Affiche Gevarenwinkel 2018 Compleet!

Het Gevarenwinkel Festival wordt dit jaar alweer voor de eenentwintigste keer door vele sponsoren en vrijwilligers mogelijk gemaakt.
Ook de 21ste editie beslaat het festival maar liefst drie dagen. Op donderdag 23 Augustus aanstaande wordt er vooral het feestje voor de plaatselijke bevolking gevierd met gasten als Kräkers en Diamonds On The Rocks. Het festival van de blues, rock ‘n roll, rhythm ‘n blues en Southern rock vindt op vrijdag 24 en zaterdag 25 Augustus plaats!

Zoals vanouds zullen de acts elkaar afwisselen in de grote en de kleinere tent die op de festivalweide aan de Wolfdonksesteenweg staan opgesteld.

De line-up vertoont een interessante mix van nationale en internationale acts, Ed De Smul met zijn band, Greenwood en Big Daddy Wilson. De grote naam van dit zal toch Devon Allman samen met Duane Betts zijn of wellicht kiest u voor Dan Baird.

Greenwood
Kris ValvekensDe namen Peter Green en Fleetwood Mac laten je vast een belletje rinkelen. Hun band, Peter Green’s Fleetwood Mac, scoorde tijdens de Britse periode met songs zoals Oh Well, Black Magic Woman, Need Your Love So Bad of Albatross. De band zag in 1967 het levenslicht met Green op zang, gitaar en mondharmonica, Mick Fleetwood op drums, Jeremy Spencer op gitaar en Bob Brunning op bas. Is de Britse stijl dan begraven? Neen hoor, Greenwood rakelt die Britse bluesperiode terug op. Met vijf muzikanten blazen ze jou daarbij – zonder blaasinstrumenten weliswaar – van je sokken. Kris Valvekens doet je Peter Green vergeten, Luc en Zenn Canters bespelen de gitaar op een magistrale wijze, samen met de meesterlijke drums van Herman Cambré en de diepe bastonen van Marc Van Puyenbroeck. Kris ‘Kirri’ Valvekens stond vorig jaar op ons festival met Kirri’s Diamonds on the Rocks. Nu brengt hij met de andere bandleden een tribute aan Peter Green en zijn Fleetwood Mac. Die andere bandleden ken je overigens vast ook. Herre’ Cambré ken je nog van de drums in het Sportpaleis bij Clouseau. Marc ‘Rosso’ Van Puyenbroeck hoorde je dan weer bij bijvoorbeeld Soulsister, Clouseau en Nathalia aan het werk. Kortom, topmuziek van topmuzikanten in een fijn bluesjasje!

Dan Baird and Homemade Sin
dan bairdWie kent The Georgia Satellites nog? Die begon in 1980 met leadzanger Daniel John Baird. Tien jaar later verliet hij de band om vervolgens zijn solocarrière te starten. De pionier van de cowpunk – kort voor countrypunk – en de alt-country-muziek bracht twee jaar later al meteen zijn eerst plaat uit, Love Songs for the Hearing Impaired. Al snel breidde hij zijn solobezetting uit met onder andere drummer Mauro Magellan, ook een The Georgia Satellites-lid. Met die Homemade Sin-extensie brengt Baird een mix van eigen werk én materiaal van The Georgia Satellites. Volgens Dan bezitten Spanje en Engeland het meest passionele publiek, terwijl de Scandinavische landen en Duitsland hen steeds goed ontvangen. Hopelijk komt België na hun passage in Herselt boven in het lijstje te staan!

Devon Allman Project feat. Duane Betts
devon allmanDevon Allman begon ooit, als zoon van Gregg Allman, met de Honeytribe. Die band bracht twee platen uit en toerde doorheen Europa. Ook trad hij als gastmuzikant op in de band van zijn vader, The Allman Brothers Band. Toch kiest hij zijn eigen weg. Na Honeytribe gaat hij voor Royal Southern Brotherhood met rock en blues en brengt hij een soloplaat uit. Daarna startte hij The Devon Allman Band. Met zijn huidige The Devon Allman Project staan er zes muzikanten op het podium. John Lum en R. Scott Bryan – die nog met Sheryl Crow werkte, nemen de percussie voor hun rekening. Justin Corgan speelt bass, terwijl Jackson Stokes guitaar speelt. Achter een onvervalst Hammond B3-orgel neemt Nicholas David dan weer plaats. En natuurlijk Devon Allman, de zoon van Gregg Allman. Voeg aan dat sextet nog Duane Betts met John Satchela Jr. toe, en je krijgt een spetterende geheel met straffe nummers van Honeytribe, Royal Southern Brotherhood, The Devon Allman Band en een handvol klassiekers en covers.

Ed De Smul & Band
Ed de smulDe meesten kennen Ed De Smul als harmonica speler en frontman van de bluesband Ed And The Gators. Maar deze keer graaft Ed dieper in zijn verleden en gaat hij terug naar het punt waar het allemaal begon. Folk, Country, Americana, Blues waren de beginselen van een nieuwe wereld die Ed op jonge leeftijd heeft ontdekt . Samen met enkele andere topmuzikanten duikt hij in het werk van onder andere Cat Stevens, John Hiatt, Lylle Lovet en Bob Dylan, op zoek naar inspiratie, om zo gloednieuwe eigen nummers te schrijven. Met zijn recentste plaat Hardworking Man komt hij dan ook de tent plat spelen.

Josh Hoyer & Soul Colossal
2018+Press+1Josh Hoyer is een man met een verhaal. Hij nam in 2017 onder de vleugels van coach Blake Shelton nog aan de Amerikaanse The Voice mee. Helaas moest hij in de battles de duimen leggen voor een andere soulzanger TSoul met het nummer In the midnight hour. Toch is én blijft Josh Hoyer een absolute topper, het zijn niet altijd blijvertjes die The Voice winnen. Overigens bestond de band Josh Hoyer & Soul Colossal toen al. Die band brengt spetterende, excuses, astronisch spetterende live optredens. Zorg dat je sokken aan hebt in Herselt, want die band blaast je er los af. Daarnaast werkte Josh Hoyer ook een eigen soloprojectje uit, met drie nummers op zijn EP The end of the night. Tot slot stond Josh Hoyer & Soul Colossal vorig jaar in de Ancienne Belgique. Daar nam de band zeven live nummers op.

Ben Miller Band
Ben Miller BandDe Amerikaanse Ben Miller Band brengt elementen van folk, blues, bluegrass en country samen. Ze noemen hun eigen stijl de Mudstomp en daar is de naam van hun label niet vreemd aan. Hun albums zijn pareltjes op zich. Hun EP Record for Joplin vormde dan weer hun bijdrage om geld in het laatje te brengen voor de slachtoffers van een verwoestende tornado in hun thuisbasis Joplin in de staat Missouri. Verwacht je een spetterend optreden met een energieke band vol verrassingen! Dan sta je bij Ben Miller Band goed.

Hayseed Dixie
hayseed dixieHayseed Dixie startte zijn carrière met de akoustische plaat A hillbily Tribute to AC/DC. Hun naam is dan ook de fonetische uitspraak voor AC/DC. Hun eigen werk is dan weer een mix van bluegrass en stevige rockmuziek. De band stond al op alle grote Europese folk- en rockfestivals, echter organiseerden ze in 2005 hun eerste eigen festival, Loopallu in Schotland. Vandaag zit de groep niet langer in de organisatie ervan. Daarnaast is de band nog een buitenbeentje. Zo zingen ze in het Noors en in het Duits, toch wel uitzonderlijk voor een Amerikaanse band. Verwacht je maar aan figuurlijk spetterend vuurwerk!

Nico Duportal & his Rythm Dudes
Nico duportalZanger en gitarist Nico Duportal kan je het best omschrijven als stevige rock en gevoelige blues. Op enkele jaren tijd is de muzikant tot een vaste waarde binnen Europa uitgegroeid. Met zijn Rhythm Dudes brengt hij onder andere zijn werk van laatste plaat, A boire et ´manger´ Saint-Germain-Des-Prés. Oscar McLollie, Doc Starkes , Johnny Guitar Watson, Larry Williams, Little Richard en Ike Turner zijn maar enkele namen die de muziek van Nico Duportal beïnvloed hebben. Op zijn muzieknoten staat het publiek meteen te bewegen. Op de tonen van rhythm ‘n blues en de rock ‘n roll zal de dansmicrobe in je lijf meteen aan een opmars beginnen. Zet je dus al maar schrap.

Malford Milligan & The Southern Aces
malford milliganDoor zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul-iconen als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. In 1981 was Milligan regelmatig te vinden in Antone’s (de legendarische bluesclub in Austin) waar hij op de Monday Night Blues Jams opviel. Hij werd dan ook al snel frontman van de lokale band Stick People. Na wat jaren in de regio te hebben gespeeld richtte hij met de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan’s Double Trouble de Texaanse all-star band Storyville op, samen met gitaristen David Grissom (John Mellencamp, Joe Ely, Dixie Chicks) en David Holt (Mavericks). De band behaalde grote successen met hun albums Bluest Eyes (1994), A Piece Of Your Soul (1997) en Dog Years (1999). De laatste twee werden uitgebracht door het prestigieuze Atlantic Records. Door deze successen werd Milligan een gewilde sessiezanger en werkte/tourde hij samen met artiesten als Eric Johnson, Marcia Ball, Alejandro Escovedo, Sue Foley, Toni Price, Chris Smither en vele anderen. Ook maakte hij het intense gospel-album The Gospel According to Austin, Vol.2 . Na deze periode kwam hij in contact met de Nederlandse Jack Hustinx, bekend als frontman en oprichter van de succesvolle band Shiner Twins, waarmee al snel een goede klik ontstond. Samen schreven zij aan het door Hustinx geproduceerde album Sweet Cherry Soul dat als The Malford Milligan Band in 2002 uitgebracht werd. Door de jaren heen hebben de twee veel opgetreden in Nederland en in Austin. Nu staan ze op het podium van het (Ge)Varenwinkelfestival!

Big Daddy Wilson
Big daddy wilsonOok al groeide Big Daddy Wilson in grote armoede op, toch genoot hij van zijn jeugd. Hij zong in de kerk, maar de verlegen jongen durfde geen podium te beklimmen. Het leger stuurde hem naar Duitsland, waar hij voor het eerst de blues echt ontdekte. Maar er was meer, hij vond er de liefde van zijn leven en overlaadde haar met gedichten. Die poëzie zette hij al snel op muziek. De verlegen jongen van weleer ontpopte zich tot een podiumbeest en betoverde Duitsland met zijn warme soulstem. Vele Amerikaanse bluesmuzikanten wonen of woonden een tijd in Europa, zoals Luther Allison, Louisiana Red of Eddie Boyd. Echter kenden zij de blues al vanuit de VS. Big Daddy Wilson is in Noord-Duitsland blijven plakken zonder dat hij de Amerikaanse blues scene vooraf kende. Een ongekend en boeiend bluesgeluid staat dan ook op jou te wachten.

Affiche

Tickets:

Donderdag 23/08 – niet in het combiticket inbegrepen – betaalt u de bijna gratis prijs van € 5 ,00!

Vrijdag 24/08 : Voorverkoop: € 25,00 euro (aan de kassa € 30,00 euro)

Zaterdag 25/08 : Voorverkoop: € 35,00 euro (aan de kassa € 45,00 euro)

Combi-ticket Vrijdag en Zaterdag: Voorverkoop: € 45,00 euro (aan de kassa € 55,00 euro)
Inmiddels is de on-line ticketverkoop van start gegaan. Klik hier om ook uw kaarten te bestellen.

Het festivalterrein is gelegen in Varenwinkel, een gehucht van de gemeente Herselt, in de provincie Antwerpen (aan de grens met Vlaams-Brabant). Herselt ligt pal tussen Westerlo en Aarschot. Wanneer je in het centrum van Herselt de Wolfdonksesteenweg inslaat en die een 2-tal km volgt tot aan huisnummer 160 (voor de splitsing Wolfsdonk – Langdorp), zal je grote borden zien staan richting de festivalweide én naar de camping.

Terrein: Wolfdonksesteenweg 160, 2230 Herselt

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: