A.J. Plug: verlate CD presentatie Killer King

A.J. Plug en haar band speelden zondag 6 maart 2022 jl. in het Jongerencentrum Scum van Katwijk aan Zee. Een verslag van Ton Kok met foto’s van Paul de Vries. Klik HIER om het gehele album te bekijken.

Een bezoekje aan jongerencentrum Scum in Katwijk aan Zee is een beetje als een reis terug in de tijd. Een groot parkeerterrein voor de deur waar het heel goedkoop parkeren is en een biertje voor twee Euro wijkt ook nogal af van de landelijke norm.

Het jongerencentrum was deze middag goed gevuld met toch wel heel veel oudere jongeren, die kwamen voor de inmiddels twee keer uitgestelde officiële CD presentatie van Killer King, die nieuwe CD van ons aller A.J. Plug.
DSC_6326zVoor A.J. met haar band het podium betrad was het de beurt aan singer/songwriter Nina (van Beelen), die een leuk setje bracht met eigen werk en een paar covers. Ze begon achter de piano, maar stapte naar een paar nummers over op gitaar. Met een leuke versie van ‘Dancing In The Dark’ sloot ze op uitstekende wijze haar setje af.
DSC_6401zDaarna betrad de A.J.’s band het podium. Het gezelschap bestond vanmiddag als vanouds uit de gitaristen/achtergrond zangers Klaas ‘Wildgroove’ Kuijt en Guy Smeets.
DSC_6414zDe band werd verder gecompleteerd door Roelof Klijn (bas), Arie Verhaar (drums) en toetsenist Matt Daniel (Matthijs Stauttener) en na hun intro spatte ‘Never Gonna Stop’ uit de speakers.
DSC_6481zNa dit nummer werd de show even onverwacht onderbroken door Henk Smeets, vader van Guy, die enkele mensen van de Dutch Blues Foundation introduceerde.
DSC_6358zDe CD Killer King was al begin december 2021 verschenen en doordat de presentatie twee keer uitgesteld was kregen we de unieke situatie dat het album op de dag van de presentatie al een Award overhandigd kreeg voor de beste Nederlandse blues CD van 2021.
DSC_6365zProficiat!
DSC_6392zDe daarop volgende anderhalf uur kwam de volledige CD voorbij, te beginnen met het akoestisch gespeelde ‘Killer King’.DSC_6343zDe set van nieuwe songs werd aangevuld met een aantal nummers van haar eerdere CD’s. ‘Dakota’ van de Stereophonics was een opmerkelijke cover op de set-list.
DSC_6472zDit werd verklaard door het feit dat ze dit nummer al eens (als verplichte cover) hadden gespeeld bij Giel Beelen.
DSC_6418zAf en toe sprak A.J. het publiek toe met een emotioneel of verklarend praatje, maar meestal tikte Arie Verhaar direct na het einde van een nummer al af voor het volgende. De band klonk zeer hecht en ondersteunde de frontvrouwe perfect.
DSC_6486zHet klink misschien vreemd en natuurlijk had de ellende van de afgelopen jaren de zangeres bespaard moeten blijven, maar persoonlijk vind ik haar stem en zangkunsten er wel op vooruit gegaan. Haar stem klinkt warmer en de focus ligt meer op de zangcapaciteiten en minder op de totale performance, hoewel ze natuurlijk wel een lust voor het oog blijft.
DSC_6439zDe laatste tijd had ze met Guy en Klaas al diverse keren het podium betreden en daarmee haar stem weer prima op kracht gebracht en de band is er weer helemaal klaar voor om het land in te gaan. Power genoeg, aan deze presentatie te oordelen.
DSC_4445z

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: