Shelter From The Storm presents 1st Editie Utrecht Blues Festival

Wil je getuige zijn van dampende grotestadsblues, soul, rock-‘n-roll en alles daartussenin? Dan zit je Zondag 19 Maart gebeiteld in TivoliVredenburg want daar organiseert Shelter From The Storm het eerste Utrecht Blues Festival.

Naast dat Shelter From The Storm jaarlijks (Oktober) het Ramblin’ Roots organiseert zijn zij ook verantwoordelijk voor tal van andere mooie roots optredens daar in Utrecht. Nu komt daar dus ook een bluesfestival bij. Een klein bluesfestival met grootse artiesten!

Shelter From The Storm heeft voor het eerste festival een mooie line-up weten vast te leggen. Zo zien we de Amerikaanse bluesveteranen Curtis Salgado en Trudy Lynn, de Engelse mondharmonicavirtuoos Giles Robson, allround Nederlandse bluesband Fat Harry and The Fuzzy Licks en de door vroege West Coast blues geïnspireerde Nederlandse band Detonics.

Giles Robson

De Engelse zanger/mondharmonicaspeler Giles Robson (ex-frontman van The Dirty Aces) is een van de beste mondharmonicaspelers die er in de blues zijn te vinden. Robson is geen bluesmuzikant die rustig twaalf maten achterover leunt, hij speelt en zingt zijn grotestadsblues met de volle honderd procent. Inmiddels heeft hij drie albums op zijn naam staan: For Those Who Need The Blues (2016), Journeys To The Heart Of The Blues (2018) en Don’t Give Up On The Blues (2019). Overigens was Robson met Journeys de eerste Europeaan die werd getekend door het legendarische Amerikaanse Alligator-label.

Curtis Salgado

De Amerikaanse bluesman Curtis Salgado is wat ze in de bluesmuziek een ‘journeyman’ noemen: in zijn carrière van inmiddels 50 jaar zat deze zanger/mondharmonicaspeler in uiteenlopende bands als Roomful Of Blues, The Robert Cray Band en Santana. Niet alleen aan zijn mondharmonicaspel zit een randje, ook zijn stemgeluid heeft een soulvolle rafel. In 2021 verscheen Salgado’s jongste album Damage Control, een swingend uitstapje naar de rock-‘n-roll van de fifties. Weetje voor de Popquiz: Curtis Salgado vormde de inspiratie voor Jake Blues, het personage van John Belushi uit de film The Blues Brothers……

Trudy Lynn

De Amerikaanse blues- en soulzangeres Trudy Lynn is 75 jaar, maar van performancemoeheid is nog steeds geen sprake, al zingt ze op haar jongste single Golden Girl Blues (2022) vol zelfspot over de perikelen van het ouder worden. Lynn valt qua stijl te vergelijken met collega’s als Etta James en Koko Taylor: ze gooit alles eruit wat ze in zich heeft. De legendarische gitarist Albert Collins was de eerste die haar talent herkende en hij nam haar midden jaren zestig al mee op tournee . Ruim vijftig jaar, twaalf albums en talloze samenwerkingen later mogen we Trudy Lynn gerust een diva van de blues noemen.

Fat Harry and The Fuzzy Licks

De Rotterdamse zanger/(slide)gitarist Fat Harry is niet vet, maar zijn gitaarsound wel – vandaar de naam. Samen met zijn band The Fuzzy Licks speelt hij de blues van nu, al maken de heren ook graag uitstapjes richting funk en soul. De kwaliteiten van Fat Harry zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven: diverse internationale artiesten hebben Fat Harry and The Fuzzy Licks gevraagd als begeleidingsband, onder wie Joe Louis Walker, Lurrie Bell, Preston Shannon, Joey Gilmore en natuurlijk Giles Robson.

Detonics

De Nederlandse band Detonics neemt je met hun westcoastblues mee terug naar het Amerika uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De tijd van illegale casino’s, zelfgestookte whisky en Al Capone. Detonics speelt swing en boogie, maar een uitstapje naar een rumba of een slow blues wordt niet geschuwd. Hun cv is van internationale allure – zo bereikte Detonics in 2017 de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis (Verenigde Staten). In de stemming komen kan alvast met Detonics’ nieuwe album Detonized (2022), waarop de heren heerlijk uitpakken met explosieve fiftiesblues.

Waar: TivoliVredenburg
Zaal: Pandora
Adres: Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht

Zaal Open: 14:00 uur
Aanvang: 15:00 uur
Verwachte Eindtijd: 21:00 uur

Tickets: € 35:00 (klik HIER)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: