Vooruitblik Op 16e Editie Bluezy Bluesfestival – Ridderkerk

Alweer meer dan vijftien jaar is de drijvende kracht achter het Bluezy Bluesfestival van Ridderkerk radiomaker Nico Bravenboer. Ook deze zestiende editie hebben de organisatoren een mooie line-up voor het op zaterdag 30 Maart 2019 in recreatiecentrum De Fakkel festival weten samen te stellen. Weer zien we een bijzondere keuze van internationale en nationale muzikale acts, gevestigde acts maar ook vernieuwende jonge acts worden dit jaar door de organisatie voor het voetlicht gehaald.

Black Cat Biscuit (B)
Black Cat biscuitGeen plat getreden paden of grijs gespeelde covers bij Black Cat Biscuit, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ gebracht door vijf gedreven muzikanten. Yasser is uw gastheer met een in alcohol doortrokken blues stem die toch met vaste hand zijn swingende gitaar en de rest van de band leidt. Patrick ‘P. Daddy Alley’ Indestege op contrabas vormt met Jeffrey Gijbels op drums een vertrouwde rhythm section die swingt als een tiet. Stanley Patty is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen in de Benelux. Zijn sound is een mix van zijn voorbeelden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen typische gevoel en techniek. Mr Mark Sepanski blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom. Black Cat Biscuit speelt een bezwerende gig die je niet mag missen, hierna zal niets meer hetzelfde zijn.

Joey Blu and The BlueZbone:
Joey BluJoseph Bowie a.k.a. Joey Blu is de oprichter van de legendarische band Defunkt. Al meer dan 45 jaar heeft hij in diverse genres van gratis jazz, Big Bands en kleine ensembles opgetreden en opgenomen. Nu herhaalt Joseph heeft zijn wortels in Blues & R & B uit zijn geboortestad St. Louis. Een nieuwe St. Louis Chittlin ‘Style Blues Band is geboren. BlueZbone voert blues klassiekers en originele liedjes in een funky blues stijl.

Dany Franchi (ITA/USA)
danifranchiDany Franchi werd in 1990 in Genua, Italië geboren en hij wordt beschouwd als één van de beste jonge blues talenten van dit moment. Na zijn muziekopleiding in Milaan werd hij in 2009 lid van de populaire band Zibba & Almalibre. In 2010 won Dany als grootste jong bluestalent in Italië de Blues For Youth Award. In 2011 richtte hij zijn eigen band op en in 2012 verscheen hun debuutalbum Free Feeling. Twee jaar later lag de opvolger I Believe in de winkel waarop ook bluesgitarist Sean Carney meespeelde. Franchi reisde de hele wereld rond en stond hij op prestigieuze festivals zoals Blues From The Top in Colorado (USA), het Dallas International Guitar Festival in Texas (USA), Blues N’ JazzRallye in Rapperswill (CH), Olsztyn Blues Festival (Polen), Augustibluus Festival in Spanje en nog op vele andere grote podia. Ondertussen had producer en gitarist Anson Funderburgh zijn oog op de jonge talentrijke Italiaan laten vallen, hij overtuigde Dany om naar de USA te verhuizen en om daar samen aan een album te werken. Het resultaat is het album Problem Child dat op 18 Mei 2018 uitkwam. Dany Franchi komt met een viermans bezetting naar Ridderkerk. Dit wordt genieten.

Joe Undercover (NL)
joeundercoverpromoJoe Undercover is de 8 koppige Joe Cocker Tribute band met als frontman de enige echte ‘Dutch Joe Cocker’. Menig fan is verbijsterd door diens enorme gelijkenis met de originele Britse zanger. Samen met een strakke ritmesectie, snerpende gitaarpartijen, meeslepende sax-solo’s en de vette soulstemmen van de twee zangeressen, zorgt hij voor een geweldige muzikale show! Alle bekende en ook minder bekende nummers van de legendarische rockzanger komen voorbij met verrassende hedendaagse elementen. Al vele evenementen en festivals in binnen en buitenland hebben zij inmiddels aangedaan, zoals het Blommenkinders Festival, OERROCK! en RETROPOP! alwaar zij voor een uitzinnig publiek van zo’n 7000 festivalgangers een onvergetelijke ‘Joe Cocker show’ wisten neer te zetten. ‘He has the sound, the looks & the moves!’

Tony Coleman & Henry Carpaneto 5tet (USA/ITA)

Tony ColemanOp zaterdag 30 maart komt niemand minder dan B.B. King drummer Tony Coleman samen met het Henry Carpaneto kwintet naar Ridderkerk. Drummer en zanger Tony Coleman ademt de blues. Niet alleen zat hij vanaf midden jaren tachtig achter de drumkit bij ‘The King of the Blues’ B.B. King, maar hij reisde ook nog de hele wereld over met blues grootheden als Otis Clay, Albert King, Albert Collins, Etta James en Buddy Guy. Naast zijn drukke tourleven bracht Tony maar liefst drie geweldige solo platen met gast artiesten als Lucky Peterson, Kennie Neal en de blaassectie van Earth, Wind & Fire. Na een lange periode van schrijven voor andere blues artiesten en de dood van B.B. King, kwam hij begin 2017 weer met een nieuw album genaamd ‘Take Me As I Am’. Dit gaat weer een heerlijk optreden worden met niemand minder dan het Italiaanse Henry Carpaneto kwintet, rondom pianist en Blues Feelings’ ‘Best European Blues Player’ Henry Carpaneto. Dit wil je toch niet missen?!

Bernard Allison Group (USA)

bernard allisonBernard Allison is de jongste telg van de Chicago blues legende Luther Allison. De eerste muzikale invloeden kreeg de jonge Allison natuurlijk thuis waar voornamelijk geluisterd werd naar artiesten als Magic Sam, Otis Rush, T- Bone Walker, Lightnin’ Hopkins, BB King maar natuurlijk ook naar de muziek van vader Luther. Deze muziek speelde een belangrijke rol in het jonge leven van Bernard en vormde hem als muzikant. Hij leerde niet alleen van deze legendes alsook van de jongere generatie zoals Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter en Jimi Hendrix trokken de interesse van de jonge man. Luther kocht zijn zoon een Fender Stratocaster op zijn twaalde verjaardag, maar Bernard werd verplicht eerst de middelbare school af te werken. In 1983 stonden vader en zoon samen op het Chicago Blues Festival en een week later kreeg Bernard een telefoon van Koko Taylor om gitarist te worden in haar band waar hij drie jaar speelde. Nadien werd hij bandleider in band van zijn vader tijdens diens Europese tournees. In 1990 verschijnt dan zijn debuut album The Next Generation. Het album blijft niet onopgemerkt en in 1995 tekent hij een contract bij RUF Records. In 2007 tekent hij dan bij Jazzhaus records maar inmiddels is hij weer terug op het RUF label en bracht daar onlangs het album Let It Go op uit. Bernard Allison is een van huidige musici die tot de top op bluesgebied horen!

bluezy blues ridderkerk 2019 poster programma
Wanneer? Zaterdag 30 Maart 2019

Tijd? 15:00 tot 01:00 uur.

Waar?
Recreatiecentrum De Fakkel
Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk

Tickets?
Prijs in de vvk € 25,00, klik hier voor verkoop via de webshop
Dagkassa, indien voorradig, € 30,-

Ook voorverkoop bij de volgende adressen:

Radio en TV Ridderkerk
Sportcafé de Fakkel
Sandy Primera Shop Ridderkerk
Bluessociëteit L’Esprit in Rotterdam
Ab & Hans knipshop Papendrecht

Overnachten?

Niet naar huis? Groot gelijk! Overnacht gewoon bij de hoofdsponsor van dit prachtige festival Van der Valk Hotel Ridderkerk! Ook voor 2019 is er weer een speciale actie van € 75,- per kamer per nacht, inclusief ontbijt voor 2 personen. Hoe regel je dat? Check hier de website van Van der Valk Hotel Ridderkerk en geef ze een belletje op +31 180 64 69 00!

Je kan ook een overnachting winnen! Je maakt kans op een gratis overnachting (1 kamer voor 2 personen) bij Van der Valk Hotel Ridderkerk als je een ‘early bird’ besteller van minimaal 2 kaarten bent wordt er via internet wordt 1 winnaar getrokken, die in de nacht van zaterdag op zondag gratis mag overnachten. De kaarten dienen dan wel besteld te zijn vó;or 28 februari 2019, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt.
bluezy blues ridderkerk 2019 poster

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: