Sugar Queen and the Straight Blues Band: CD Presentatie Better Days

Sugar Queen and the Straight Blues Band speelden op zondag 10 Oktober jl. Bluesclub XXL – Wageningen. Verslag Ton Kok met foto’s van Paul Scholman.

Afgelopen zondag werd de Bluesclub XXL voor de gelegenheid tijdelijk in gebruik genomen als ‘Palace of the Queen’. Sugar Queen met haar gevolg, the Straight Blues Band, namen die middag het podium in beslag om hun nieuwe CD ‘Better Days’ te presenteren. De band was in staat geweest om goed gebruik te maken van de Corona crisis door toch nog een aantal optredens te kunnen afwerken én ……… het opnemen van de nieuwe CD ‘Better Days’.
DSC03052-2Naast ‘vocaliste extraordinaire’ Michelle Denise a.k.a. Sugar Queen bestaat de groep verder ook uit eerste klas muzikanten: Jean Raven (gitaar), Jan van Drunen (toetsen), Erwin Huigen (bas) en Lars Hoogland (drums).
DSC03053-3Michelle is zonder meer een van de hardst werkende dames in bluesland. Al vóór aankomst, tijdens de pauze en na afloop is zij te vinden bij de merchandise stand. Iedereen wordt ook persoonlijk hartelijk verwelkomd.
DSC03141-2Om tien voor half vier wordt afgetrapt voor de ruim een uur durende eerste set met het nummer dat tevens het openingsnummer van de CD is: “I’m That Kinda Woman”. Vanaf de eerste noten zat de stemming er al goed in. Vervolgens een tweetal nummers van de live CD. Met een lekker rumba ritme werd “Creeping Going On” ingezet.
DSC03101-2Zonder de ritmesectie werd het nummer “Looking Back” gespeeld met indrukwekkend Hammond-spel van Jan van Drunen en fraaie ingetogen gitaarspel van Jean Raven. Ik zou bijna schrijven een hoogtepunt van de eerste set, ware het niet dat de overige nummers vrijwel even indrukwekkend waren.
DSC03044-2Met het met prima pianospel gelardeerde swingende meezinger “Shake Of Dem Blues” werd de eerste speelhelft in stijl afgesloten.
DSC03245-3Tien nummers, waarvan vijf van de nieuwe CD, twee covers en drie nummers van de twee eerste CD’s werden gespeeld.
DSC03111-2De tweede set deed niet onder voor de eerste. De band was vanaf de eerste minuut op stoom en ook in de tweede set werden vijf nummers van de nieuwe CD gespeeld en één cover (het traditionele eerbetoon aan de belangrijkste persoon in de tent: “Hey Bartender”).
DSC03034-2Verder nog vier nummers van de beide vorige CD’s met als afsluiter en toegift het boogieënde “Hold Your Drank”. Erwin Huigen en Lars Hoogland vormen een solide ondergrond en Jean Raven en Jan van Drunen zorgen voor afwisseling in de solo’s, hoewel ze ook af een toe een lekker duelletje uitvechten, zonder overigens macho spierballengedoe, maar elkaar prima de ruimte latend en elkaar aanvullend.
DSC03078-2Dan nog the Queen herself; onvermoeibaar de show leidend met ondeugende en ontroerende praatjes tussen de nummers door met en passant haar familiegeschiedenis vertellend. Het tourschema van de band zit tot eind november behoorlijk vol. Hechter kan de band nauwelijks worden en zeker een aanrader om ze snel te gaan zien als ze in de buurt zijn, bijvoorbeeld op het King Bee Music Bluesnight in De Kentering in Rosmalen.
DSC03418-2Overigens speelde de groep tien nummers van de nieuwe CD, terwijl er elf nummers opstaan. De elfde is de radioversie van de titelsong.

De kop is eraf voor wat betreft het nieuwe seizoen in Bluesclub XXL en als je hun agenda bekijkt – klik HIER – zal u zien dat er ons de komende maanden nog veel fraais te wachten staat.

Set 1:
I’m that Kinda Woman – Better Days, New Release 10-10-2021
Big Leg Girl – Sugar Queen LIVE 2019
Big Mama Told Me – Sugar Queen LIVE 2019
Are You Gonna Do Right – Better Days, New Release 10-10-2021
Sassy Mama Sassy Mama – Big Mama Thornton 1975
Creeping – Better Days, New Release 10-10-2021
Looking Back – Better Days, New Release 10-10-2021
Crab Boil Shuffle – 340 Blues 2017
Get Your Business Straight – Magic Slim & The Teardrops ‎– Blue Magic 2002
Shake off Dem Blues – Better Days, New Release 10-10-2021

Set 2:
Lolly’s Place – Better Days, New Release 10-10-2021
I Can’t Wait – 340 Blues & Sugar Queen LIVE
Better Days – Better Days, New Release 10-10-2021
Give Sugar – 340 Blues & Sugar Queen LIVE
Loving Only Keeps A Man – Better Days, New Release 10-10-2021
Mr Calhoun – Better Days, New Release 10-10-2021
Change My Name – Better Days, New Release 10-10-2021
Married A Fool – Nieuwe Single Release 2022
Hey Bartender – Floyd Dixon, 1955
Hold Your Drank – Sugar Queen LIVE 2019

Line-Up Sugar Queen Band:

Michele Denise – Vocalen
Jean Raven – Gitarist
Jan van Drunen – Toetsen
Erwin Huigen – Bas
Lars Hoogland – Drums

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: