Rockin’ Ribs Raalte: hot ‘n tasty.

Gezien en gehoord in Rockin’ Ribs in Raalte: Go Back To The Zoo, King Jack, Status Quo. Tekst door Giel van der Hoeven met foto’s van Arjan Vermeer.

Terwijl er in de A’dam ArenA zaterdagavond weinig te juichen viel (Oranje verloor een oefenwedstrijd), was het in de tent op het Domineeskamp in Raalte een groot feest! Als een legioen blijde voetbalsupporters reageerde de uitzinnige menigte op de eerste klanken van de Engelse ouwe rockers Status Quo. Al voor het openingsnummer ‘Sweet Caroline’ was de samenzang (“whoohohohohoow”) niet van de – door drank-, gebraden vlees- en zweet geurende – lucht. De Quo blijkt ruim 40 jaar na hun oprichting nog mateloos populair te zijn bij zowel oudere jongeren (veelal met paardenstaart en Quo-shirt uit vervlogen tijden) als bij de huidige headbang generatie (met hedendaagse kapsels en ter plekke aangeschafte touring of  ‘I love rock and roll’ shirts.

Nadat de Nederlandse, maar wel in het Engels zingende bands, Go Back To The Zoo en de veelbelovende poprock band King Jack, het smorende publiek bakklaar had gemaakt, had het vijftal van Status Quo weinig meer nodig om de boel af te garen en panklaar op te dienen. O.a. hits als ‘Rain’, ‘Mean Girl’,  ‘Down, Down’ en ‘Roll Over Lay Down’ waren daarvoor de ingredienten. Bekende kost, eenvoudig bereid maar oh zo lekker als je ervan houdt. Raalte smulde ervan. Op eerste en tweede Pinksterdag zullen de ribs ook weer als vanouds smaken, en ‘the blues’ zal dan weer in gevarieerde en hopelijk smakelijke muzikale menu’s opgediend worden. Wij van TheBluesAlone? zullen ook hier weer bij zijn en er uitgebreid verslag van doen in beeld en met teksten (fotoreviews en interviews). Stay tuned for more tasty R&B:

lees hier het verslag van Ribs en Blues dag 1 en van dag 2!

En kijk hier voor meer foto’s van Rockin’ Ribs:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: