Sean Webster & Band: volle bak in l’Esprit

Sean Webster & Band speelden op Zondag 15 Oktober 2023 jl. in Bluessociëteit l’Esprit, Barendrecht. Verslag Ton Kok met foto’s van Dick van der Wilt. Klik HIER om het gehele album te kunnen bekijken.

Afgelopen zondag was ik eindelijk weer eens in de gelegenheid naar Bluespodium l’Esprit af te reizen waar de Sheffieldse/Giethoornse blues-rocker Sean Webster met zijn band weer eens zijn opwachting kwam maken. Sean had al eerder in l’Esprit opgetreden, maar dat was al heel wat jaartjes geleden op de oude locatie in Rotterdam IJsselmonde.

Het publiek was hem echter nog niet vergeten en hij mocht zijn opwachting maken in een uitverkochte club. Als mijn geheugen me niet in de steek laat zag ik Sean voor het eerst in augustus 2010 op het Giethoorn Drijf-In gebeuren, waar hij met Ralph de Jongh het festival dat jaar mocht openen. Sindsdien heb ik hem heel vaak gezien en gehoord in verschillende omstandigheden: solo, met eigen band, met Erwin Java, Fat Tuesday Jan etc..

Sean Webster

Zeker de eerste jaren wist hij mij nooit helemaal te pakken, hoewel ik hem de laatste jaren toch wel ben gaan waarderen. Heb prima optredens van hem gezien op festivals in Culemborg en Zoetermeer en om gelijk maar met de deur in huis te vallen: het optreden in Barendrecht was van grote klasse.

Sean Webster

Een prima afwisselende set-list, een in topvorm zijnde Sean en een prima band bestaande uit bassist Floris Poessé, drummer Ruud Gielen, die een echte twee-eenheid vormen.

Sean Webster

Toetsenist Axel Zwinselman, voor mij een nieuw gezicht in de band, die (zonder zijn voorganger Hilbrand Bos te kort te willen doen) naar mijn idee toch een frisse impuls aan het geheel gaf.

Sean Webster

Om stipt 15:00 uur betraden de heren het podium en trapten af met het schitterende ”Til Summer Comes Around’, direct al afwijkend van de set-list. Het overgrote deel van de set-list bestaat uit eigen werk en behalve een begenadigd zanger/gitarist, doen zijn songwriting skills niet onder voor zijn klasse als muzikant.

Sean Webster

Een cover, wat bij mij altijd het angstzweet doet uitbreken is ‘I Put A Spell On You’, maar met name de interactie tussen toetsen en gitaar zorgen toch voor een boeiend luisterspektakel. Het plezier van de muzikanten spatte er vanaf en zo’n herkenbaar nummer tussendoor krijgt toch altijd wel de goedkeuring van het publiek. We kregen zelfs nog een voorproefje van zijn januari/februari 2024 te verschijnen nieuwe CD met een indrukwekkend ‘Make It Through The Heartache’.

In de pauze konden de bezoekers op het terras lekker van het zonnetje genieten en ook de bandleden lieten zich deze fraaie nazomermiddag goed welgevallen. Eerlijk gezegd was de zon ook al zo’n positieve verrassing deze dag. Flinke buitjes op heen en terugweg maar in Barendrecht toppie.

Sean Webster

Na even de benen te hebben kunnen strekken en een glaasje te hebben genuttigd was het tijd voor de tweede set en die deed zeker niet onder voor de eerste. Ook hier een paar mooi uitgesponnen pareltjes als bijv. ‘You Should Probably Leave’ en ‘Hear Me Now’.

Sean Webster was de laatste tijd regelmatig op TV te zien (mede dankzij Johan Derksen) en het zal een verademing geweest zijn om weer het podium op te gaan zonder zich aan de 3 minuten TV speeltijd te houden. Met het stampende ‘Highway Man’ kwam een dampend einde aan de tweede set. In dit nummer kwamen we onder meer een stukje ‘Sunshine Of You Love’ en ander herkenbare melodieën tegen waarvan het publiek smulde.

Sean Webster

Uiteraard kwam Sean niet weg zonder ‘I’d Rather Go Blind’ gespeeld te hebben, een inmiddels behoorlijk afgekloven nummer, maar Sean heeft zich dit nummer echt eigen gemaakt en weet dit pareltje toch weer zijn glans terug te geven.

Sean Webster

Ook hier leefde de Dutch disease weer op, maar de band trok zich hier niets van aan. Alleen bij de toegift vroeg de band even om stilte en kreeg voor het gevoelige slotnummer gelukkig voor een paar minuten. Al met al was het goed om weer terug te zijn in l’Esprit met veel bekende gezichten en een middagje uitstekende muziek.

Binnenkort is Sean Webster – samen met Erwin Java en Erwin Nyhoff – ook in de theaters van Nederland te zien met Cuby’s Blues Theatertour. Klik HIER voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: