Bluezy Blues Fest maakt line-up bekend

Ook de zeventiende (i.v.m. Corona 2 jaar geen doorgang) editie hebben Nico Bravenboer en consorten weer een mooie line-up voor het op zaterdag 30 April 2022 te houden festival in recreatiecentrum De Fakkel festival weten samen te stellen. Zoals ieder jaar ook dit jaar weer een bijzondere mix van internationale en nationale muzikale acts, gevestigde acts maar ook vernieuwende jonge acts!

Bill & The Burners – 15:00 uur
32900083057_763e4ff416_oBlues… en kruispunten… het is al van bij het prille begin dat deze combinatie tot de verbeelding spreekt. Ook al is het al een hele poos geleden dat Robert Johnson op zo’n kruispunt op zijn knieën viel, voor heel wat muzikanten en liefhebbers is de blues een blijvende bron van inspiratie. Zelden kruisten de wegen van vier ervaren bluesmuzikanten – die de laatste jaren actief waren in bands als Slow Burners en Howlin’ Bill – onder zo’n positief gesternte. En deze keer hebben ze een missie.
Het blijkt een combinatie waarmee Bill & The Burners hun publiek niet warm, maar gloeiend heet maken voor hét muziekgenre dat aan de basis ligt van alles wat tegenwoordig nog wordt geproduceerd: de Blues. Mét hoofdletter!

DBF – 16:15 uur

‘DBF’ is een nieuwe formatie rondom Dave Chavez (Dave Chavez band) met niemand minder dan Bart Kamp (Blind B’ & the Visionairs) op bas en Frank Duindam (Sugar Boy & Sinners) op drums, dus geen onbekende in de blues / muziek wereld!
De muziek zal een mix zijn van eigen werk en covers naar eigen hand. Dit trio streeft naar optredens met veel groove/soul en rhythm & blues met een rauw randje!

Twelve Bar Blues Band – 17:45 uur
12bbbOp 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na 10 succesvolle jaren; 4 prachtige cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en de bekeken live opnames op YouTube exploderen zowat. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen.
De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk (!), haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues en weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten.

The Original Strikes – 19:15 uur
597A5031-BorderMakerThe “Original” Strikes zijn terug van weggeweest en hoe!!!!
De band speelt rauwe blues! Hun blueshelden en inspiratiebronnen worden niet slechts slapjes geïmiteerd maar op eigen manier vertolkt.
Zanger Pieter van der Pluijm alias Big Pete doet zijn naam zeker eer aan! Verberg je maar wanneer hij zijn mondharmonica aan de lippen hangt. Je wordt gegarandeerd uit je schoenen geblazen!
Gitarist Sjors Nederlof, bassist Roelof Klijn en de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen vormen samen met Big Pete de band waarvan de leden klaar zijn om de planken uit het podium te spelen. Gewoon vol passie en energie!! Puur zoals puur dient te zijn! Gewoon RAWK & ROLL.

AJ Plug – 20:45 uur
597A5704-BorderMakerAJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland. Haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ uit 2016 oogstte jubelende recensies. De opvolger het akoestische album ‘Barefoot The Grolloo Takes’ oogstte opnieuw veel lof. ‘Killer King’ is de nieuwste plaat, een album wat de verwerking van een nare periode voor AJ en haar partner tevens gitarist Klaar behelst. Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar is ‘Killer King’ een hele muzikale en toegankelijke bluesrockplaat geworden, met hier en daar een rauw randje.

Matt Schofield Feat. King Of The World – 22:15 uur
597A7107-BorderMakerDe Britse bluesgitarist/zanger Matt Schofield wordt alom beschouwd als één van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die de UK in de afgelopen decennia heeft voortgebracht. Schofield werd al samen met iconen als Eric Clapton en Peter Green opgenomen in de Top 10 van Beste Britse Blues Gitaristen Allertijden. In 2010 werd Matt Schofield bekroond met de British Blues Award als ‘Best Blues Guitarist and Album of the year’. Schofield stond al twee keer (2005 + 2011) o.m. op het hoofdpodium van North Sea Jazz 2011, trad op in de TV show Vrije Geluiden en komt op jaarlijkse basis naar ons land voor een clubtour waarbij na iedere terugkeer het publiek en de fan fors in aantallen toenemen. Ook de VS blijkt Matt Schofield in haar armen gesloten te hebben. Met maandenlange tours en spetterende optredens op vele grote festivals in de VS lijkt het gitaarwonder Matt Schofield zijn naam als de absolute vaandeldrager van de Britse Blues keer op keer te onderstrepen.
Matt Schofield wordt in Nederland begeleid door King Of The World!

Wanneer? Zaterdag 30 April 2022

Tijd? 15:00 tot 01:00 uur.

Waar?
Recreatiecentrum De Fakkel
Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk

Tickets?
Prijs in de vvk € 25,00, klik HIER voor verkoop via de webshop
Dagkassa, indien voorradig, € 30,-

Ook voorverkoop bij de volgende adressen:

Sportcafé de Fakkel
Radio en TV Ridderkerk
Bluessociëteit L’Esprit in Barendrecht
Primera Sandy Ridderkerk
D.P. Sanders Bolnes
Knipshop Ab & Hans Papendrecht
Get Back Music Dordrecht

Overnachten?

Niet naar huis? Groot gelijk! Overnacht gewoon bij de hoofdsponsor van dit prachtige festival Van der Valk Hotel Ridderkerk! Check hier de website van Van der Valk Hotel Ridderkerk en geef ze een belletje op +31 180 64 69 00!

Je kan ook een overnachting winnen! Je maakt kans op een gratis overnachting (1 kamer voor 2 personen) bij Van der Valk Hotel Ridderkerk als je een ‘early bird’ besteller van minimaal 2 kaarten bent wordt er via internet wordt 1 winnaar getrokken, die in de nacht van zaterdag op zondag gratis mag overnachten. De kaarten dienen dan wel besteld te zijn vóór ???, daarna maken we de winnaar bekend!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: