Phil Bee’s Freedom – Live At Moulin Blues

Album/DVD: Live At Moulin Blues 
Artist: Phil Bee’s Freedom
Record Label: Eigen Beheer
Release Date: 03/11/2019

Photo credits: José Gallois

Recensie: Ton Kok

Eind januari presenteerde Phil Bee’s Freedom de CD ‘Home’ in De Noot in Hoogland met nog in de
gelederen de gitaristen John F. Klaver en Berland Rours. Als eerste vertrok John F. Klaver om zich weer aan zijn eigen solocarrière te wijden. Hij is vervangen door Guy Smeets (ex-Guy Smeets Band en A.J. Plug). Niet lang daarna besloot ook Berland Rours nieuwe wegen in te slaan en hij werd tijdelijk vervangen door het Belgische snarenwonder Stef Paglia.
47815852641_aa01504123_oVoor het eerst in de nieuwe samenstelling stond men op 4 mei j.l. op het Moulin Blues Festival in Ospel. Naast de heren Smeets en Paglia betraden de ‘oudgedienden’ Phil Bee (zang), Pascal Lanslots (toetsen), Carlo van Belleghem (bas) en Arie Verhaar (drums) het podium, aangevuld met de achtergrondzangeressen Tarah Ouwenkerk en Nicole Verouden.

Het ijzersterke optreden van het gezelschap werd zowel op audio als video vastgelegd en het resultaat
heeft uiteindelijk geresulteerd in de prachtige live CD/DVD ‘Live At Moulin Blues’. Negen nummers zijn er te horen. Onder de bezielende leiding van toetsenman par excellence Pascal Lanslots en de twee
weergaloze en volledige aan elkaar gewaagde gitaristen Smeets en Paglia.
40849303323_e156c604a0_oOok de ritmesectie mag niet onvermeld blijven. Uiteraard alles met de onvolprezen frontman Phil Bee.

Acht nummers verschenen eerder op CD met als enige nieuweling Jimi’s “Crosstown Traffic”.
Gitaarliefhebbers wanen zich in Guitar Heaven met fantastische gitaarduels in “Soulshine” (Warren Haynes) en “Got To Get Better In A Little While”(Eric Clapton). Absolute hoogtepunt is  voor mij het door Phil Bee geschreven “One Last Kiss”, opgedragen aan Bert “Bluesman” Reinders, die twee dagen na dit optreden kwam te overlijden. Kippenvel: soulful gezongen met een gitaarsolo van Guy, die me tot tranen wist te roeren.

Ik kan geen kritiekpuntje vinden. Ik was bij de presentatie van dit werkje, waar Stef Paglia voor de laatste keer de snaren in deze band beroerde. Hij is inmiddels vervangen door gitarist Niels van der Steenhoven, die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft bij Focus.
47026312114_7e1264d25e_oPhil Bee heeft een neusje om topgitaristen rond zich heen te verzamelen en we kijken met spanning uit naar het nieuwe gitaar-tandem. Én naar de rest van de band natuurlijk!

Tracklist:

  1. Down The Line
  2. Your Love
  3. Down Don’t Bother Me
  4. Got To Get Better In A Little While (cover Eric Clapton)
  5. Soulshine (cover Warren Haynes)
  6. Power Of Love
  7. Crosstown Traffic (cover Jimi Hendrix)
  8. A Salute To Bert (intro to One last kiss)
  9. One Last Kiss
  10. Big Legged Woman

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: