Line-up HIBF 2024 bekend, indrukwekkende namen!

Inmiddels na zes edities niet meer weg te denken uit het Nederlandse festival landschap, het Holland International Blues Festival! Hét high-end festival van het noorden. The Blues Alone? mocht er vanaf het begin af aan bij zijn om van dit festijn verslag te maken en kan dit festival zéker bij onze – inmiddels de samen met ons ouder wordende – lezers van harte aanraden. Ruim opgezet, tribune voor de bezoekers die het gebodene liever zittend aanschouwen, goed geluid en de belichting is ook van hoog niveau. De catering en de faciliteiten van zijn ook van top kwaliteit. Om over de line-up nog maar te zwijgen!

Ook in 2024 is die line-up weer zeer gevarieerd. We zien jong blues talent zoals Ally Venable Band voor de ontdekkers onder de bezoekers maar ook blueslegende Buddy Guy die met zijn Damn Right Farewell tour over de globe trekt zal vele bezoekers aanspreken. Nationale blues is vertegenwoordigd met de band Grollo en Mell & Vintage Future. Met daarnaast ook nog JJ Grey & Mofro, Joe Louis Walker, Kai Strauss & The Electric Blues All-stars en Matt Andersen & The Big Bottle of Joy op het affiche zal het ook dit jaar weer een druk bezochte editie worden.

Naast de onderstaande uitgelichte namen zullen ook nog Neerlands trots DeWolff met hun XL formatie gaan optreden, Britse bluesdiva Kyla Brox prijkt ook op de line-up en dat rhythm & blues ook net zo goed uit Denemarken kan komen bewijzen Thorbjørn Risager & the Black Tornado. De VS zal buiten onderstaande gsten ook vertegenwoordigd worden door de Warren Haynes Band en The Devon Allman Project.

Buddy Guy

Het optreden van Buddy Guy is onderdeel van zijn Damn Right Farewell Tour. Na een carrière van meer dan vijf decennia gooit de blueslegende het bijltje erbij neer. De gitarist staat bekend als een van de hardst werkende artiesten in de muziekwereld, met 150 shows per jaar en zo’n beetje elke twee jaar een nieuw album. Op zijn laatste, The Blues Don’t Lie uit 2022, werkten onder meer Mavis Staples, Elvis Costello, James Taylor en Jason Isbell mee als vocalisten. Ga hem (nog eens) zien voor het niet meer kan, hij is per slot van rekening inmiddels al 87 jaar!

Ally Venable

Singer-songwriter en gitariste Ally Venable uit Texas staat bekend om haar dynamische liveshow en begon al vroeg met muziek maken: op haar dertiende vormde ze haar eerste band en slechts een jaar later bracht ze haar eerste EP uit. Ze scoorde Buddy Guy en Joe Bonamassa als gasten op haar laatste album Real Gone uit 2023, nadat ze op diens voorganger Heart Of Fire (2021) al hulp kreeg van haar mentor Kenny Wayne Shepherd and Devon Allman.

Joe Louis Walker

Zanger, componist en gitarist Joe Louis Walker pakte voor het eerst een gitaar op toen hij acht was en is nu dik in de zeventig. Als tiener speelde hij al met vele groten der aarde, zoals John Lee Hooker, John Mayall, Muddy Waters en Jimi Hendrix. Op zijn schoorsteenmantel pronken zes Blues Music Awards en hij werd geïntroduceerd in de Blues Hall of Fame. De in San Francisco geboren ‘JLW’ bracht in 2023 zijn meest recente album Weight Of The World uit.

Kai Strauss & The Electric Blues Allstars

De Duitse blueszanger en gitarist Kai Strauss nam tot nu toe zeven albums op. De nieuwste, Night Shift, verscheen tegen het einde van 2022. Straus mocht meerdere German Blues Awards in ontvangst nemen en zette zichzelf op de kaart als bandleider maar ook als een begenadigd sideman; zo speelde hij met grootheden als Jimmy Johnson, Mike Wheeler en Lurrie Bell. Hij toert regelmatig met zijn eigen band, The Electric Blues Allstars.

Matt Andersen

De Canadese gitarist en singer-songwriter Matt Andersen begon zijn muzikale carrière in 2002 en werkte en toerde met nogal wat grote namen, zoals Bo Diddley, Buddy Guy, Tedeschi Trucks Band, Marcus King en Beth Hart. Hij sleepte ook al een hele massa prestigieuze prijzen binnen, waaronder meerdere Maple Blues Awards en European Blues Awards als Beste Solo/Akoestische Act. In 2023 verscheen zijn meest recente album The Big Bottle of Joy. Het is zijn tiende studioplaat en de opvolger van het bejubelde House To House uit 2022. Op HIBF treedt hij op met zijn band, ook The Big Bottle of Joy geheten.

Mell & Vintage Future

De band rond Melanie Jonk werd opgericht door wijlen Nico Brandsen (toetsen) en kompaan Ton Dijkman (drumms) beiden muziekveteranen in het vak. Deze de jonge zangeres ‘Mell’ is favoriet bij zowel radio-dj’s als publiek en bracht tot nu toe drie albums uit. Ze waren te zien in tv-programma’s als Linda’s Zomerweek en We Want More en Mell gooide in haar eentje recent nog hoge ogen in Beste Zangers en trad de band meerdere keren aan als de ‘huisband’ van het tv programma Vandaag Inside.

JJ Grey & Mofro

JJ Grey & Mofro stonden op de allereerste editie en komen nu terug met een gloednieuw album, Olustee. Het is hun tiende album maar het eerste sinds negen jaar! De band komt uit Jacksonville, Florida en is gevormd rond zanger en componist JJ Grey. Mofro was het woord dat hij gebruikte om zijn muziek en geluid te omschrijven toen hij gewoon nog in een houthandel werkte. Inmiddels staat het voor de bevlogen muzikanten waarmee hij speelt.

Grollo

De band Grollo – met slechts één O – noemt zichzelf “de enige en dus de beste, Cuby & The Blizzards tribute-band in Nederland”. Hun gedeelde liefde voor muziek uit de sixties en seventies zorgde voor het idee om een tribute-band te beginnen. De band houdt zich qua repertoire aan de eerste tien Cuby-jaren; van het album Desolation tot en met Kid Blue.

Dagkaarten:
Een dag toegang tot het festival op donderdag 13, vrijdag 14 of zaterdag 15 Juni.
Prijs van een dagkaart, incl. servicekosten: € 100.00
Klik HIER om een ticket on-line aan te schaffen.

Week-end ticket/Passe-Partout = Toegang tot het festival op alle drie dagen: 13, 14 en 15 Juni.
Prijs: Incl. servicekosten: € 209,-
Klik HIER om een ticket voor drie dagen on-line aan te schaffen.

Kaarten voor HIBF24 worden als Mobiele Tickets verkocht. Deze tickets zijn direct gekoppeld aan je Ticketmaster-account en worden alleen vanuit je account op je telefoon (via de Ticketmaster app of mobiele website) gescand. Lees meer over mobiele tickets op de website van Ticketmaster

Festivalkassa:
Tijdens het festival kun je, indien nog beschikbaar, kaarten kopen aan de kassa van het festival. De kassa is geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur.

Holland International Blues Festival

The Blues Village
Hoofdstraat 11
Grolloo

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: