Eerste dag Highlands: Easy Livin’

gezien en gehoord: Highlands Festival dag 1 met tekst en foto’s van Giel van der Hoeven en Arjan Vermeer

De vierde editie van Highlands opende dit jaar met de 14-jarige Démira Jansen, winnares van High School Music Competition, waarna het gitaargeweld losbarstte van achtereenvolgens King of the World (met de feilloze Erwin Java), The Oli Brown Band, Danny Bryant en Julian Sas die deze reeks afsloot met een stomend optreden. Gelukkig bracht Ian Siegal daarna een acoustisch intermezzo met zijn gebruikelijke ironische verhalen. Je weet gelijk weer hoe een bluesoptreden ook kan zijn. Maar de meeste van de ca 3.000 bezoekers kwamen toch voor de seventies-legendes Uriah Heep, waarvan Mick Box het enige nog originele bandlid is. De britse rock-band startte nog wat tam, maar brandde al snel los met het vertrouwde jaren-zeventig repertoire als Stealin’, Sunrise,  Gypsy en -uiteraard als toegift- Easy Livin’.  We kijken uit naar de tweede dag die droog en zelfs een beetje zonnig dreigt te worden.

Het volledige verslag volgt in de komende dagen. Hierbij alvast een sfeer impressie:


 

 


 


 

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: