OP HET LIVE GESCHREVEN ~ de soundtrack van mijn leven ~ [boek]

© G-design

Over de auteur
Een muziekliefhebber heeft zich stellig voorgenomen zijn ervaringen in boekvorm te delen met anderen muziekliefhebbers. Muziek die hem aanspreekt komt automatisch in de (fictieve) soundtrack van zijn leven. Een soundtrack die voor een groot deel al gespeeld is. En een soundtrack waarvan niemand weet wánneer die zal gaan eindigen. De soundtrack van een échte liefhebber. En alhoewel hij zelf geen noot op wat voor instrument dan ook kan spelen is muziek hét motto van zijn leven geworden. Muziek beluisteren, muziek bezoeken,
muziek bekijken, muziek beléven, muziek bespreken, lezen over muziek én… schrijven over muziek.

Want schrijven deed hij al eerder. Over allerlei onderwerpen in allerlei vormen in het algemeen en over muziek in het bijzonder. Schrijven van gedichten, proza, songteksten, reisverhalen, columns, recensies en brieven. Als tijdverdrijf, als uitlaatklep en voor wie het maar lezen wilde. Dit hoofdzakelijk in- en voor besloten kring of voor plaatsing op internetwebsites, magazines, fora, weblogs, en een aantal papieren publicaties. Zo heeft hij eerder in eigen beheer een aantal dichtbundels vervaardigd. Gedeelten uit deze bundels en andere publicaties zoals recensies en concert reviews komen ook weer in dit boek terug omdat ze
onvermijdelijk waren voor de desbetreffende soundtrack.

Over het boek
Een bundeling van losse persoonlijke verhalen waarin steeds de thema’s verbondenheid en passie voor (live) muziek terug keren. Met stromingen en idolen uit de internationale muziekscene als onderwerp en doorspekt van feitenkennis, van Americana tot Zydeco en van Aerosmith tot ZZ Top. Het aanvangsmoment van het schrijven van OP MIJN LIVE GESCHREVEN kwam niet toevallig, de auteur begon hiermee in augustus 2009 nadat één van zijn grootste muzikale idolen Willy DeVille op 58-jarige leeftijd aan kanker overleed. Aan
het indrukwekkende leven van deze markante artiest, die hij de laatste dertig jaar intensief gevolgd had op uitgebrachte geluids- en beelddragers, via de media en bij live ontmoetingen, kwam een einde. En hiermee kwam er ook een einde aan een belangrijk tijdperk in zíjn eigen leven, zo vond hij. Tijd om de muzikale balans eens via het schrijfproces op te maken. “De soundtrack van mijn leven”, is de subtitel van dit boek waarin een liefhebber vertelt over de hobby die hem zijn leven lang bezig houdt en die hem op het lijf (live) is geschreven.

Over de release
Het boekwerk zou volgens planning eind 2011 uitgebracht moeten worden, het schrijfproces is nu nog in volle gang. Als een uitgever interesse heeft kan deze zich melden via e-mail bij gvdhoeven@kabelfoon.nl

Een voorpublicatie is als pdf-bestand hier te downloaden [pdf/567 kB/8 pag]

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: