NIET TE MISSEN 1e Blues Maastricht Indoor Festival 29 Sept a.s.

BLUES MAASTRICHT | DE BELEVENIS IN HET JEKER KWARTIER dat staat erop de website van Blues Maastricht te lezen.
De eerste Blues Maastricht in D’n Hiemel is het eerste festival van een reeks van evenementen dat ieder kwartaal zal terugkeren. De Blues als belevenis voor positieve ervaringen waarbij de juiste sfeer, plezier, creativiteit, live muziek, ontwikkeling en diverse soorten Blues centraal zullen staan. Dát is de opzet van de organisatoren die met Blues Maastricht een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. Blues Maastricht wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met en de ondersteuning van JekerJazz Maastricht. Geniet van authentieke en hedendaagse Blues, Americana, Country, Roots-Rock en aanverwante muziekstijlen.

Het festival en haar organisatoren hebben zichzelf een hoog doel opgelegd, het doel is tevreden bezoekers en relaties die het festival bezoeken tot ‘ambassadeurs’ van hun evenement te maken. De organisatie heeft voor ogen iedereen op zoveel mogelijk manieren een positieve ervaring te geven want de mensen achter Blues Maastricht geloven dat deze ervaringen je leven kunnen en zullen verrijken.

Blues Maastricht zal op 29 september in D’n Hiemel haar eerste feestelijke editie presenteren. De avond, die start om 18:30 uur zal vette’, rauwe meeslepende muziek hoog in het vaandel hebben staan. Vier toppers uit de Blues, Bluesrock scene zullen optreden t.w. Ian Siegal (UK), Giles Robson Band (UK), Imperial Crowns (USA) en The Juke Joints (NL).


Ian Siegal is verheugd ambassadeur te zijn van de eerste Blues Maastricht op Zaterdag 29 september a.s.. Siegal speelde samen met grootheden als ‘Rolling Stone’ Bill Wyman en Jimmy Vaughan. Mojo Magazine riep zijn album Broadside uit als ‘Blues album van het jaar 2009’. Beste Britse Band in 2010, beste zanger, beste ‘solo’ act, beste ‘acoustic’ artiest en beste muziek zijn maar enkele awards van de Britse Blues Hall of Fame. Met zijn rauwe stem speelt Siegal voornamelijk Americana en is geprezen door fans, muziekcritici en collega-muzikanten. Met Americana typeert men muziek die is afgeleid van authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Stijlen die hierbij zijn in te delen, zijn onder andere alternatieve country, rootsmuziek en indiepop beïnvloed door country en/of folk.

The Juke Joints
42564451394_771b3ffed6_oDe Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for Best Dutch Blues Band zetten nu al inmiddels 35 jaar de internationale podia in vuur en vlam en dat word in dit jubileumjaar luister bijgezet met een nieuwe live cd/DVD 35 Years Of Rock Rollin Blues. In 2017 verscheen de cd Crossroads unplugged, live opgenomen voor het gelijknamige programma van BRTO Radio in Bergen op Zoom met de Australische gitarist Lloyd Spiegel als special guest. Het in 2015 verschenen album Heart on Fire, (opvolger van de Going to Chicago album wat in Chicago werd opgenomen met Ronnie Baker Brooks, Ana Popovic en Eddy ‘The Chief’ Clearwater) werd door het Amerikaanse Blues Underground Network verkozen tot Best European Bluesrock Album!

Giles Robson Band
28333165848_e0534df7b2_oGiles Robson is de voormalig frontman van de The Dirty Aces, maar is vooral een begenadigd en bejubeld mondharpspeler. Zwetende blues nummers kenmerkt Those Who Need The Blues. Geen fratsen, geen moeilijke technieken maar wel vieze, vuige Chicago-blues met een hoofdrol voor de mondharmonica. Wanneer grote harmonicaspelers Sugar Blue en Paul Jones Giles Robson beschrijven als een van de grote levende blues-mondharmonicaspelers die je kent, is hij vast en zeker een beetje speciaal. Als frontman van de garagerock-bluesgroep The Dirty Aces schitterde Robson met internationale podia van Sint-Petersburg en Moskou in Rusland tot shows in Londen, Frankrijk, België, Nederland, Schotland, Italië, Zwitserland. De Giles Robson Band (UK), de spirit van de klassieke bedrock blues, mag dan ook in Maastricht op 29 september met zijn bijzondere Blues Harp niet ontbreken.

The Imperial Crowns
33074782104_c86d0349a3_oVoor de release van een nieuw album 25 years live zal Jimmie Wood en zijn band The Imperial Crowns (USA) de avond onvergetelijk maken.
‘Upon witnessing THE IMPERIAL CROWNS… You SHALL be left with an impression which WILL stay with you for a good long time.’
De energieke The Imperial Crowns is een bluesrock groep uit Los Angeles. De band werd in de jaren 90 van de vorig eeuw opgericht door de in Houston opgegroeide zanger en acteur Jimmie ‘the dynamic’ Wood, gitarist J.J. Holiday, drummer Michael Barsimanto en bassist Keith ‘Foxxe’ Karman waarvan de laatste twee later vervangen zijn door Billy Sullivan en John Avila. De band speelde samen met o.a. Charlie Musselwhite, Bruce Springsteen, Greg Allman, Bob Dylan, Taj Mahal, Billy Preston, The Blind Boys, Cheap Trick, Jean Luc Ponty, The Blues Brothers, Beck, Otis Clay, Lightnin’ Hopkins, Robert Jr. Lockwood, Johnny ‘Guitar’ Watson en Freddie King.
The Imperial Crowns zijn geen woorden voor, dat moet je beléven.

Ian Siegal Band
41829840292_f63b750a00_oSiegal behoort tot de absolute top van de Europese Blues en Roots scene. Speelde o.a. 6 keer op Blues Peer, een festival dat tot de grootse bluesfestivals van Europa behoort. Hij speelde meerdere malen op andere grote festivals, zelfs in de Statenhal tijdens North Sea Jazz. Siegal was ook al diverse malen op nationale Nederlandse TV te zien en te horen. Ook werden meerdere van zijn albums tot “album of the year” uitgeroepen door MOJO magazine en ontving hij meerdere nominaties voor een Amerikaanse Blues Music Award. Uitzonderlijk voor een Brit.
Inmiddels heeft hij alweer een flink aantal jaren een stel jonge honden uit Nederland (bekend als The Rhythm Chiefs) als begeleiders. Het nieuwe album All The Rage, dat de nodige kritische noten m.b.t. de wereldpolitiek kraakt, behoort tot Ian Siegal’s beste albums. Misschien wel zijn beste tot op heden. In elk geval is het ‘t eerste studioalbum in zes jaar en het eerste met deze begeleiders, waarmee eerder wel een livealbum werd opgenomen. Een absolute must see!

De presentatie zal in handen zijn van Stephan Hermsen. Stephan Hermsen is de frontman/zanger/bluesharpist van de zeer gerespecteerde The Electrophonics, een zeer gewaardeerde band die swing, jump, rhythm & blues in retro style, met een vette knipoog naar de jaren 50 brengen.
41302617384_8d59eb42cb_oKom samen met Stephan Hermsen op zaterdag 29 september genieten in D’n Hiemel als Ian Siegal & Band, The Imperial Crowns, Giles Robson & Band en The Juke Joints ‘The Stage’ zullen doen trillen!!
poster-internet-blues-maastricht
Blues Maastricht
Datum: Zaterdag 29 september 2018
Zaal Open: 17:30 uur
Aanvang: 18:30 uur

Tickets @ € 17,50 + € 1, 00 (klik hier)

Locatie:
D’n Hiemel
Sint Bernardusstraat 24a
6211 HL Maastricht

Lopen:
D’n Hiemel is direct gevestigd naast de poorten van de Helpoort op een kleine 10 min. lopen vanaf NS Station Maastricht. De locatie is gelegen in het centrum van Maastricht en het best te voet te bereiken.

Parkeren:
De dichtstbijzijnde parking is Q-park Onze Lieve Vrouwe Parking gelegen aan de Maasboulevard 80. Uitrijden 24 uur per dag.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: