Superheavy is coming!

Mick Jagger’s supergroep SuperHeavy lanceert nieuw album in september!

Universal Music brengt het nieuwe album van SuperHeavy uit, met Mick Jagger, Eurythmics founder Dave Stewart, zangeres Joss Stone, componist A.R. Rahman en reggae artiest Damian Marley. Er is nog geen exacte releasedatum bekend maar Universal Republic verzorgt de distributie binnen de Verenigde Staten en A&M doet de rest van de wereld. In een officieel bericht wordt gemeld dat het album in september wordt uitgebracht en de eerste single heet “Miracle Worker”. De vijf sterren nemen een video op ter ondersteuning van dit nummer. Jagger en Stewart produceren samen het album. Volgens de band’s bio, SuperHeavy ontstond nadat Jagger en Stewart zich afvroegen hoe een band zou klinken met muzikanten uit verschillende genres. Jagger had zo zijn twijfels in het begin.

Alhoewel de opnames hebben plaatsgevonden in diverse studio’s over de hele wereld, Frankrijk, Cyprus, Miami, India, zijn de meerderheid van de tracks vastgelegd in drie weken tijd in Los Angeles eerder in dit jaar. Het vijftal schreef 22 songs in de eerste zes dagen van het bestaan van dit project. De naam “SuperHeavy” is ontleend aan Muhammad Ali.

Jagger en Stewart hebben al eerder samengewerkt op de 2004 soundtrack van de film “Alfie,” en Stewart produceerde Stone’s laatste album. Beide wilden ook dat de Jamaicaanse muzikant Damian Marley meedeed. Hij nam zijn rhythm sectie mee, waar onder bassist/componist Shiah Coore en drummer Courtney Diedrick. Zij ontmoeten Rahman voor het eerst tijdens de opnames in Los Angeles. Een van de eerste nummers op het album bevat Jagger zingend in Urdu. Hij heeft de leadzang op Rahman’s song “Satyameva Jayate,” vrij vertaald “alleen de waarheid overwint.”

 

www.superheavy.com

%d bloggers like this: