21 APRIL 2019 – EERSTE PAASDAG – THE BLUES CARAVAN 2019 IN DONGEN!!!!

Blues Promotion Dongen presenteert The Blues Caravan 2019 met in deze editie Ina Forsman (FIN), Katarina Pejak (SRB) en Ally Venable (U.S.A.)

Het gerenommeerde Duitse platenlabel RUF Records presenteert ieder jaar de zogenaamde Blues Caravan een wisselend collectief met een mix van aanstormend talent en gevestigde namen. Deze “caravan” is altijd graag gezien, ook in Dongen. Voor de derde maal stoppen ze weer bij De Gouden Leeuw en je kunt er zeker van zijn dat er weer prima artiesten zullen uitstappen.

Ina Forsman
Deze Finse zangeres is voor de derde maal in Dongen nu en is ondanks haar prille leeftijd (25) geen groentje meer. Voor iedereen die een beetje op de hoogte is van de moderne blues is zij geen vreemde eend meer in de bluesvijver. Zij maakte al veel indruk in The Blues Caravan 2016 met haar ‘smoky vocal’ en uitstraling. Geweldig dat ze weer in deze toer meedoet het is tevens een promo show voor haar nieuwe album op Ruf Records die weer een mooi scala is van eigentijdse soul, blues, Latin en acid-jazz smaken. Ina Forsman brengt naast haar eigen composities ook een selectie van onbekende ‘funky treasures’ Ze weet perfect hoe en wanneer en waar haar muzikale invloeden te doseren in haar eigen nummers. Bovendien zoals ze onlangs gerecenseerd werd “Ina is full of raw female power”!

Katarina Pejak
Er moet iets in het water van Belgrado zitten. In deze Servische hoofdstad werd eerder al Ana Popovic geboren, en Katarina Pejak belooft dezelfde impact te maken bij Ruf Records als haar landgenote. Katarina is nu gesetteld in muziek city, Nashville TN. In 2014 studeerde zij af op het Berklee College Of Music als singer/songwriter en pianist. Katarina Pejak, beïnvloed door de blues, laveert op het kruispunt van meerdere genres. Zij zal putten uit haar nieuwste album wat een mix is van soul, blues, jazz, rock ’n roll en country verpakt in een krachtige aangedreven pianosound.

Ally Venable
Slechts 19 jaar is deze Lone Star State gunslinger, maar heeft al drie opeenvolgende Music Awards op zak als ‘East Texas Female Guitarplayer’, 2015, 2016 en 2017. Ally had ook in 2014 en 2015 ETX Award ‘Best Bluesband’, referenties die wel tellen op zo’n jonge leeftijd. Ally Venable geeft met haar jeugdige elan een nieuwe draai aan de Texas blues. Uniek dat zij deze in Blues Caravan 2019 is te bewonderen want deze jonge dame bezit veel potentie, als songwriter, gitarist en is live Texas Fire!

Blues Caravan 2019 is weer een ruim twee uur durende blues-revue met drie jonge en unieke blues diva’s met capaciteiten die de blues een moderne maar vooral een eigentijdse en eigenzinnige switch weten te geven en logenstraffen dat blues al uitgevonden is.

Zondag 21 april (eerste Paasdag)
Aanvang 22:00 uur
Zaal open 21:30 uur

Entree €15.00

Voor online tickets klik je hier

Café-Zaal De Gouden Leeuw
St.Josephstraat 107
Dongen

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: