03 november – 4e Amstelveen City Blues met o.a. Hugh Coltman, David GoGo en Eric Gales!!

Op zaterdag 3 november presenteert P60 de vierde editie van hét internationale bluesfestival van Amsterdam en omstreken: Amstelveen City Blues. De poptempel van Amstelveen wordt weer omgetoverd tot één grote juke joint waar de echte bluesliefhebber niet kan ontbreken! Zoals je inmiddels gewend bent is er weer een indrukwekkende line-up samengesteld, met internationale grootheden en fris, nieuw talent. Inmiddels is de line-up is compleet: met The King’s Rhythm Crew feat. Hugh Coltman & Jon Amor, Eric Gales, David Gogo, Son of Dave en Mississippi Mud Pie ben je verzekerd van een avond met de beste blues!
22555265170_94566f106c_oThe King’s Rhythm Crew wordt voor deze show vergezeld door twee zeer speciale gasten: Hugh Coltman en Jon Amor, beiden ex-leden van The Hoax. Na hun opsplitsing eind jaren ’90 bleven de twee muziek maken in verschillende projecten, maar voor deze show staan de twee weer samen op het podium. Begin dit jaar bracht Coltman nieuwste album ‘Who’s Happy?’ uit, waar hij gretig teruggrijpt op de New Orleans blues. Bluesmagazine was positief verrast in hun recensie eerder dit jaar: ‘Zoals in het lome It’s Your Voodoo Working met brandend gitaarwerk van Freddy Koella en een pompend soulvol orgel. Dit nummer heeft alle ingrediënten in zich om een lekker New Orleans funknummer te maken. Hugh’s warme soulvolle stem past hier wonderwel in.’
37749414976_34d7597478_bVanuit het hart van de blues – Memphis, Tennessee – is daar de Amerikaanse bluesman Eric Gales. Hij tekende op 15-jarige leeftijd zijn eerste platencontract en voorjaar 2017 mocht hij de albumteller op achttien zetten met het goed ontvangen ‘Middle of the Road’. Gales leerde gitaar spelen aan de hand van artiesten als Jimi Hendrix en B.B. King, en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardig gitaarvirtuoos. Als we Joe Bonamassa mogen geloven is Gales trouwens ‘One of the best if not the best guitarist in the world today.’, dat je het even weet.
27102968549_0340556481_oDavid Gogo, afkomstig uit Canada en alom gerespecteerd in de internationale bluesscène, brengt zijn groove-fueled blues mee. De ervaren bluesgitarist, die onder andere het podium deelde met grootheden als Johnny Winter, B.B. King, Otis Rush, Albert Collins and Bo Diddley, kwam in 2015 met laatste album ‘Vicksburg Call’. Het veertiende album werd opgenomen in de gloednieuwe studio van Rick Salt en dat beviel goed: de intieme sfeer zorgde voor een ruiger, maar tegelijkertijd ook heel bevlogen resultaat. Verwacht een optreden met veel energie van deze unieke ‘gitaarbeul’!


De van origine eveneens Canadese mondhardmonica specialist Son of Dave komt met zijn one-man funky harmonica beatbox roots experience naar ons festival! Met zeven albums op de teller verzorgde hij al het voorprogramma van onder andere Supergrass, Yardbirds en Iggy Pop & The Stooges. Zijn muziek was bovendien te horen in hitseries als Breaking Bad en Preacher. ‘Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe het zou klinken als de muziek van Tom Waits, Dr. John en Sonny Terry & Brownie McGhee samengevoegd zou worden? Om een idee te krijgen hoe dat zou klinken kan je het beste eens naar dit album van de Son Of Dave luisteren.’, schreef Bluesmagazine eerder dit jaar in reactie op het eind vorig jaar verschenen ‘Music For Cop Shows’.

Mississippi Mud PieHet festival wordt afgesloten met Mississippi Mud Pie: vernoemd naar een lekkernij die zijn oorsprong kent in de Mississippi Delta. De streek waar ook de blues oorspronkelijk vandaan komt. “Melt and mix” zegt het receptenboek. Het toetje is een voor liefhebbers moeilijk te weerstane combinatie van zoet van de koekjes en marshmallows, bitter van de chocolade en koffie. Mississippi Mud Pie is ook de naam van deze Amsterdamse blues rock formatie.De bandleden zijn liefhebbers en dus ook uitvoerders van blues rockmuziek: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. In de traditie van hoe de bedenkers van de blues het waarschijnlijk bedoelden en geïnspireerd door degenen die ermee verder gingen. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen. Waar het moeilijk bij is stil te zitten. En die net als het dessert waar ze naar vernoemd zijn een aanstekelijke combinatie vormen van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.
39393140_736496863348787_4247177521314922496_n
LOCATIE: P60

ADRES: Stadsplein 100a, 1181 ZM Amstelveen

DATUM: 03-11-2018

ZAAL OPEN: 19:00 uur

AANVANG: 19:30 uur

Kaarten vvk. @ € 29,00 (inclusief service kosten)

Kaarten a/d zaal @ € 32,50

Verkrijgbaar via de website van Poppodium P60.

Klik op de button hieronder om je kaarten te bestellen!
Buy-Tickets-Now

Geef hier uw commentaar