Matt Schofield Albumtournee 2023!!!

Eind September komt Maar Schofield voor 5 optredens naar Nederland, en dan ook nog met het trio waar hij al 20 (!!!) jaar mee speelt.

De Britse zanger/gitaarvirtuoos maar ook songwriter en produce Matt Schofield legt al jaren de lat van de Britse bluestraditie hoog. Inmiddels beklimt Schofield al zo’n 30 jaar de internationale podia, waarvan 20 jaar als soloartiest en is ook in Nederland een graag gezien muzikant. Vele gitaristen zeggen door zijn speelstijl te zijn beïnvloed Zijn vloeiende, melodische gitaarspel en iconische sound inspireerde hij honderden gitaristen. Niet voor niets werd hij overladen met Awards, zoals de British Blues Guitarist of the Year welke hij maar liefst drie keer in ontvangst mocht nemen en British Blues Album of the Year. Matt Schofield werd als eerste gitarist opgenomen in de British Blues Awards Hall of Fame. Ook is hij, net als onder meer Eric Clapton en Peter Green, opgenomen in de Top Ten Britih Blues Guitarist of All Time.

Misschien is de Brit wel de beste Europese bluesgitarist van dit moment. Met zijn King-achtige (zowel B.B., Freddie als Albert) stijl bereikt hij met zijn slow-blues songs de harte van vele blues-adepten. Zijn laatste wapenfeit zag alweer even geleden het levenslicht (2014 Far As I Can See), want zoals het een bluesman betaamt is Schofield vooral druk met touren. Gelukkig werkt Schofield weer aan een nieuw album én dat doet hij samen met de originele leden van zijn trio, Jonny Henderson (Hammond) en Evan Jenkins (drumms). Nóg beter nieuws is dat hij met deze twee muzikanten staat maar liefst vijf keer op een mooi vaderlands podium te beluisteren en te aanschouwen is.

Jij kunt er ook bij zijn, onderstaand de zalen waar de gitaarvirtuoos en zijn trouwe kompanen drummer Evan Jenkins en toetsenwizzard Jonny Hopkins te zien zijn!

Woensdag 27 September a.s. Tivoli Vredenburg, Utrecht -*-*- Tickets klik HIER

Donderdag 28 September a.s. P60 in Amstelveen -*-*- Tickets klik HIER

Vrijdag 29 September a.s. Het Bolwerk in Sneek -*-*- Tickets klik HIER

Zaterdag 30 September a.s. Het Podium in Hoogeveen -*-*- Tickets klik HIER

Zondag 01 Oktober a.s. De Groene Engel in Oss -*-*- Tickets klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: