Eerste lading namen voor vernieuwd Blues Peer

Zon, muziek, voeten in het gras, een pintje in de hand. Daar gaan we met z’n allen tijdens het verlengde Pinksterweekend eindelijk opnieuw van kunnen genieten op Blues Peer 2022.

Het festival herrijst onder een nieuwe organisatie uit haar assen. De hemel klaart op; het wordt weer feest in Peer!
Er is voor deze eerste nieuwe editie kosten nog moeite gespaard om jullie te verwennen met allemaal top acts uit binnen- en buitenland. Genieten!

Je merkt dat ze gaan voor een verruiming van de geest, weg van het hokjesdenken. Dat is ook nodig om het festival opnieuw op de rails te krijgen en vers bloed aan te trekken. De spirit van de blues en roots blijft natuurlijk het uitgangspunt.

Met o.a. 10cc, Danny Vera, Cedric Burnside, Robert Finley, King Solomon Hicks, Boogie Beasts, Laurence Jones, Roland Van Campenhout, The Bluesbones, ILA, The Sheepdogs, Sugaray Rayford, Nick Waterhouse en Southern Avenue wordt het weer feest in Peer! Het vernieuwde drie dagen durende festival gaat door tijdens het verlengde Pinksterweekend van 3, 4 & 5 juni 2022. Op de vrijdagavond trekt Blues Peer officieel het festivalseizoen op gang! Er is dan gratis toegang. Een dagticket voor zaterdag of zondag kost 45 euro.

OPNIEUW FEEST IN PEER

VRIJDAG 3 Juni: 

De vrijdagavond 3 juni willen we er voor deze editie een waar volksfeest van maken. Daarom is er dan om te beginnen gratis toegang voor iedereen. De poort gaat toe wanneer het vol zit. Enkel wie een combi ‘King’ weekendticket heeft voor zaterdag en zondag, kan gegarandeerd op vrijdag binnen.

Een viertal bands to be announced.

ZATERDAG 4 Juni:

De Belgische Boogie Beasts konden uiteraard niet ontbreken, zeker nu ze zo goed op dreef zijn met hun plaat ‘Love me some’.
16651198531_df06cf6a1e_oOok jong Peers geweld ILA, op dit moment nummer 1 in De Afrekening en winnares van De Nieuwe Lichting, krijgt een welverdiende spot. Dit wordt een wereldse ontdekking!

De Amerikaanse bluestoer gaan we op met Cedric Burnside, kleinzoon van R.L. Burnside , en the real deal.
597A5386-BorderMakerRobert Finley is dan weer een man met een verhaal, ééntje die recht naar het hart gaat. Op zijn 52e pas, kwam er zijn eerste album onder de vleugels van niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys.
29067578390_ff939e6304_oSouthern Avenue uit Memphis, Tennessee, brengt de Southern soul legacy naar de 21e eeuw, ontsproten uit het legendarische Stax label. Een live sensatie!
597A7955-BorderMakerNew Yorker King Solomon Hicks wordt nu al bestempeld als de fakkeldrager van een toekomstige generatie bluesmuzikanten. Met zowat elke levende Amerikaanse blueslegende deelde hij de afgelopen jaren het podium.
28887405028_9f80f9f91b_oHitmachine en levende jukebox 10cc speelt in Peer zijn enige Belgische festivalshow deze zomer. Niet te missen!
10cc
ZONDAG 5 Juni:

Op de zondag gaan we voor kippenvelmomenten en feest met rasartiesten on stage. De mensen gaan weer pareltjes ontdekken, beloofd!

Gegarandeerd feest wordt het met Nick Waterhouse. Met zijn warme stem een Californian vibes, ligt hij in de lijn van The Allah-Las, waarmee hij lang toerde.
IMG_8540-BorderMakerSugaray Rayford komt ook een feestje bouwen met een trits classic soulmelodieën, doorspekt de meest funky blues grooves.
597A2044-BorderMakerDe Canadezen van The Sheepdogs hangen de melodieuze gitaren om, het liefst nog in harmonie. Vette knipoog naar The Allman Brothers en The Black Crows.

Britse jonge gitaargod Laurence Jones legde zijn fond onder de vleugels van o.a. Buddy Guy, Jeff Beck en Robert Cray, en toert momenteel nog met Status Quo om zich klaar te stomen voor de zomer.
48056365601_dbab45d39d_oAls peetvader van de Belgische Blues Roland Van Campenhout hoeft al lang niks meer te bewijzen.
9731112863_caf731826c_oThe Bluesbones gaan ook weer als vanouds lekker knallen om hun tienjarig bestaan te vieren.
sliderbluesbonesEn stomen, dat gaat Danny Vera ook gegarandeerd doen samen met zijn 15-koppig orkest. Alhoewel hij in Vlaanderen nog relatief onder de radar bleef, was er geen ontkomen aan zijn ‘Roller Coaster’, en terecht!
Danny Vera
Ook de dagtickets voor zaterdag en zondag @ € 45.00 zijn vanaf nu beschikbaar. Klik HIER

BLUES PEER 2022

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: