09 Sept. a.s. Belgische bluestrots én twee Internationale bluestoppers te zien op Sortie Blues 2023!!

Het grootste kleinste bluesfestival van Vlaanderen gaat verkassen, de organisatoren van dit sympathieke festival zullen zaterdag 09 September a.s. u graag verwelkomen aan het Dorpsplein van Veltem in België.

De line-up die deze jonge organisatie heeft weten samen te stellen voor de editie van 2023 dwingt op zijn minst respect af. We zullen oude bekenden terug op het podium zien maar ook twee internationaal tourende muzikanten zakken af naar D’n Belgique. Zo zien we o.a. Big Bill terug maar ook kunt u als bluesliefhebber genieten van Doug MacLeod en Lightnin’ Malcolm.

Dit jaar vindt Sortie Blues plaats op een nieuwe locatie n.l. in Veltem wat slechts een klein kwartiertje rijden van Oud-Heverlee is, de navigatie zal u ongetwijfeld netjes kunnen afleveren. Ook deze editie worden de optredens afgewisseld op het buitenpodium en binnen in de kerk. Het Jan Stas stage staat voor de eerste keer in het gras en het akoestisch podium bevindt zich dan weer in een voormalige kerk. Deze speciale locatie leent zich uitstekend voor de ingetogen, doorleefde blues zoals Doug Macleod en Michael Van Merwyk featuring Steven De bruyn zullen gaan brengen.

Özgür Hazar’s Blues Syndicate (BE)

Belgian Blues Challenge Winner 2022! Özgür Hazar’s Blues Syndicate is een verzameling van getalenteerde muzikanten die de blues tot leven brengen met hun virtuositeit en energieke optredens. De band onder leiding van Özgür Hazar op gitaar en vocals staat bekend om zijn unieke mix van traditionele blues-invloeden met moderne elementen. Het collectief weet moeiteloos te schakelen tussen intense blues-rock en soulvolle ballades, waarbij ze de essentie van de blues op een frisse en eigentijdse manier interpreteren. Met hun meeslepende uitvoeringen en dynamische interactie op het podium weet Özgür Hazar’s Blues Syndicate het publiek te betoveren. De bandleden, stuk voor stuk ervaren muzikanten, hebben een uitstekende chemie en vullen elkaar perfect aan, wat resulteert in een onweerstaanbare muzikale ervaring.

Lightnin’ Malcolm (US)

Lightnin’ Malcolm heeft zijn muzikale stempel op de wereldkaart gezet met zijn unieke stijl van Hill Country Blues. Hij heeft samengewerkt en opgetreden met grootheden zoals Belgisch trots Ghalia Volt, internationale touring artiesten als Jimbo Mathus, Cedric Burnside, Robert Belfour, North Mississippi Allstars en vele anderen. Zijn dynamische gitaarriffs, doordrenkt met funk en rock gecombineerd met zijn krachtige stem, creëren een onvergetelijke ervaring voor bluesliefhebbers van alle generaties. Hij geeft een moderne draai aan de traditionele blues, terwijl hij trouw blijft aan zijn roots. Op Sortie Blues wordt Lightnin’ Malcolm bijgestaan door Darryl Ciggaar en Olivier Vander Bauwede. Bereid je voor op hypnotiserende grooves, hartverscheurende teksten en een ongeëvenaarde podiumaanwezigheid die je meeneemt naar de diepste hoeken van de ziel.

Michael van Merwyk Feat. Steven De bruyn (BE)

Als singer-songwriter combineert Steven De bruyn zijn virtuositeit op de mondharmonica met zijn indrukwekkende vocale talent, zijn liedjes zijn doordrenkt van emotie en nemen je mee op een reis vol verhalen en melodieën. Met zijn krachtige stem en meeslepende teksten weet hij het publiek telkens weer te raken. De bruyn experimenteert voortdurend met nieuwe klanken en stijlen waarbij hij invloeden uit verschillende genres zoals blues, jazz, folk en wereldmuziek combineert. Vorig jaar was Steven De bruyn al aanwezig op Sortie Blues samen met Roland. Dit jaar komt hij terug en neem hij Michael van Merwyk mee. De twee meter lange reus is allesbehalve een nieuwkomer. Hij leerde zijn vak in de huisband van een van de beruchtste bluesclubs in Duitsland, de ROADHOUSE in Rheda-Wiedenbrück. Hij jamde met muzikale legendes zoals Jimmy Rogers, Larry Garner en Jimmy Johnson, werd als een van de weinige Europeanen twee keer voor voor het gerenommeerde Lucerne Bluesfest uitgenodigd en is te horen op de albums van o.a. Larry Garner en Big Daddy Wilson die hij op hun tournees begeleidt.

Doug MacLeod (US)

Doug MacLeod is een levende legende in de blueswereld. Met zijn unieke stemgeluid, vingervlugge gitaarspel en diepgaande teksten heeft hij over de hele wereld een trouwe schare fans verzameld. Met meer dan vijftig jaar ervaring heeft Doug MacLeod een indrukwekkend repertoire opgebouwd en talloze prijzen gewonnen, waaronder meerdere Blues Music Awards. Dit jaar heeft hij nog de Acoustic Artist Award gewonnen! Gedurende de avond zal Doug MacLeod zijn kenmerkende mix van Delta-blues, Texas-blues en Americana ten gehore brengen. Hij neemt je mee op een muzikale reis door zijn leven en de vele uitdagingen die hij heeft overwonnen. Zijn eerlijke en oprechte benadering van muziek raakt recht in het hart en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Big Bill & Band (BE)

Armand Hombroeckx beter bekend als Big Bill staat dit jaar 50 jaar op het podium. Armand zal dan ook het beste van zichtzelf komen geven. Big Bill is een levende blueslegende in Leuven en omstreken. Het Leuvens blueswonder bracht In totaal drie albums uit. Big Bill staat voor rauwe blues en rock-‘n-roll in het Leives. De bekendste hit is zonder twijfel ‘Ene Mee Hesp’. In 1975 heeft hij de eerste editie van Rock Werchter geopend en in 1982 stond hij ook op de eerste editie van Marktrock. Duidelijk dat u deze uitstekende live-artiest niet mag missen!

Red Red (US/BE)

Psychedelic Turntable Blues is wat je krijgt wanneer je een Amerikaan – gepokt en gemazeld in the Blues, met een fetish voor etnische muziek – samen brengt met een Turntable Dude, een bebaarde soul bassist, een jazzdrummer en een sweet psychedelisch gitarist van bij ons. Recht uit de Europese crossroads, blijkt Red Red een onwaarschijnlijke kruisbestuiving tussen psychedelische tunes, seventies gitaarrock, blues en turntablisme. Daardoor krijgt deze band al snel een unieke sound…misschien is het wel Psychedelic Turntable Blues?! Flirtend met traditionals en eigen werk, waar oud en nieuw elkaar in harmonie weten te vinden dàt is de plek waar Red Red graag verblijft.

Los Chupitos (BE)

Los Chupitos is een duo rasmuzikanten met Alejandro Jerez (gitaar & vocals) en Ruben Bertrands (harmonica & vocals). Two cowboys on the loose, from the street to the stage and back ….; beïnvloed door Muddy Waters, Johnny Cash en Doc Watson. Fingerpickin’ country ontmoet down ‘n dirty blues.

Datum: 09 September 2023

Adres: Sortie Blues Dorpsplein 1 3020 Veltem Belgium

Entree: GRATIS

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: