*-*NIET TE MISSEN*-*Bywater Call @ Musicon – Den Haag 27 September a.s.

Musicon is in de jaren negentig geboren uit de vraag naar oefenruimtes, popmuziekles en een poppodium. In het Haagse cultuurveld heeft Musicon inmiddels zijn eigen plek veroverd waar naast zalen er ook een sfeervol muziekcafé te bezoeken is. Musicon is heilige Haagse muziekgrond, met jaarlijks meer dan 15.000 concertbezoekers. Er wordt actief bijgedragen aan de cultuureducatie en talentontwikkeling van Den Haag met prijswinnende programma’s voor jong & oud. Wordt Musicon nu ook een venue waar bluesmuzikanten en -liefhebbers samenkomen?

Bywater Call ontstond uit een liefde voor southern soul, blues en rootsmuziek, en een passie om een krachtige en meeslepende ervaring voor luisteraars te creëren. De band werd in 2017 opgericht door zangeres Meghan Parnell en gitarist Dave Barnes. De 7-koppige formatie bestaat verder uit Bruce McCarthy op drums, Mike Meusel op bas, Alan Zemaitis op toetsen, Stephen Dyte op trompet en Julian Nalli op tenorsaxofoon.

Het album ontving lovende recensies in alle territoria en behaalde 11 weken lang de nummer 1-positie op de Roots Music Report Canada Top 50. Het werd uitgelicht als album van de maand op de International Blues Broadcasters Awards-chart en behaalde herhaaldelijk een top 5-plaatsing op de International/US Rock Blues en een top 20-plaatsing op de International/US Blues RMR-charts. Ze werden ook gepresenteerd op Sting Ray, Earshot en stonden in de top 30 van de USA Blues op de NACC-charts, om er maar een paar te noemen.

In de korte tijd sinds de oprichting, en voorafgaand aan de opname en release van hun debuutalbum, maakte de band indruk in de Toronto Blues-scene en op festivals zoals Tremblant International Blues, Donnacona Blues, TD Toronto Jazz, Toronto Beaches Jazz en Orangeville Blues, om er maar een paar te noemen. Dit is een ware getuigenis van de sterke, opzwepende en inspirerende liveoptredens van de band.

Met elementen van jam bands, traditionele blues, soul en rock ‘n roll, met vleugjes New Orleans, Alabama en kleine stadjes in Ontario, en invloeden van bands als The Band, Duane Allman, Aretha Franklin, Otis Redding, Black Crowes en de Tedeschi Trucks Band, en met een solide muzikaliteit gebaseerd op jazz, streeft Bywater Call ernaar om recht naar de kern te gaan van iedereen die luistert.

Locatie:
Musicon
Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Woensdag 27 September 2023

Aanvang: 21:00 uur

Tickets v.v.k.@ € 15.00 p.p. Klik HIER

Aan de deur @ € 17,50 p.p.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: