Little Hat – Back On Track

Little Hat speelde op woensdag 21 Juli jl. in Blues Moose Café (Café de Comm) te Groesbeek. Verslag Ton Kok met foto’s van Leo Gabriëls (waarvoor hartelijke dank!!) en de clip komt van Blues Moose zelf.

Het was even wachten maar eindelijk was het zover, de live CD Presentatie van ‘Wine, Whiskey & Wimmen’ van Little Hat. Tevens was het de opening van het nieuwe seizoen van de concerten bij Blues Moose Café. We zitten nog een beetje in een tussenfase op weg naar het ‘oude’ normaal: op het podium een band waarbij stilzitten eigenlijk geen optie is en waarbij het publiek op een stoel gezeten aandachtig zat te luisteren.
_DSC7293===De band had zich enkele weken geleden even losgespeeld bij Radio Ridderkerk, daar helaas zònder publiek. In afwezigheid van Gerrie Jansen, die van een korte vakantie aan het genieten was, nam Eric Jacobs de honneurs waar om het gezelschap aan te kondigen.
_DSC1904==Men ging direct van start met de nummers ‘Clema’ en ‘Cat Squirrel’ van de CD. De nummers van de CD zaten er over het algemeen prima in. Men experimenteerde ook met wat nieuwe nummers op de setlist. Op de setlist stonden voor de eerste set elf nummers, voor de tweede set twaalf, maar dat werd al snel twaalf-twaalf, want het derde nummer (‘I’m Ready’) werd twee keer gespeeld, omdat de eerste versie niet vlekkeloos was. Maar dat mocht de pret niet drukken. De energie van de band was als vanouds.
_DSC1870==Machiel Meijers ging weer als een beest tekeer als zanger en harmonicaspeler, Paolo de Stigter op drums (en als background vocastist te horen) en dan natuurlijk de onvolprezen Blues Hall of Famer Willem van Dullemen op een fraaie Guild ES175 en Harmony Jupiter Stratotone (voor slide).
_DSC1892==Met ‘Cutie Named Judy’ kwam er na een klein uur een eind aaan de eerste set en konden de muzikanten de benen even stilhouden en het publiek de benen even strekken.
_DSC7301===Na een korte pauze, althans voor het publiek (de heren waren druk bezig achter de merchandise stand) volgde er een nog even sterke tweede set,

die begon met ‘Boogie In The Park’ en eindigde met de titelsong van de CD ‘Wine, Whiskey & Wimmen’ van Papa Lightfoot, waarbij Willem en Machiel zich nog even de zaal in stapten. Paolo had blijkbaar geen zin om mee te wandelen en bleef strak op zijn drumstel tikken.
_DSC2011===In het fraaie ‘Sound The Bell’ en ‘Roll Your Money Maker’ lieten hij en Willem ook prima background vocals horen. Vooral ‘Sound The Bell’ was om de vingers bij af te likken. ‘Im A Lover, Not A Fighter’ van Lazy Lester ging de heren ook goed af.
_DSC1808==Leeggespeeld kwam er dan toch een einde aan de tweede set. Machiel zijn stembanden hadden genoeg te verduren gekregen, maar hij kwam toch niet onder een toegift uit: ‘Bow Wow’.
_DSC1875==Aan al het goede komt een einde. Geen foutloos optreden, maar ‘who cares’. Op elk live nummer van bv. Hound Dog Taylor is wel iets aan te merken en dat raakt juist de essentie van de blues. Little Hat gaan we hopelijk nog vaak terugzien.
_DSC7313==De eerstvolgende band bij Rob van Elst c.s. is de Paulie Cerra Band, woensdag 28 juli a.s.
_DSC7308==Klik HIER voor de volledige agenda en natuurlijk ook om uw tickets veilig te stellen voor een van de mooie optredens die er in seizoen 21/22 gepland staan!bluesmoose-opnames-2021-update-21-juli-2021-225x300

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: