*-*MAAK VAART, MAAK VAART*-*koop je kaarten voor de 25e Blues On The River NU!!

2024 is het jaar dat het precies een kwart eeuw geleden is dat de organisatoren van Blues On The River de eerste bluescruise organiseerden. En Juni 2024 is weer de plaats van handeling de Rotterdamse Maas.

Tijdens de eerste editie in 1998 mochten de organisatoren van Blues On The River zo’n 270 gasten en drie bands aan boord verwelkomen. Inmiddels is Blues On The River uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in het festivalcircuit van Nederland én daarbuiten. Nationale én internationale blues-acts uiten hun waardering voor dit Rotterdamse feestje door er graag op te treden maar ook als gast op de Ameland te vertoeven.

Inmiddels treden er jaarlijks vier bands aan boord op die door zo’n 500 à 600 gasten per avond te bewonderd worden.

Uit een groot aanbod van bands, worden ieder jaar met grote zorg vier bands geselecteerd ieder met verschillende ‘blues’ speelstijlen zodat er voor een ieder wat wils aan boord is.

De jubileumeditie van 2024 laat zoals altijd een mooie selectie van bands zien……

BILL & THE BURNERS

Bill & The Burners is band rond frontman Howlin’ Bill (Winnaar European Blues Challenge 2011). Terwijl de groep geregeld teruggrijpt naar de roots en zowel muzikaal als tekstueel het publiek de puurste blues wil laten beleven, staan ze ook met beide voeten in het heden. Dit vertaalt zich in een resolute keuze voor eigentijdse arrangementen. Dit samen met het spelplezier dat de band uitstraalt, vormt het een combinatie waarmee Bill & The Burners het publiek niet warm, maar gloeiend heet maakt voor hét muziekgenre dat aan de basis ligt van alle muziekgenres, namelijk de Blues. Mét hoofdletter!

VELDMAN VINTAGE PROJECT

Na jarenlang toonaangevend eigen werk, nu een serieus ‘Vintage Project’ van zanger-gitarist Gerrit VELDMAN. Een deep dive naar de periode waar zijn voorliefde voor muziek ligt: around 70’s. Een tribute aan de periode van 1965 tot 1975. Van Jimi Hendrix tot The Beatles en CCR. En wat te denken van Rory Gallagher, The Doors of Crosby, Stills, Nash & Young? VELDMAN Vintage Project brengt hun songs op hoogstaand niveau. Stuk voor stuk nummers uit die legendarische periode van net voor én net na de zeventiger jaren. Ga je mee terug naar die tijd? VELDMAN zelf geniet hier enorm van, dat zul je zien en horen. Maar de band wil vooral jóu dat vintage gevoel geven. Met een heerlijk seventies repertoire en een groot aha-effect! Gerrit Veldman tourde de afgelopen jaren met bassist Tenny Tahamata en drummer Mathieu van Uden. Een ritmeselectie die zo goed beviel dat hij ze ook vroeg mee te doen in dit Vintage Project. Ze waren direct enthousiast en Tenny opperde al snel Roland Bakker – jarenlang zijn muzikale maatje in de Julian Sas Band – als toetsenist voor dit project. Ook Roland was enthousiast en blijkt bovendien uitermate goed uit de voeten te kunnen met dit repertoire. Laat je dus muzikaal verrassen door deze ervaren muzikanten. VELDMAN Vintage Project: een unieke ‘around seventies’ band!

DAVE CHAVEZ BAND

Dave Chavez is een Rhythm & Blues muzikant, die de blues rechtstreeks vanuit het hart leeft, speelt en pure, rauwe en soulvolle rhythm & blues uitvoert. In de afgelopen 30 jaar bleek hij een populaire bluesact in Nederland te zijn. De Dave Chavez Band was finalist bij ’the Blues Challenge’ (Blues Foundation NL) in 2013, werd genomineerd voor de ‘Best Blues Band Award’ in 2015 en voor de ‘Best Blues Vocals Award’ 2016 en finalist bij de Blues Challenge 2019 . De Dave Chavez Band heeft drie goed ontvangen albums afgeleverd! Vanuit kindertehuizen en het leven op straat belande Dave op internationale podia in Engeland, België, Frankrijk en Suriname. Wil je weten waarom? “Blues is geen act, het is mijn leven, 24 uur per dag” – Dave Chavez. Deze keer zien we niet alleen Dave en Peter in de gelederen maar ook Jody van Ooijen en Pascal Lanslots.

THE CINELLI BROTHERS

The Cinelli Brothers is een project ontstaan ​​uit een gemeenschappelijke passie voor de elektrische Chicago- en Texas-blues uit de jaren 60 en 70, toen de broers Marco (gitarist en leadzanger) en Alessandro (drummer) besloten een explosief team te vormen dat origineel repertoire presenteerde in de stijl van Chess, Stax en Motown. Samen met de twee broers op het podium, Tom Julian-Jones op mondharmonica, gitaar en zang en Stephen Giry op bass, gitaar en zang. Hun debuutalbum ‘Babe Please Set Your Alarm’ werd opgenomen in de Soup Studio in Londen en de volledige live en analoge opname werd in Mei 2018 uitgebracht op vinyl en digitaal formaat. In 2020, 2021, 2022, 2023 werd de band genomineerd voor de UK Blues Awards als “Blues Band Of the Year”. In Januari 2022 werd de plaat ‘Villa Jukejoint’ genomineerd voor de UK Blues Awards als “Blues Album Of the Year”. Daarbij bleef het niet want in September 2022 won de band de UK Blues Challenge waardoor ze in Januari 2023 als de ‘runner up’ tijdens de finale van de International Blues Challenge in Memphis, VS uit de bus kwamen. Een jaar later werd ook ‘No Country For Bluesmen’ genomineerd voor de UK Blues Awards als “Blues Album Of the Year”. Ongetwijfeld zullen The Cinelli Brothers dit feestje t.g.v. jubileum editie van Blues On The River met verve afsluiten!

Wanneer?
Vrijdag 21 Juni 2024 en Zaterdag 22 Juni 2024

Waar?
Partyschip De Ameland vertrekt vanaf de drijvende stijger in de Parkhaven, vlak onder de Euromast en naast het Chinese hotel/restaurant.
LET OP!!! Het inschepen begint 19:00 uur en om 20:00 uur vertrekt het schip.
De route wordt op de avond bepaald i.v.m. tij, stroming en andere factoren. Dordrecht, Kinderdijk, de Rotterdamse havens worden meestal wel bezocht.

Kaarten à € 40,00 te koop via de link klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: