BINNENKORT – 1e JJ’s Blues & Roots Festival

JJ’s Music House – Zoetermeer presenteert op Zaterdag 8 September 2018 a.s. In samenwerking met King Bee Agency het 1e JJ’s Blues & Roots Festival.

Na het succesvolle festival vorig jaar ter gelegenheid van 10 jaar JJ ‘s Music House werd het al snel duidelijk dat hier een vervolg op moest komen!
Rob Koning, King Bee Music Agency, één van de aanwezigen tijdens dat muziekfestival, ging in gesprek met Aad en Barry van Jole, de uitbaters van JJ’s Music
House wat uiteindelijk resulteerde in een voor Zoetermeer nieuw evenement. Zaterdag 8 september presenteert JJ’s Music House met enige trots zijn eerste blues & roots festival.
Het buitenterrein zal worden omgetoverd tot een prachtig festivalterrein, met professioneel podium en licht/geluid, voldoende food & drinks, etc.
Een zogenaamde ‘After Party’ op het binnenpodium vindt vanaf 23:30 uur plaats met de Fossen & Struijk Band.

Photocredits: José Gallois, promo shots, Gerrie van Barneveld en Johan Sonneveld

JJ’s Music House en Rob Koning van King Bee Agency verwelkomen de volgende bands:

SWEET BOURBON
IMG_0311Sweet Bourbon is net zoals een goede bourbon een samenspel is van verschillende ingrediënten die voor smaak en aroma zorgen. Sweet Bourbon ook een samenspel maar dan van gepassioneerde muzikanten, afkomstig uit diverse muzikale richtingen en met een gezamenlijke voorliefde voor ‘the roots’. Ontdek de unieke sound met invloeden uit de rock, funk, soul en pop. Ontdek de originele mix van eigen werk en ‘good ol’ classics’. It’s as Sweet as Bourbon….. én het smaakt naar meer.

THE JUKE JOINTS
42564451394_771b3ffed6_oDe Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for “Best Dutch Blues Band”zetten nu al inmiddels 35 (!) jaar de internationale podia in vuur en vlam en dat word in dit jubileumjaar luister bijgezet met een nieuwe live CD/DVD! The Juke Joints stonden op festivals en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curacao, Oostenrijk, Roemenie, USA, en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en Belgie, o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues Ospel, Blues Night Oosterpoort Groningen, Ribs & Blues Raalte, BRBF Peer Belgie en deelden de affiche met o.a. Kim Wilson, Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, The Paladins, Roomful of Blues, Walter Trout, BB King, Rod Piazza & the Mighty Flyers, The Nighthawks, George Thorogood, Bernard Allisson, Ten Years After, Jan Akkerman, Eddy Clearwater, Johnny Winter, Joe Bonamassa……

SUGAR QUEEN
597A5494-BorderMakerDe veelzijdige Amerikaanse vocalist Sugar Queen. Sugar Queen, de artiestennaam van Michele, groeide op met een sterke evangelie- en bluesachtergrond en begon haar muzikale reis in de kerk. Reizend naar verschillende delen van de Verenigde Staten, werd Michele uitgekozen om op te treden tijdens een historisch Mandela Released-evenement. Op haar veelzijdige playlist staan o.a. het optreden tijdens het Miri Jazz/Blues-festival met de Universal Blues-band in Singapore en gastoptredens met Chico Banks, blues-gitarist in Chicago-stijl, Yiang Yi Sock, internationale pianist, Peking-gebaseerde bluesrock-artiest, Wang Wei en artistieke rockband Zen. Sugar Queen & The Straight Blues Band is een Amerikaans/Belgisch/Nederlands kollektief. Sugar Queen staat voor een breed scala aan emoties en bluesstijlen. De band performt een reis met songs die gaan over onrechtvaardigheid, verloren liefdes tot aan een dansviering van plezier en succes. Rechte blues. Sugar Queen nodigt je uit om mee te gaan!

MY BRAINBOX Ft. JAN AKKERMAN
IMG_0306Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Met My Brainbox doet Jan oude tijden herleven! Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de eerste LP van Brainbox uit 1969 met o.a. Down Man, Dark Rose, Summertime, Sea Of Delight, Woman’s Gone en Scarborough Fair. Het album is een mijlpaal in de Nederpop.  Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren.

KAT RIGGINS & ERWIN JAVA BAND
_DSC7375 bewKat Riggins was tot 2015 nog volledig onbekend in Nederland.Doch daar kwam verandering in ná een tour in de Benelux, met o.a. optredens in de North Sea Jazz Club Amsterdam en een optreden in Boxmeer op ‘’Blues Alive”.
In 2017 was ze wederom in Nederland voor een aantal optredens, waaronder Grolloo, de thuishaven van Johan Derksen. Die zag haar en ter plekke werd besloten om haar toe te voegen aan de Theatertour ‘’Keeping The Blues Alive’’ ! Ook mocht ze tussendoor opdraven in het populaire tv-programma Voetbal Inside om één van haar favoriete nummer ten gehore te brengen.
Niet geheel toevallig maakt ook Erwin Java onderdeel uit van Derksen’s Theatertour. Hij is al decennia lang actief als professioneel muzikant. Hij speelt in de bands White Honey, Herman Broods Wild Romance en in Cuby + Blizzards. In 2012 richt Erwin Java King Of The World op. In 2017 slaat King Of The World een jaartje over met het uitbrengen van een nieuw album. Java besluit daarom een soloalbum op te nemen dat op 1 december jl. verscheen.

SARI SCHORR
32448369361_9a72125730_oSari Schorr (US) is dé aanstormende vrouwelijke bluesrock grootheid. Met nominaties voor beste zangeres en beste album is ze een stevige nieuwkomer. Haar debuutalbum A Force Of Nature werd geproduceerd door de legendarische Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall, David Bowie). Tijdens de Europatour wordt Sari ondersteund door haar gevierde band The Engine Room. De internationale bluesmedia zijn vol lof.

FOSSEN & STRUIJK BAND
35776419486_1eaf7e021d_oDé, en volgens kenners ‘enige echte’, Real Deal Chicago Blues Band van Nederland van Robbert Fossen en Peter Struijk hebben individueel én samen diverse Amerikaanse bluesmuzikanten begeleid, waaronder John Primer en Tail Dragger. De Fossen & Struik Band is een viermansband die de hoogtijdagen van de Chicago Blues uit de jaren 60, 70 en 80 laten herleven. Muddy Waters, Magic Slim en anderen zijn stijlvoorbeelden. De ritmesectie van Jan Markus en Eduard Nijenhuis, die ook onder de naam The Dynaflow freelance andere – vooral Amerikaanse – muzikanten begeleiden, vormen het ritmische fundament onder de Fossen & Struijk Band. Robbert en Peter zijn de winnaars van de Dutch Blues Foundation 2012 en behaalden vervolgens bij de International Blues Challenge in Memphis als eerste Nederlandse blues-act ooit de finale. Daarnaast is Robbert winnaar van de The Dutch Blues Award 2014 (categorie vocalisten). De band won de Blues Award als beste bluesband van Nederland!

Datum: zaterdag 8 september 2018
Aanvang: 13:30 – 23:30 uurIMG_0307

Deuren open: 30 min. voor aanvang
Entree: Vvk € 12.50 / Kassa € 15,- (on-line tickets klik hier)

Locatie: JJ’s Music House
Adres: van der Hagenstraat 34a, Zoetermeer

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: