9 Mrt 2024 De allereerste editie Sean Webster’s Blues All Nighter!!

Voor volgend jaar 2024 is er een nieuw festival op de kaart gezet, u als blues-discipel kunt Zaterdag 09 Maart alvast in de agenda blokken want dan zijn de crème de la crème van de nationale en internationale blues te gast in Steenwijk.

In de winter van 2022, terwijl Sean Webster ergens op een warm strand zat, ontving hij volgende bericht: “Sean, je woont in Giethoorn en ik denk dat een bluesfestival met de titel ‘Sean Webster International Blues festival’ gehouden in Theater De Meenthe een geweldig idee zou zijn. Geïnteresseerd?…… Bel mij, Han Evers“
Wauw, was Webster’s eerste gedachte, een bluesfestival dat onder zijn naam wordt gehouden op een geweldige locatie, dàt moest hij verder onderzoeken. Er werd een ontmoeting geregeld en het nieuwe festival was geboren. Han was me zo vriendelijk hem een fantastisch budget te geven en ook kreeg Sean Webster carte blanche over de op te treden artiesten én de volledige controle hoe het festival diende te verlopen. Eigenlijk werd het festival helemaal overgelaten aan Sean Webster. Evers stelde Webster ook voor gebruik te maken van de onder zijn leiding opererende experten van Theater De Meenthe, waar Webster de geweldige Monique de Boer niet onvermeld wil laten. Zij heeft zich gedurende deze reis ontwikkeld tot Sean’s rechterhand. De Boer heeft in elke fase geholpen en zonder haar zou dit niet mogelijk zijn geweest.

Nadat er een explosieve line-up voor het festival werd veiliggesteld, besloot Sean Webster met de “Mister TV Himself” Johan Derksen die, toen hem werd gevraagd of hij kon helpen, zelf voorstelde dat hij de optredende bands op de twee hoofdpodia zou introduceren.

Webster kijkt enorm uit naar het festival, niet alleen omdat hijzelf in zijn eigen “achtertuin” speelt, maar ook de kans om bluesliefhebbers in dit gebied weer bij elkaar te brengen. Op het festival zal ook een gitaarstand zijn waar het publiek naar hartenlust gitaren kan uitproberen. Een festival met diverse eet- en drinkgelegenheden waar Johan Derksen – die de hele dag aanwezig zal zijn – samen met een absolute een top line-up uit binnen- en buitenland belooft Steenwijk weer op de blueskaart van Nederland te zetten waar het thuishoort!

Line-Up:

Luca & Uncle Rudi

Luca Holkenborg stond al als support act op het podium bij Sean Webster dus was de keuze voor dit jonge talent als gast op Webster’s eigen festival snel gemaakt. Als je alleen naar Luca & Uncle Rudi luistert, dan denk je gegarandeerd dat hier een doorgewinterde bluesgitarist aan het werk is die vele jaren lief en leed nodig heeft gehad om zo doorleefd en geïnspireerd te kunnen spelen. Als je dan de band vervolgens ziet blijkt de gitarist in kwestie de 14 jarige Luca Holkenborg te zijn. Met een 4-tal geroutineerde enthousiastelingen in de band van deze zeer getalenteerde jonge virtuoos is dit een act om niet te missen!

Leif de Leeuw Band

Geen onbekende in het blues-circuit. De naamgever van deze band werd verkozen tot beste gitarist van de Benelux en meerdere malen uitgeroepen als Beste Bluesrock gitarist van de Benelux door de lezers van De Gitarist. Ook de band viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen ze eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. Zanger/gitarist Sem Jansen won eerder dit jaar de Dutch Blues Award voor Bijzondere Prestatie voor de theatervoorstelling Who the F*ck is Britt?!

Kai Strauss & The Electric Blues All Stars

De Duitse zanger en bluesgitarist Kai Strauss wordt als één van de grote namen van de Europese blues scène beschouwd. Kai Strauss’ speelstijl wordt beïnvloed door o.a. BB King, Buddy Guy en Jimmy Rogers. In 2016, 2017 en 2018 wint Strauss de Duitse blues awards. De liefhebbers van de echte Chicago blues kunnen hun harten ophalen in Theater De Meenthe van deze uitstekende band.

King Of The World

Al meer dan 10 jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene, biedt Blues Rhythm and Roots van het hoogste niveau. Na de oprichting in 2012 werd de band al snel bestempeld als een ‘supergroep’ , nu twaalf jaar later, blijft King of the World deze titel meer dan waardig en heeft de band niets aan energie, drive en creativiteit ingeboet. Met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en zanger/drummer Marlon Pichel heeft de band zichzelf opnieuw uitgevonden en staat voor kwalitatieve roots, rhythm & blues met een diversiteit aan vocale hoogstandjes.

Popa Chubby

In de loop der jaren is Popa Chubby uitgegroeid tot één van de meest populaire karakters in de blues scene van New York. Blues rock icoon Popa Chubby, geboren als Ted Horowitz, is een imposante verschijning met zijn kaal geschoren hoofd en getatoeëerde armen. Maar hij imponeert net zo hard met zijn performance! Zijn legendarische album ‘Booty And The Beast’ brengt hij één van de bestverkopende blues albums van 1994 uit. Inmiddels heeft hij tientallen succesvolle albums op zijn naam staan.

The Original Strikes

The Original Strikes zijn terug van weggeweest en hoe!!!! De band speelt rauwe blues, zanger Pieter van der Pluijm alias Big Pete doet zijn naam zeker eer aan. Verberg je maar wanneer hij zijn mondharmonica aan de lippen hangt. Je wordt gegarandeerd uit je schoenen geblazen, gitarist Sjors Nederlof, bassist Roelof Klijn en de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen vormen samen met Big Pete de band waarvan de leden klaar zijn om de planken uit het podium te spelen. Puur zoals puur dient te zijn!

Sean Webster Band

Door toedoen van een vriendje op school werd de 14 jarige Sean gegrepen door de gitaar en verkende bluesgiganten als ‘the Kings’ (Albert, B.B. en Freddie), Collins, Cray evenals Moore, Knopfler, Lang en natuurlijk DE reden voor Sean om gitaar op te pakken: Eric Clapton. Muziek is nu meer dan dertig jaar Sean’s belangrijkste focus in het leven solo of met zijn band is hij een graag geziene gast op de diverse podia en festivals in Europa evenals daarbuiten. Inmiddels is er een gloednieuw album samen met Erwin Java opgenomen dat in Januari aan het grote publiek gepresenteerd zal worden.

Ian Siegal

Hij wordt ook wel de meest favoriete bluesman van het Verenigd Koninkrijk genoemd maar ook ver daarbuiten wordt de zanger/gitarist gelauwerd. Ian heeft het allemaal! Zweet, passie, humor, opzwepende slidegitaar en een soulvolle stem die groot genoeg is om bomen om te vellen! Met het kersverse nieuwe album ‘Stone By Stone’ op zak zal Ian Siegal na de optredens met o.a. Ian Siegal presents B.L.U.E.S. en Birdmens zal hij ook in Steenwijk te gast zijn van mede Brit Sean Webster. In meer dan een kwart eeuw touren van zijn geboortegrond Groot Brittannië tot aan Brazilië, de Caraïben en île de la Réunion is de missie van meervoudig awardwinnaar Ian Siegal nauwelijks veranderd. Liedjes die echt zijn, shows die resoneren, zang rauw geserveerd. Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de meest meeslepende Britse bluesartiest sinds de grote namen van de jaren zestig.

Cuby’s Blues

Erwin Java speelt met zijn band, 𝗖𝘂𝗯𝘆’𝘀 𝗕𝗹𝘂𝗲𝘀, tijdens Sean Webster’s Blues All Nighter! In de nationale theaters hét grote succes van deze herfst! Erwin Java, Erwin Nyhoff en Sean Webster spelen Cuby’s Blues en brengen daarmee een hommage aan Harry Muskee en zijn band Cuby & The Blizzards. Ze zijn niet de zoveelste tribute band, want Java was als gitarist zelf onderdeel van de band. Het langszittende lid van Cuby & The Blizzards brengt samen met een sublieme band het échte werk ten gehore.

Ook op de line-up staan Lars Muller Trio en Robert J. Reinders…

Wanneer? Zaterdag 09 Maart 2024

Aanvang? 13:00 uur

Waar? Rabo Theater De Meenthe
Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk

Tickets @ € 40.00 Klik HIER

Nóg meer info omtrent het festival? Klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: