ten uitvoering brengen. Analoog aan een van de King Crimson lineups bestaat het zestal eigenlijk twee trio’s bestaande uit drums, bas en gitaar. Deze twee trio’s spelen ook als zestal samen en naar verwachting in een viermansformatie. Het werk van The Stickmen zal bestaan uit muziek op de typische Chapman Sticks. Basis voor een onnatuurlijk avontuurlijk en gevarieerde muzikale maaltijd dus.

Tony Levin is een legendarisch, innovatieve en invloedrijke bassist die de Chapman Stick min of meer geïntroduceerd en bekend gemaakt heeft onder het bredere publiek. Hij heeft ook het Funk Fingers concept ontwikkeld waarbij drumstokken als verlengstuk van de vingers gebruikt worden om de basgitaar te bespelen. Sterk geïnspireerd door Levin speelt de jonge Duitse gitarist Markus Reuter mee die ook als een meester beschouwd mag worden op de Chapman Stick en Warr Guitar. Hij heeft zelfs een type Touch gitaar ontwikkeld. Pat Mastelotto is sinds twintig jaar prominent lid van King Crimson en staat bekend om zijn typische drum stijl waarin akoestische en elektronische elementen een zeer herkenbare en brede rol vervullen. Adrian Belew is beroemd vanwege zijn typische bijdragen aan The Talking Heads, Frank Zappa en King Crimson. Buiten het feit dat Belew een voortreffelijke songwriter en zanger is tovert hij alle willekeurige geluiden uit zijn gitaarspel. De band herbergt een relatief onbekende bassiste; de prettig gestoorde Julie Slick. Zij tovert de meest rare virtuoze en melodische lijnen uit haar instrument. Slick, die ontdekt is door beschermheer Adrian Belew, maakt ook onderdeel uit van het Adrian Belew Power Trio. Het zestal wordt gecompleteerd door Tobias Ralph. Ralph is een wonderkind dat nagenoeg alle mogelijk drumstijlen variërende van rock, speed metal en jazz geïnternaliseerd heeft in een eigen stijl.

Voor muziekliefhebbers een concert dat je eigenlijk niet mag missen. En waar nog lang over nagepraat zal worden.

Tickets:

[button color=blue size=big alignment=center rel=1 openin=newwindow url=”http://www.parkstadlimburgtheaters.nl/voorstellingen/detail/1396/staconcert-o-a-adrian-belew-tony-levin-the-crimson-projekct-uk/2117″]Koop hier je tickets
Entreeprijs € 29,25
Aanvang: 20:30 uur
[/button]

Noot van Theater Heerlen:

Mocht het Nederlands Elftal de kwartfinales bereiken, dan houden we daar in de planning rekening mee. Concertgangers kunnen dan na afloop van de show de wedstrijd op groot scherm bekijken in het café.

Lees hier over onze eerdere ervaringen met het Crimson Projeckt!!

%d bloggers like this: