Rookie- Versus Veteran-Blues @ Keeping The Blues Alive

Studebaker John en The Cinelli Brothers speelden zondag 18 December 2022 jl. bij Keeping The Blues Alive in Zaal Thijssen te Vlierden. Tekst Berry Rombouts en foto’s Leo Gabriëls (waarvoor beiden hartelijke dank).

Zoals gebruikelijk vermeldde het KTBA affiche een optreden van twee bands. Met de Engelse Cinelli Brothers staan er een stel relatief jonge en gretige blueshonden op het podium. De band is nog niet zo bekend in Nederland. De band speelt Chicago en Texas blues, met originele hedendaagse teksten. De bezetting is; Marco Cinelli, gitaar/piano/vocals. Allesandro Cinelli, drums/vocals. Stephen Ghiry, bas/ itaar/vocals. Tom Julian Jones, blues-harp/gitaar/vocals.

Recentelijk werden The Cinelli Brothers als winnaars uitgeroepen van de British Blues Challenge met als gevolg dat de band volgend jaar het Verenigd Koninkrijk zal gaan vertegenwoordigen op de European Blues Challenge welke in Juni in het Poolse Chorzów wordt gehouden. Ook zal de band afgevaardigd worden naar de International Blues Challenge in Memphis in 2023.

In het swingende ‘Choo Ma Gum’ horen we mooie koortjes, meeslepend harpspel en scherp snaren werk van Tom Julian. In ‘So Far, So Good’ wederom fantastische koortjes, stuwend orgelspel van Marco en ziet het publiek een gepassioneerd spelende band.

Deze dynamiek is de hele set aanwezig. De band speelt ook een paar verrassende covers, ‘The Breeze’ van JJ Cale en ‘Just Dropped In’ van Kenny Rogers (bekend o.a. duet Dolly Parton), waar de mannen hun eigen draai aan geven.

Alles komt voorbij in hun set, boogiewoogie, gospel,soul, scheurend harpspel, fantastische gitaarsolo’s/duetten en de schandalig mooie koortjes van de vier heren. Er staat hier een ongelooflijk getalenteerde band (multi-instrumentalisten) spelend te genieten op het podium. Het publiek geniet ook.

Het is duidelijk dat ze onlangs niet voor niks de Engelse Blues Challenge gewonnen hebben, ze zullen ongetwijfeld hoog gaan eindigen op de IBC in Memphis. Begin volgend jaar treedt de band nog verschillende keren op in Nederland, daarna zal hun bekendheid alleen maar toenemen. Ga ze zien!

De Amerikaan John ‘Studebaker’ Grimaldi is een begrip in de Chicago blueswereld. Tijdens deze korte Europese tour wordt ‘Studebaker’ John Grimaldi vergezeld door een Belgische band.

Die band bestaat uit de volgende Belgische muzikanten; Tim Ielegems zien we op gitaar, Koen van Peteghem op drums, en Chris Forget beroert de vier dikke bassnaren.

De band levert een strakke en degelijke, maar ook een wat vlakke set af, waarin John zich in de spots speelt met soms jankend en scheurend harpspel en met gedegen gitaar (slide)spel.

Tim Ielegems blinkt uit met een paar scherpe gitaarsolo’s en met fijne begeleidende riffjes. Chris en Koen zorgen voor de lekkere groove gedurende de set.

De middag in Vlierden eindigt zoals gebruikelijk met een jam van de twee optredende bands. Het duurde
nogal voordat de jam begon. Marco en Tom van de Cinelli Brothers namen deel aan de jam.

De titel van de song is me helaas ontschoten en de jam beklijfde helaas ook niet vanwege de te plichtmatig uitvoering, jammer.

Zo gaat een middag die dynamisch begon, helaas uit als de bekende nachtkaars. Volgende keer beter,
het is niet altijd feest.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: