‘The Kotten Fields Sessions’ van The Backcorner Boogie Band [cd review]

CD recensie van ‘The Kotten Fields Sessions’ The Backcorner Boogie Band door Hen Metsemakers; release 17-2-2012 via Suburban Records.

John Fogerty die met Booker T & The MG’s oefenen in de repetitieruimte van The Black Crowes, en nummers aan het spelen zijn met als inspiratie Sam&Dave en The Red Devils. Dat aangevuld met backing vocals en een triootje blazers. Dit is The Backcorner Boogie Band, nieuw geformeerd rondom Hendrik Jan Lovink.
Back to the roots…. zowel qua muziek als beleving. Dat is wat The Backcorner Boogie Band is. De 12-koppige formatie rondom voormalig Jovink frontman Hendrik Jan Lovink haalt de mosterd niet uit het Achterhoekse Doesburg, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan namelijk de zuidelijke staten van de VS. De bakermat van de Rock ’n Roll, Soul en Blues en dit zijn de ingrediënten waarmee The Backcorner Boogie Band aan de slag gaat op hun debuutplaat getiteld “The Kotton Fields Sessions”.


Deze debuutplaat werd in een paar dagen tijd (live en analoog) opgenomen in een studio in het gehucht Kotten, diep verscholen in de krochten van het Achterhoekse Coulisselandschap. Het recept was simpel: Gewoon alle muzikanten bij elkaar in één ruimte, de taperecorder aan en ‘Let it Roll!’ Deze manier van werken geeft in combinatie met verschillende muzikale achtergronden van de muzikanten, The Backcorner Boogie Band een volledig onderscheidend geluid ten opzichte van het gros van de hedendaagse Nederlandse bands.
Pieter Kloos (o.a. Beef!) verzorgde de mix en de mastering in zijn legendarische ‘The Void’ studio in Eindhoven. Het levert een warm klinkend, afwisselend album op, waarop  The Backconer Boogie Band wordt bijgestaan door (gast)muzikanten van o.a. Urban Dance Squad, Beef! Cool Genius en Lorrainville.
De muzikanten gaan op het album terug naar hun muzikale roots. Maar ook naar waar het uiteindelijk allemaal om draait bij muziek maken: met je vrienden een toffe tijd hebben en spontane, gloedvolle muziek maken die recht uit het hart komt. Terug naar de wortels dus, zowel op de plaat als (volgens mij) op het podium. In mijn ogen een aanrader en een absolute sfeermaker op het komende festivalseizoen!

tracklist:

1.    Better Days
2.    Look At Me Standing
3.    Never Sure
4.    Make you Crawl
5.    Fuel Up Your Fire
6.    Make It Happen
7.    Now I Got Love
8.    Nothing Takes Me Down
9.    Different Faces
10.   This Game We’re Playing
11.   She Don’t Mind
12.   My Baby Left Me
13.   I Get High

De officiele CD-presenttie vindt plaats op 11 februrai a.s. in Dancing De Radstake in Heelweg en een week later op 19 februari doen ze dat nog eens dunnetjes over in De Melkweg in Amsterdam

fotocredit www.annigalamini.com

Bandbezetting:
Erik Neimeier – Lead zang
HJ Lovink – Slaggitaar
Bas Schouten – Sologitaar
Geo Wassink – Hammond/Piano/ Mondharmonica
Richard Hunting – Basgitaar
Eugene Latumeten – Backingvocals/ Leas vocals
Timo Kelder – Drums/ Percussie
Bas Konings – Trompet
Mark Lucassen – Saxofoon
Rob Ebbers – Trombone
Toos Ligtenberg – Backing vocals/Lead vocals
Marieke Ruessink – Backing vocals/Lead vocals

The Backcorner Boogieband
Suburban Records
Aces High Promotion

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: