Blues On The River 2023, koop die laatste kaarten NU!

Al bijna een kwart eeuw vindt er jaarlijks in de maand Juni het bluesspektakel Blues on the River plaats, plaats van handeling is de Rotterdamse Maas.

Tijdens de eerste editie in 1998 mochten de organisatoren van Blues On The River zo’n 270 gasten en drie bands aan boord verwelkomen. Inmiddels is Blues On The River uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in het festivalcircuit van Nederland én daarbuiten. Nationale én internationale blues-acts uiten hun waardering voor dit Rotterdamse feestje door er graag op te treden maar ook als gast op de Ameland te vertoeven.

Inmiddels treden er jaarlijks vier bands aan boord op die door zo’n 500 à 600 gasten per avond te bewonderd worden.

Uit een groot aanbod van bands, worden ieder jaar met grote zorg vier bands geselecteerd ieder met verschillende ‘blues’ speelstijlen zodat er voor een ieder wat wils aan boord is.

De editie van 2023 laat wederom weer een mooie selectie zien……

Chris Bergson & Ellis Hooks

De Amerikaanse zanger/gitarist Chris Bergson begon zijn carrière als jazzmuzikant, maar uiteindelijk volgde hij zijn hart richting de Crossroads, want de blues is zijn ware liefde. Sinds het jaar 2000 heeft hij een flink aantal albums uitgebracht met grote stadsblues: funk, soul, R&B – alles heeft een plaats in de muziek van de New Yorker. Bergson is ook een ervaren sideman die heeft opgetreden met beroemdheden in een breed scala aan genres, waaronder Norah Jones, Levon Helm, Hubert Sumlin, Bernard Purdie, Annie Ross, Al Foster en Matt Wilson. Zijn laatste album All I Got Left (2021) werd alweer door de media goed ontvangen. Deze bluesman verdient een groot publiek! Sinds in 2004 hun muzikale paden kruisten vormen Chris Bergson en Ellis Hooks op regelmatige basis een buitengewoon muzikaal duo, al dan niet begeleid door andere musici. ´Golden Soul Voice´ Ellis Hooks schopte het van straatmuzikant tot op het wereldbefaamde Montreux Jazz Festival en bezit een bijzondere soulstem! Ellis Hooks zag het levenslicht in Alabama, zijn toekomst als soulzanger werd mede hierdoor bepaald. Onder eigen naam bracht hij aan het begin van dit millennium drie prachtplaten uit, die inmiddels helaas bijna onvindbaar zijn. In de samenwerking tussen Hooks en Bergson komen de sterkste kanten van beiden samen: Bergson als de betere gitarist, Hooks als de betere zanger. Invloeden uit de rijke blues- en soulgeschiedenis zijn in hun muziek steeds herkenbaar aanwezig maar met respect voor het verleden geven beiden de klassieke R&B een nieuw toekomstperspectief. Het zal voor dit duo en hun begeleiders een uitdaging worden om de veelzijdigheid van de frontmannen in één optreden te vangen. Het in 2019 verschenen album Live In Normandy geeft een goed beeld, met covers van grote namen uit het verleden alsmede sterke eigen nummers.

Chicago Capitols

Met zang, bluesharp, gitaar, drums en bas speelt CC vette rhythm and blues uit de windy city van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter. Met o.a. songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters. De Chicago Capitols worden gevormd door frisse en enthousiaste muzikanten uit onder andere the Vibrotones, Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio. De bandleden speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle Blues festivals en routes in Nederland. Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar o.a. Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaar in België. Zo ook van de Bluesnacht in Assen, Wilhelmina Bluesplein tot het Wiekse witte blues van Maastricht en op de boot van Blues on the River in Rotterdam naar Texel Blues. In het poppodium en club circuit speelden ze o.a. supports voor the Paladins, Brain Setzer Orchestra, The Hoax, André Williams, Jon Spencer, T-99, Seatsniffers, Kenny Wayne Shepherd en als heat up bij de return van de Red Devils bij hun KING KING comeback na 25 jaar met Dutch bluesmaster Big Pete.

Sunset Travelers

Sunset Travelers is een Roots-band die een smakelijke ‘Gumbo’ bereidt met muzikale ingredienten uit het Diepe Zuiden van de VS. Denk aan Memphis-Soul, de Rhythm & Blues en Boogie uit New Orleans, en Blues uit Mississippi. Achter het vettige fornuis staan 4 ervaren sterrenkoks: Roel Spanjer op zang, Hammond-orgel & pianao (bekend van o.a. Luther Allison, Normaal), meestergitarist/zanger Richard van Bergen, Nico Heilijgers op basgitaar en JJ Goossens achter de drums. Alles wordt met verstand van zaken, plzeier en swing gebracht.

Dynamite Blues Band

De Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 en 3e plaats finalist op de European Blues Challenge 2019 – staat garant voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Naast de eigen optredens in het clubcircuit en festivals door heel het land, speelde de band in de afgelopen jaren ook supports voor (o.a.) The Hoax, Guy Forsyth, The Fabulous Thunderbirds, T99, DVL en The Paladins. In 2018 wint de band de “Dutch Blues Challenge” waardoor het Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de “International Blues Challenge” in Memphis (USA) en op De Azoren voor de “European Bues Challenge”. Hier pakt de band in april 2019 een mooie 3e plaats! Eind 2019 kwam het derde album “Medicine” uit welke gelijk genomineerd werd voor de “Dutch Blues CD Award 2019”. Om de band écht goed te kunnen “beleven” kun je het beste een spetterend live-optreden bijwonen; dan ervaar je de energie en het speelplezier het beste! Vergeet dan alleen niet je dansschoenen en veiligheidsbril mee te nemen, want explosiegevaar ligt op de loer!!

Wanneer?
Vrijdag 16 Juni 2022 (nog kaarten beschikbaar) en Zaterdag 17 Juni 2023 (reeds uitverkocht)

Waar?
Partyschip De Ameland vertrekt vanaf de drijvende stijger in de Parkhaven, vlak onder de Euromast en naast het Chinese hotel/restaurant.
LET OP!!! Het inschepen begint 19:00 uur en om 20:00 uur vertrekt het schip.
De route wordt op de avond bepaald i.v.m. tij, stroming en andere factoren. Dordrecht, Kinderdijk, de Rotterdamse havens worden meestal wel bezocht.

Kaarten (alleen vrijdag) à € 40,00 te koop via de link klik HIER óf telefonisch:
Peter = 06 41387724
René = 06 46741994

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: