06/27-28: Highlands Festival presenteert gevarieerd muziekprogramma.

Op de derde editie van het Highlands Festival, dat op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei plaatsvindt, geven maar liefst 13 bands & artiesten acte de préséance. Niet alleen tref je op Highlands de absolute top aan, ook dit jaar is er ruimte voor aankomend talent. Highlands presenteert een breed muziekprogramma met blues, rock, soul en andere swingende muziek, zoals:

Shemekia Copeland, ook wel koningin van de Blues en Soul genoemd, komt exclusief naar Highlands 2011. Shemekia heeft zich, mede door de diverse Blues Music Awards, de afgelopen jaren ontwikkeld als een internationaal succesvol artiest. Als dochter van gitaarlegende Johnny Clyde Copeland is de blues met de paplepel ingegoten. Tijdens het Highlands Festival geeft ze haar eigentijdse invulling aan de blues.

Als lokale verrassing de Amersfoortse bigband On The Move op samen met Eef Albers en Julia Loko.  Ook van vaderlandse bodem, maar zeker internationale klasse, is Waylon. Met zijn unieke ‘James Brown meets Otis Redding’ soulstem heeft hij Nederland en grote delen van Europa in zijn zak. Ian Siegal staat altijd garant voor een spetterende liveshow met rauwe blues, die zowel invloeden als de Noordelijke Chicago blues als de Zuidelijke Memphis blues, maar een dosis Rock ’n Roll is hem ook niet vreemd.

Sonny Hunt wordt terzijde gestaan door The Dirty White Boys en twee jonge, bijzonder talentvolle Nederlandse gitaristen Leif de Leeuw en Rory de Kievit en met een gastoptreden van Eelke Mastebroek. Met deze gitaristen op één podium zullen de kippenvelmomenten elkaar in rap tempo opvolgen. King Mo kreeg recent bekendheid als Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de International Blues Challange (IBC) in Memphis USA. De Amerikaanse band Lil’ Ed & The Blues Imperials reist exclusief naar Amersfoort af. Deze band is al decennia lang een graag geziene gast op de grootste Europese festivals maar Nederland ontbreekt al jaren op het tourschema! Hoog tijd dus om deze vooraanstaande Chicago-slide-boogie bluesmachine op de Nederlandse bühne te zien uitblinken!

Op 11 juli 2011 is het 10 jaar geleden dat Herman Brood het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde en mede in dit kader zet zijn roemruchte band The Wild Romance een spectaculaire show neer rond fenomeen ‘Brood’. Tijdens het Highlands Festival zal The Wild Romance versterkt worden met Boris van der Lek en Marcel Brood.

Kofi Baker’s Tribute to Cream speelt Kofi Baker samen met Tony Spinner (Toto). Tijdens Highlands worden zij bijgestaan door niemand minder dan special guest Jan Akkerman. Ralph de Jongh heeft zijn wortels in de nederblues, maar als je de ogen sluit hoor je Mick Jagger. Na het optreden met Crazy Hearts in DWDD is het succes van deze band, met een geheel eigen geluid gebaseerd op roots, soul, blues, Southern rock en ouderwetse rock ’n roll, slechts een kwestie van tijd. Saint Jude is een rocksensatie uit Londen en speelt strakke Southern Rock ‘n Roll in de traditie van grote Engelse bands als de Stones en The Faces. De bandleden zijn grootgebracht met muziek van Aretha Franklin, Janis Joplin en Led Zeppelin.

Bernard Allison is de zoon van de in 1997 overleden blueslegende Luther Allison en deze jonge bluesmuzikant weet natuurlijk hoe de blues gespeeld moet worden. Dit is hem namelijk door zijn leermeester Luther met de paplepel ingegoten. Bernard Allison wilde graag naar het Highlands Festival komen, hij had al veel goede verhalen gehoord. En met zijn uitspraak ‘Ik heb er ontzettend zin in’, kunnen bezoekers een knallend optreden verwachten.

Tenslotte de Henrik Freischlader Band. Freischlader speelde in het voorprogramma van diverse topartiesten waaronder BB King, Gary Moore, Jethro Tull,Johnny Winter en Joe Bonamassa. Freischlader staat bekend om zijn eigenzinnige, originele manier van spelen en zijn markante stem. Freischlader zet een gevarieerd programma neer in het gerne van Stevie Ray Vaughan en Jimmy Hendrix, aangevuld met gevoeligere nummers.

Daarnaast hebben wij 8 theatergroepen geboekt om u tussen de optredens uniek en ludiek vermaken. Laat u, zoals ook andere jaren, verrassen en geniet van het Highlands theater als aanvulling op het muziekprogramma.

Ook kunnen bezoekers weer rekenen op 8 toprestaurants. Maak op Highlands ook een culinaire wereldreis, van een goede hamburger, naar een Aziatische of Mediteraanse schotel, of wil je gewoon sushi of een pannenkoek. Als we hetzelfde weer hebben als vorig jaar, dan kan de ijscoman nog duizend extra hoorntjes met Italiaans ijs scheppen.

En als je even iets anders wilt doen, dan zijn er de Highlands winkeltjes. Speciaal geselecteerd voor jou om je te vermaken met hun speciale selectie. Van unieke tassen tot die vinyl die je al jaren zocht, je treft het op het Highlands Festival.
Daarom is het Highlands Festival meer dan een muziekfestival, het Highlands Festival is een gezellig dagje uit. Of je nu alleen komt, met vrienden, familie of relaties, je zult een fantastische herrinering hebben. Tot Highlands!

Meer informatie over de programmering vindt u op www.highlandsfestival.nl. Hier vind je ook het speelschema voor de vrijdagavond 27 mei en zaterdag 28 mei.

De kaartverkoop is gestart via Ticket Service Nederland. Naast losse kaarten voor vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2011 zijn er ook passe-partouts beschikbaar voor het hele festival. Toegangsprijzen voor reguliere kaarten zijn: vrijdag 27 mei € 37,50, zaterdag 28 mei € 53,00 en een passe-partout voor 27 én 28 mei € 86,50.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: