AJ Plug en nog meer mooie blues @ De Boerderij – Zoetermeer in 2023 !

Aan de Amerikaweg van Zoetermeer kunnen we al sinds jaar en dag in Poppodium De Boerderij genieten van vele mooie blues-acts. Ook in 2023 staan er weer een aantal mooie optredens geprogrammeert waarvan The Blues Alone? er voor u een paar uitlicht.

Zondag 05 Februari a.s. start De Boerderij het nieuwe jaar met een optreden van AJ Plug.

AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. “Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven. Nu is het klaar.” Haar plaat is door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot het beste blues-album van 2021.

Zondag 12 Februari a.s. Blues Op Zondag met de Kid Lazy Band

Bij de mannen van de Kid Lazy Band spat het speelplezier ervan af. Hun enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat elk optreden een feestje is, en het publiek vanaf de eerste noot wordt meegesleept. Gerrit (drums) en Martin (bas) vormen de no-nonsense ritmesectie, ondersteund door Philip (toetsen) en Adrie en André op gitaar. Zanger Pim vertolkt de teksten met ruige emotie. Niet voor niks dat zij de allereerste editie van Blues op Zondag in het Podiumcafé sinds de lock down mogen openen!

Donderdag 16 Maart a.s. Lari Basilio Trio

‘Guitar superstar’ Lari Basilio wordt geprezen om haar melodieuze spelen uitzonderlijke techniek. Lari, die Andy Timmons en Paul Gilbert tot haar belangrijkste invloeden rekent, is dan ook een van de meest opwindende namen in de instrumentale muziek op dit moment. Geboren in een muzikaal gezin in São Paulo, Brazilië werd Larissa op zeer jonge leeftijd verliefd op de gitaar. Haar talent bracht haar al op hetzelfde podium als Keb ‘Mo’ en Quinn Sullivan (Samsung Best of Blues Festival) en ze werd in 2019 uitgenodigd door Joe Satriani om deel uit te maken van de G4 Experience. Bovendien heeft deze dame een gitaar op haar naam staan: een van de meest succesvolle signature modellen van Ibanez, naast die van Steve Vai en Joe Satriani, is haar LB1. Op haar meest recente album Your Love (aug. 2022) werkt Lari opnieuw samen met Vinnie Colaiuta, bekend van oa Frank Zappa, Joni Mitchell en Sting, bassisten Leland Sklar (James Taylor, Phil Collins, Toto) en Sean Hurley (Paul Stanley’s Soul Station) en toetseniste Ester Na. Ze wordt bijgestaan door Poliana Magalhaes op bas en Lucas Bidran op drums.

Zondag 26 Maart a.s. de Lachy Doley Group

De Australische Lachy Doley krijgt de meest ongelooflijke en intense klanken uit zijn ’57 Hammond C3 en 70’s Whammy Clavinet. Hij wordt ook wel de Jimi Hendrix van het Hammond-orgel genoemd.

Bovendien beschikt hij over een krachtige blues stem en zijn de teksten recht uit het hart. De Lachy Doley Group bestaat verder uit bas en drums en dit powertrio zorgt voor een onvergetelijke show. De mannen hebben inmiddels op vele prestigieuze rock en blues festivals gestaan zoals het Montreal Jazz Festival en waren ook al te zien op Bospop. Onlangs gingen zij viraal op Facebook met video’s met de titel Stop Listening to the Blues die al miljoenen keren zijn bekeken.

Zondag 23 April a.s. Blues Op Zondag met de Chicago Four

e 4 mans band Chicago Four is qua stijl en sound geïnspireerd door hoe de blues klonk in de vele bluesclubs in Chicago in de jaren 60 en met name 70. Met een bezetting van 2 gitaren, bas, drums en natuurlijk de vocalen (en hier en daar wat harmonica) zet Chicago Four deze rauwe clubsound neer.
Een belangrijk voorbeeld voor de band is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Het grootste deel van het repertoire van Chicago Four stond ook op de ‘setlijst’ van Magic Slim.

Zondag 21 Mei a.s. de Twelve Bar Blues Band (verplaatst concert van 04 Juni 2023!!!)

Voorjaar 2015 viel na 10 succesvolle jaren, 4 cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland het slotakkoord voor de legendarische Twelve Bar Blues Band (12BBB). Omdat de afgelopen jaren de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter werd en het gemis onderling ook steeds sterker werd, besloot de band om aan de vraag te voldoen. De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk(!) en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (zang & harmonica) en Kees Dusink, (solo & slide gitaar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. De line-up wordt gecompleteerd door bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en 2e gitarist Peter Langerak.

Cultuurpodium De Boerderij
Amerikaweg 145
2717 AV Zoetermeer

Klik voor aanvangstijden en tickets HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: