Moulin Blues 2022 toont affiche en ‘n mooie voorlopige line-up!

Al voor de 35ste keer wordt in het zuiden van Nederland vlakbij Weert het Moulin Blues festival van Ospel georganiseerd. Na twee jaar van gedwongen stilte aan de Meijlsedijk zijn organisatoren verheugd ons weer te mogen verwelkomen en hebben de voorlopige line-up op de poster wereldkundig gemaakt.
De organisatie heeft er enorm veel zin in om Moulin Blues weer met ons te kunnen vieren! Natuurlijk weet nog niemand niet wat de toekomst ons allemaal gaat brengen, maar de organisatoren van Moulin Blues zetten de schouders onder het affiche en de line-up voor 06 en 07 Mei 2022 a.s.!

De dagen van het eerste outdoor festivalweek-end zitten weer propvol met mooie optredens van nationale en internationale artiesten. Het affiche laat nog raden wie wanneer optreedt maar de onderstaande namen laten ons alvast watertanden…..The Blues Alone? doet een greep uit het aanbod:

Gumbo Kings

Gumbo Kings is ‘n fijne jonge band rondom bluesharpist/vocalist Boy Vielvoye (Sugar Boy & The Sinners), gitarist/vocalist Marc Jansen, ritme-sectie zijn bassist Jonne Venmans en drummer Remon Hubert (o.a. Caro Emerald) en toetsenist Thomas Hanenberg. Allen jonge muzikanten die ieder hun eigen moderne draai aan hun geliefde Swamp Soul & Rhythm ‘n Blues geven.

The Dynamite Blues Band
597A1174-BorderMakerNóg zo’n jonge band is The Dynamite Blues Band, wél met een pak aan ervaring. Stonden ze al eerder op het Ospelse podium onder dezelfde naam twee van muzikanten oogstte al eerder lovende recensies toen zijn onder de naam Big Blind de nationale en internationale podia beklommen. Deze band bestaande uit bluesharpist/vocalist Wesley van Werkhoven, gitarist JJ van Duijn, bassist Renzo van Leeuwenen drummer Jan Aandewiel staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en Rock ’n Roll;

Cedric Burnside
597A5386-BorderMakerAls kleinzoon van de legendarische R.L.Burnside brandt de blues letterlijk door de aderen van de 39-jarige Cedric Burnside. Burnside is steevast uitoefenaar van de Hill Country Blues uit zijn thuishaven Mississippi, waar hij opgroeide met de liederen van onbetwiste grootheden uit het genre: Jim Kimbrough, Jessie May Hemphill, Otha Turner en Delta blueshelden als T-Model Ford en Paul ‘Wine’ Jones. De rol van blues is de afgelopen eeuw enigszins verschoven sinds deze mythische figuren het nomadenpad bewandelden. Burnside’s muziek put uit rouwbetoon en overlevingsdrang en ontleent zich daarom nog immer doeltreffend voor de problemen van onze 21ste eeuw.

Nikki Hill
sliderMB2014-3“The New Queen Of Rock ‘n Roll” of “The Southern Fireball”: prachtige bijnamen voor deze fantastische roots, rocking en souldame Nikki Hill. Het zingen kreeg deze opvallende verschijning met de paplepel ingegoten. En zoals zoveel zangeressen kent ook zij haar roots in de kerkgospels, zingen met haar zussen. Maar wie Nikki Hill hoort zingen, hier zit geen gospel in, het is niet de klassieke donkere Amerikaanse zangers, dit is geen Etta James of Aretha Franklin. Nee Nikki Hill, dat is onvervalste rock ’n roll! Naast het koppel Nikki en Matt (gitarist) Hill bestaat de band uit gitaargodin Laura Chavez, topdrummer Marty Dodson en bassist Ed Stocksahl.

GA-20

De band GA-20 werd in 2018 in Boston opgericht door de vrienden Pat Faherty en Matthew Stubbs. Later werd ook drummer Chris Anzalone (Roomful of Blues) aan de band toegevoegd. Stubbs & Faherty delen een enorme liefde voor deze traditionele blues, r&b en rock ‘n roll uit de late jaren 50 en vroege 60. Zij kunnen geen genoeg krijgen van legendarische artiesten als Lazy Lester, J.B. Lenoir, Earl Hooker, Buddy Guy, Otis Rush en Junior Wells. Ze voelen een leegte in de hedendaagse muziek en daarom schrijven ze een moderne versie van muziek waar hun voorliefde persoonlijk naar uit gaat.

Robert Jon & the Wreck
36925499991_0df8142355_oRobert Jon & The Wreck is niet zomaar weer een Southern Rock act. Zij geven een eigen draai aan deze muziek, meer soul, meer blues, waardoor het allemaal nét even anders aanhoort dan van soortgenoten Blackberry Smoke. Het muziekgeluid van Robert Jon & the Wreck ligt zodoende heel prettig in het gehoor maar is enorm veelzijdig! Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & bluesinvloeden en kort daarna doet de harmonieuze samenzang en gitaar je weer aan The Allman Brothers denken. Ze brengen deze mix ten gehore door gebruik te maken van hun uitstekende muzikale talenten want de instrumentale virtuositeit van deze Amerikanen is enorm.

The Kokomo Kings
14012856791_712ae81231_oThe Kokomo Kings is een samenwerkingsverband tussen een aantal Zweedse en Deense bluesmuzikanten, die hun sporen allang hebben verdiend. Zo werkten ze in het verleden samen met o.a. James Harman, Mud Morganfield, Big Jack Johnson, Lazy Lester, Louisiana Red, John Primer, Big Joe Louis, Keith Dunn en Rusty Zinn. Een bluesrecept bestaande uit ‘n scheutje Mississippi-swamp, een eetlepel Rock ‘n Roll en een snufje opzwepende Chicago Blues; dàt is wat de Kokomo Kings kenmerkt. Gooi vervolgens alles bij elkaar en er ontstaat een flinke portie heupwiegende, authentieke juke-joint boogie en dat alles ook nog eens met goed doordachte teksten. Blues die knalt!

Richville
49423853096_f2fe9cc88b_oLiefhebbers van het oude werk van Ry Cooder en van Little Feat opgelet! Richville is een bluesact van ‘eigen bodem’ bestaande uit de gelouterde muzikanten Richard van Bergen gitaar/vocals en drummer Jeroen “JJ” Goossens. De twee hebben een muzikaal verleden in bands als The Sunset Travelers en Rootbag. Het in 2019 uitgekomen debuutalbum ‘Richville’ werd zeer goed ontvangen in de media en is een absolute aanrader! Bij een bezetting van zang en gitaar en drumms denk je automatisch aan rauwe garageblues. Bij dit duo is dat slechts ten dele waar, verwacht van dit duo vooral roots en swampy muziek.

The James Hunter Six
sliderjameshuntersix5Door Van Morrisson wordt hij getypeerd als “het best bewaarde geheim in de wereld van de Britse soul en r&b”. Desondanks is R&B troubadour James Hunter en zijn Six al jaren een gevestigde naam. Hunter is sinds zijn prille jeugd bezeten van vintage Amerikaanse soul en R&B. Die stijlen weet hij perfect samen te vangen met zijn goudeerlijke, soulvolle stemgeluid en moddervette grooves. Het is alsof Sam Cooke en Wilson Picket herrijzen uit het hiernamaals. In 2006 werd Hunter’s plaat People Gonna Talk genomineerd als ‘Best Traditional Blues Album’ en in 2018 kwam het meest recente, vijfde album, van The James Hunter Six uit op het vermaarde Daptone Records (o.a. Sharon Jones, Charles Bradley). Aangejaagd door een swingende ritme- en blazerssectie brengt Hunter dampende rhythm & blues naar Ospel. Mis het niet!

Bywater Call

Bywater Call is een 7-koppige formatie afkomstig uit Toronto, Canada. De muziek doet hier en daar denken aan de Tedeschi Trucks Band, blues met hier en daar vleugjes soul en zelfs gospel. Net als deze grote broer schuwt Bywater Call een goede dosis slidegitaar ook niet voor dat authentieke geluid. Daarnaast zijn er een saxofonist en trompettist aanwezig die het geheel een extra dimensie geven wat betreft geluid. Maar laten we ook zeker de geweldige stem van zangeres en frontvrouw Meghan Parnell niet vergeten. De bluesy stijl van Bywater Call is haar op het lijf geschreven met haar krachtige en soulvolle stem.

Laurence Jones
48056365601_dbab45d39d_oAl op zevenjarige leeftijd startte Laurence Jones met klassieke gitaarlessen, z’n favoriete plaat uit pa’s platenkast was nota bene een van de oude Britse bluesrockband The Groundhogs. Later zette hij met zijn eigen band de volgende stappen richting de bluesrock. In 2014 tekende hij zijn eerste platencontract en vertrok hij naar de VS voor opnamen. Inmiddels is Laurence Jones 27 jaar en trekt hij het breder dan bluesrock alleen; hier en daar klinken geluiden van The Faces. Met zijn uitstekende live reputatie is Ospel verzekerd van een show gevuld met bluesrock en aanverwante muziekstijlen plus natuurlijk de vette gitaarriffs en solo’s!

Meer namen licht The Blues Alone? bij bekendmaking van het blokkenschema toe, alvast een voorproefje? Klik dan HIER

Moulin Blues 2022 Affiche

Nieuwe festival locatie!!

De 35e editie van Moulin Blues zal plaats vinden op een nieuwe locatie. De organisatie heeft deze nieuwe locatie gevonden en verlaat hiervoor de vertrouwde Meijelsedijk waar het festival sinds 1986 werd georganiseerd. De nieuwe locatie ligt aan de Vrijkebomenweg/Venloseweg in Ospel, 1 km verwijderd van het vorige festivalterrein.

Ticketprijzen voorverkoop: klik HIER
Dagticket vrijdag: € 55,00 *
Dagticket zaterdag: € 75,00 *
Combiticket: € 110,00 *

Ticketprijzen zijn *excl. €4,95 servicekosten per transactie

Kamperen op de camping van Moulin Blues? Klik HIER voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: