Dutch Blues Foundation is gastheer EBC 2020 in Zaandam!!!

De European Blues Challenge is een jaarlijks event dat elk jaar door verschillende Europese landen wordt verzorgd. De 2020 editie wordt door onze eigen Stichting Blues in Zaanstad georganiseerd op 17 en 18 april in het Zaantheater van Zaandam.
Deze dagen is het mooie theater de plaats waar het prestigieuze tweedaagse European Blues Challenge waar de winnaars van de finale van ieders landelijke blues challenge hun land komen vertegenwoordigen.

sdrDe European Blues Challenge loopt daarmee een maand vooruit op het Eurovisie songfestival. De Dutch Blues Foundation haalt de EBC naar Nederland en doet dat in samenwerking met de Stichting Blues in Zaanstad, die de organisatie in handen heeft.
Aan de tiende editie van de European Blues Challenge nemen blues acts uit een record aantal van vijfentwintig Europese landen deel, allen winnaars van de challenges in eigen land. Een aantal van hen heeft hun land ook vertegenwoordigd tijdens de International Blues Challenge in Memphis, welke eind januari plaatsvond.

cofVoor Nederland neemt de Dave Warmerdam Band deel. Tijdens eerdere edities vielen de Nederlandse bands The Ragtime Rumours (eerste in 2018 en daarmee als eerste een Nederlandse winnaar), Phil Bee’s Freedom (tweede in 2016) en de Dynamite Blues Band (derde in 2019) in de prijzen.
Tegelijk met deze tiende editie van de EBC vieren zowel de European Blues Union als de Dutch Blues Foundation hun tienjarig bestaan.

Rondom de European Blues Challenge zijn er diverse activiteiten, zoals de Pre Challenge Blues Night op donderdag 16 april, een avond waarop horeca ondernemers op de Dam in Zaandam ervoor zorgen dat de sfeer blues ademt. Op ten minste drie podia treden blues acts op, die elk hun sporen in de blues scene hebben verdiend.

Vrijdag 17 April:EBC2020logo

1. Slovakia: Her Memories Band
2. Norway: Reloaded Norway
3. Austria: Marius Dobra Blues Band
4. Spain: Mingo, Sanpa & Bárez Bros
5. Belgium: Steven Troch Band
6. Hungary: Ripoff Raskolnikov Band
7. Denmark: Long Line Down
8. Croatia: Jeremiah’s
9. Switzerland: Justina Lee Brown Band
10. Czech Republic: WBand
11. Germany: The Bluesanovas
12. Romania: Othello Trio
13. Bulgaria: Blues Traffic

Zaterdag 18 April:

1. Sweden: Ore Island Penitentiary Band
2. Poland: Sosnowski
3. Estonia: Kaisa Ling Thing
4. Greece: The Lazytrains
5. UK: The Achievers
6. Ireland: Crazycrow
7. France: Jessie Lee & The Alchemists
8. Finland: Lumberjacks
9. Luxemburg: Ramblin’ South
10. Netherlands:Dave Warmerdam Band
11. Portugal: The Ramblers
12. Italy: BettaBlues Society

The Blues Alone? doet een greep uit de line-up, meer informatie is te vinden als u HIER klikt.

Zwitserland vaardigt Justina Lee Brown af, de dame zagen wij ooit op het Belgische Swing Wespelaar een ‘steaming’ show brengen.

20738918370_382e84a858_oDe Belgische Blues Challenge had als winnaar de Steven Troch Band, ook geen onbekende voor de Nederlandse bluesliefhebbers.
26364496473_c2328de059_oHongarije mocht de afgelopen Hungarian Blues Challenge Ripoff Raskolnikov als winnaar uitroepen, ook deze troubadour was al vaker in Nederland te aanschouwen.
RipoffOnze publiekslievelingen – Dave Warmerdam Band – zijn natuurlijk ook van de partij! Zij zullen ongetwijfeld samen met het Deense Long Line Down een van de jongste deelnemers zijn van deze EBC 2020!
27700864459_f61ea2074d_oPersoonlijk houd ik ook altijd de Scandinavische landen in het oog, zo zien we Zweden met Ore Island Penitentiary Band en Noorwegen met Reloaded Norway. Ook de Franse winnaars Jee Lee & The Alchemists liggen lekker in het gehoor.

Waar? Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kaarten aanschaffen? Klik HIER.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: