Duvel Blues 2020 Toont Complete Line-Up!

Het 18 karaat festival uit Klein-Brabant is klaar voor editie 1! Dat staat te lezen op de website van het sympathiek Belgische Blues Festival in Puurs. De organisatoren beloven op Zaterdag 30 Mei a.s. meer dan ooit het nodige muzikale vuurwerk.  Ook in 2020 serveren zij weer een sterren menu met de allerbeste acts in roots, rhythm en soul.

Als managing-editor/reporter van The Blues Alone? wil ik de lezers graag dit festival onder de aandacht brengen. Er is met onderstaande line-up geen excuus meer om zaterdag 30 mei a.s. niet naar Puurs af te reizen!

Jontavious Willis (US)


Jonge honden een podium en een publiek geven, Duvelblues doet niets liever. Jontavious Willis viel als baby in een bluesbad, zo lijkt het wel. Fingerpickin’ of slide gitaar, mondharmonica of banjo: de 23-jarige man uit Georgia heeft het al van kindsbeen af onder de knie. Levende blueslegende Taj Mahal doopte hem al snel “mijn wonderkind” en die andere bluesicoon, Keb’ Mo, trad maar wat graag op als producer van Willis’ meest recente plaat. Op Duvelblues belooft de intime zaal uit haar voegen te barsten en bij extra veel bijval speelt Willis misschien zelfs een van zijn hoogst originele covers. Voor fans van: Eric Bibb, Taj Mahal, Big Daddy Wilson.

Hans Theessink (AT/NL)

IMG_3864-BorderMakerTheessink is een legende uit de Lage Landen die de Nederlandse Deltablues al jaren geleden buiten de oevers liet treden. Intussen behoort hij met name in Duitsland en Oostenrijk tot de absolute top, met een grote schare fans. Met de regelmaat van de klok brengt hij nieuw werk uit (afgelopen jaar alleen al twéé albums) en met ruim 8000 concerten (!) op de teller weet hij als geen ander hoe hij een publiek moet bespelen. Voor fans van: Doug MacLeod, Guy Davis, Tony Joe White.

The BB King Blues Band (US)

“After being with B.B. for thirty-five years, this band lives and breathes his music. It has become part of them”

Wat een passend eerbetoon: het sympathiekste bluesfestival van Vlaanderen maakt een diepe buiging voor de koning van de blues. Duvel blues mag na iets meer dan vijf jaar na het heengaan van B.B. King zijn uitgebreide band, waarin leden die de meester 35 jaar lang (!) begeleidden, op het podium verwelkomen. De missie: met een spetterend optreden aantonen waarom King inderdaad de primus inter pares was; de man die het bluesgenre vijf decennia lang op zijn brede schouders droeg. Verwacht een onvergetelijk concert en een meer dan gepaste afsluiter van de festivaldag. Voor fans van: … B.B. King natuurlijk!

Maar ook prijken namen zoals o.a. Band of Friends met Davy Knowles (UK), James Harman & Shakedown Tim (USA/B), Bai Kamara Jr. (B) op de poster van dit eendaagse festival. Ik zeg doe uzelf een plezier en koop die kaartjes!

Wanneer? Zaterdag 30 mei 2020

Waar? Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) – BE

Get your tickets while they’re hot!

Tickets klik HIER!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: