*-*BINNENKORT*-* 19e Editie Bluezy Bluesfestival – Ridderkerk, 6 April ’24 a.s.!!

Alweer voor de negentiende keer hebben Nico Bravenboer en consorten wederom een verrassende line-up voor het op Zaterdag 06 April 2024 te houden festival in recreatiecentrum De Fakkel weten samen te stellen. Zoals ieder jaar ook dit jaar weer een bijzondere combinatie van internationale topacts en eigen nationale toppers. Hét muziekfeestje van de regio Rijnmond waar je gewoon deel van uit wilt maken!

Photocredits: Promoshots, Dick van der Wilt, Leo Gabriëls, José Gallois

15:00 uur LITTLE HAT

Little Hat zijn de opener op zaterdag 6 april! Little Hat mixt het allemaal door elkaar in een meedogenloze groove die flowt alsof ‘ie van een one-man band komt. Hun strakke, rauwe, primitieve sound brengt je terug naar een tijd toen rocken betekende dat er ook gerolld werd. De zware dansritmes doen je bijna vergeten dat de lage tonen niet worden ingevuld door een bassist, maar door de rechtervoet van de drummer. Elke show is een unieke ervaring doordat deze ervaren muzikanten constant op elkaar inspelen en iets unieks creëren op het podium. De band is een graag geziene gast op vele festivals. Daarbij heeft de release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuutalbum “Wine, Whiskey & Wimmen” deze winnaars van de Dutch Blues Challenge hen geen windeieren gelegd.

16:15 uur THE FREAKY BUDS

The Freaky Buds hebben hun wortels diep verankerd in de klassiekers van elektrische blues, van R.L Burnside tot Magic Sam, vermengd met modernere en zeker meer rockmuziek zoals The Black Keys, The Dead Weathers of Rival Sons. De band heeft een originele line-up behouden, zonder bassist, directe hommage aan hun roots Blues invloeden. De frontman zou u ook kunnen kennen van de Lowland Brothers maar ook als begeleider van Whitney Shay.

17:45 uur HARLEM LAKE

Harlem Lake is de nieuwe bluesrock sensatie van Nederland. Vorig jaar wonnen ze de Europese Blues Challenge en tourden Europa door. Op hun debuutalbum, A Fool’s Paradise Vol.1 (2021), hoor je de veelzijdige songwriting van de band. Maar vooral hun laatste livealbum, Volition Live (2023), laat zien wat de band in huis heeft. De band beweegt zich soepel tussen blues, rock, funk, Americana en soul, zonder onsamenhangend te worden. Integendeel, hun sound is herkenbaar in de stem van Timmer, in het smerende orgelgeluid en het meeslepende gitaarspel. Alles ademt vrijheid en passie, mede daardoor neemt Harlem Lake je weer even mee naar de jaren 70.

19:15 uur CRYSTAL THOMAS Ft. LUCA GIORDANO (USA/ITA)

Hoewel Crystal Thomas eigenlijk in Shreveport-Louisiana woont, groeide ze op met het luisteren naar muziek die zijn oorsprong vond in de Lone Star staat Texas. Crystal Thomas zingt al heel haar leven. Ze mist misschien wat naambekendheid, maar weet hoe ze iedere noot moet zingen. Ze maakte in Dallas als tromboniste even deel uit van de band van de legendarische soulzanger Johnnie Taylor, de man die de wereld verwonderde met zijn (enige) wereldhit ‘Disco Lady’. Crystal bracht al eerder enkele albums in eigen beheer uit (waaronder Drank Of My Love 2018). Vorig jaar verscheen haar album Now Dig It!, Crystal’s eerste solo release bij Dialtone Records.

De Italiaanse gitarist Luca Giordano heeft de kneepjes van het vak in Chicago opgedaan waar hij een jaar heeft “stage” gelopen in de talloze clubs aldaar. Zij zijn nu voor de tweede maal de backing band voor Chrystal Thomas in Europa en zullen zich bepaald niet gedragen als een “begeleidingsband” maar deze geroutineerde band zal ook nadrukkelijk aanwezig zijn, twee acts voor de prijs van één als het ware! Zij waren één van de verrassingen op (Ge)varenwinkel festival in België.

20:45 uur BIRDMENS

Birdmens met Ian Siegal, Jon Amor, Rob Barry, Dave Doherty, Jonny Henderson en Tom Wilkes. Met meer dan een gezamenlijke 100 jaar live-ervaring kwam Birdmens in Britse All Star bezetting samen in de nasleep van de pandemie van 2020. Naarmate het publiek terugkeerde naar clubs, concertzalen en festivals traden de Birdmens ook op in 2022. Een opmerkelijke show was hun spetterende optreden op Moulin Blues. Hun set op het grote podium was zó explosief dat promotors en bookers smeekten om hun visitekaartjes backstage aan de band door te geven.

Men hoeft alleen maar naar hun album te luisteren om de unieke kwaliteiten te horen die de Birdmens op het podium brengen. De energie is euforisch, de ziel subliem en het vakmanschap van wereldklasse. Als individuen worden de leden wereldwijd geprezen als enkele van de beste ambassadeurs van het genre. Collectief hebben ze meer van de meest begeerde prijzen gewonnen dan enige andere bluesband die vandaag de dag op het podium optreedt.

22:15 uur TALKIN’ BLUES BAND Ft. DELTA LADIES – NL

Talkin’ Blues is een Haagse blues rock band die begon in 2016 als BB King tribute voor een concert tijdens het Haagse ‘Jazz in de Gracht’. Ze zijn een lekker geoliede machine die door heel Nederland, Duitsland en België toert daarbij diverse festivals, theaters en andere muziekpodia aandoet en soms ook een gezellige muziekkroeg. Ze laten inmiddels ook diverse andere blues klassiekers horen, o.a. uit begin 70-er jaren. Denk bijvoorbeeld Mad Dog and Englishmen, denk Woodstock, denk Clapton en Crossroads! Sinds een paar jaar zijn ze uitgebreid met de Delta Ladies, drie zangeressen die behalve geweldig zingen ook zorgen voor extra spektakel. Geniet van Peter Langerak’s herkenbare gitaarsound, gecomplementeerd met gepassioneerde en stevige zang, een dampende rhythm sectie en hartverscheurend toetsenwerk……The Thrill is here!

Wanneer? Zaterdag 06 April 2024

Tijd? 15:00 tot 01:00 uur.

Deuren Open? 14:30 uur.

Waar?
Recreatiecentrum De Fakkel
Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk

Tickets?
Prijs in de vvk € 30,00, klik HIER voor verkoop via de webshop
Dagkassa, indien voorradig, € 35,-

Ook voorverkoop bij de volgende adressen:

Sportcafé de Fakkel
Radio en TV Ridderkerk
Bluessociëteit L’Esprit in Barendrecht
Primera Sandy Ridderkerk
D.P. Sanders Bolnes

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: