Line-Up Hookrock Juni 2018 Bekend!!

De line-up van het door TBA? vorig voor het eerst bijgewoonde Hookrock festival in Diepenbeek staat dit jaar voor het laatste week-end van Juni 2018 gepland. Vrijdag 29 en zaterdag 30 Juni hebben de organisatoren een indrukwekkend gevarieerd programma weten samen te stellen.

Op de eerste festivaldag begint het eerste optreden om zeven uur ‘s avonds en op zaterdag zal de eerste band al om twee uur ‘s middags het podium van het OC Rooierheide te Diepenbeek beklimmen.

Photocredits: Promoshots, Gerrie van Barneveld en José Gallois

VRIJDAG 29/06/2018

19:00 uur – 20:15 uur The Paralyzers (BE)

De Paralyzers spelen rootsrock, en dat sinds 1994. Bands als Paladins, Fabulous Thunderbirds, Webb Wilder en Reverend Horton Heat zijn hun voorbeelden schrijven ze zelf op hun website. Een pompende ritmesectie, een glasheldere en toch ruige gitaar; een mengeling van rhythm ‘n blues, rock ‘n roll, een scheut country en een schep rockabilly…..it’s the Paralyzers’ way!!!

20:45 uur- 22:00 uur The Giles Robson Band (UK)
Giles-RobsonGiles Robson en zijn band uit Engeland zijn inmiddels al graag geziene gasten in de Low Lands van BelgiË en Nederland. De band brengt een dampende mix van garagerock, rhythm & blues en rock & roll die doet denken Dr. Feelgood. Frontman van de band is zanger en blues-harpist Giles Robson met naast hem gitarist Andy Knight worden bijgestaan door de ritme-sectie die bestaat uit bassist Jeff Walker en Darren Crome op drumms heeft de band niet alleen in de UK maar ook in Nederland en België een grote schare fans voor zich gewonnen.

22:30 uur – 24:00 uur Dana Fuchs (US)
fuchs3773Ook geen onbekende op de line-up is Dana Fuchs; plaatsen we haar in het rijtje van deze songwriters of valt ze onder de bluesrock categorie deze keer op Hookrock? Of allebei? Deze moderne uitvoering van Janis Joplin zal weer vlammen in Diepenbeek net zoals eerder al vele malen bewezen.

00:30 uur – 02:00 uur Guy Verlinde & The Houserockers (B)
Guy VerlindeGeïnspireerd door Guy’s vele blueshelden ontwikkelde deze Gentenaar zich tot een zeer begenadigd harmonica & slidegitarist. Verlinde bracht 9 langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toert met zijn Mighty Gators, the Houserockers, One Man band of met zijn educatieve voorstellingen. Het klinkt als een stoffig cliché maar Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blues scène. In 2011 nam Guy Verlinde zijn Hound Dog Taylor hommage-album op, in 2017 verscheen het album ‘How How How’ met allemaal eigen songs binnen dezelfde traditie, de sound en energie van Hound Dog Taylor. Dit optreden op Hookrock wordt het enige concert in België van The Houserockers dit jaar. Guy wordt begeleid zijn Houserockers t.w. Richard van Bergen op gitaar en Erik Heirman op drumms.

ZATERDAG 30/06/2018

14:00 uur – 15:00 uur Swing Supply (NL)
SwingSupply-1400x936Midden 2016 besloten twee bekende iconen uit de Nederlandse Rock & Roll scene, Coen Molenschot (drumms) en Dick Elsendoorn (boogiewoogie piano), dat het tijd was voor verandering. Pure Swing, Blues en Rock & Roll met een nieuw geluid. Al snel kwamen zij in contact met bekende namen uit de rock wereld zoals gitarist Cees Verhoeks, saxofonist Eric van den Nieuwenhof, bassist Arno Vervest en zanger Rob van der Drift. Zij nemen je mee terug naar de jaren vijftig zoals nooit tevoren! Met zes man sterk vormen zij de swingende band die garant staat voor een knallende show met de ultieme mix van swing, blues & rock & roll waarbij Louis Jordan, Brian Setzer, Tom Jones, Elvis Presley, Little Richard en Bill Haley sterk vertegenwoordigd zijn.

15:30 uur – 16:30 uur Juke Joints (NL)
Peter KempeDe Zeeuwse bluesrockers zetten nu al inmiddels meer dan dertig jaar de nationale en internationale podia in vuur en vlam. In 2015 verscheen ‘Heart on Fire’ welke door het Amerikaanse Blues Underground Network verkozen werd tot ‘Best European Bluesrock CD’! The Juke Joints stonden op festivals en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curaçao, Oostenrijk, Roemenië en de US, en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en België o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues, Blues Night Oosterpoort Groningen, Ribs & Blues Raalte, Bospop Weert, BRBF Peer Belgie, Bluesrock Tegelen en deelden de affiche met o.a., Kim Wilson, Buddy Guy, Alvin Lee, Walter Trout, BB King, Bernard Allisson, Ten Years After, Jan Akkerman, Bonnie Raitt, Eddy Clearwater, Johnny Winter en Joe Bonamassa.

16:55 uur – 18:15 uur The Jelly Roll Men (NO)
Jelly Roll MenDeze band wordt gezien als de meest hartwerkende blues band van Skandinavië. Ze speelden o.a. met Joakim Tinderholt en Little Victor. Laatstgenoemde is de producer van hun in 2017 uitgebrachte succesvolle album Jelly Roll Shuffle. Hookrock wees gewaarschuwd voor een portie solide blues en rhythm ‘n blues en rock ‘n roll.

18:40 uur – 20:00 uur  Elles Bailey (UK)
Elles BaileyElles Bailey uit Bristol werd vorig jaar samen met Beth Hart en Sari Schorr genomineerd voor Best Female Vocalist bij de European Blues Awards. De dame heeft een stem die veel aan Bonnie Raitt meets Bex Marshall meets Bonnie Tyler doet denken en Elles heeft een talent voor roots, blues, country en soulful rock met elkaar te laten ‘blenden’ met een eigentijdse randje. Bailey bracht vorig jaar september  het album Wildfire uit, een album wat louter lovende recensies scoorde. Elles Bailey een must see op Hookrock 2018!

20:25 uur – 21:45 uur SaRon Crenshaw (USA/NL)
597A3515-BorderMakerSaRon Crenshaw werd geboren op 21 januari 1961 en groeide op in Passaic County, New Jersey. Zijn vader kocht zijn eerste gitaar voor zijn 8e verjaardag. SaRon luisterde veel naar B.B. King, blues en rhythm ‘n blues, funk en speelde mee met wat hij hoorde. Tegenwoordig treedt SaRon vaak op in de Terra Blues Club in New York. In die club is ook de vriendschap ontstaan met Bart Kamp, die hem uiteindelijk gevraagd heeft om naar Europa af te reizen voor een eerste tour. Blind B & The Visionairs zijn Bart Kamp (bass), Frank Duindam (drumms) en Patrick Cuyvers (Hammond).

22:10 uur – 23:30 uur Jeff Jensen (USA)
Jeff JensenOver Jeff Jensen heeft TBA? al een aantal recensies geschreven. De expressieve Jensen brengt een mix van een excentrieke mix van soul, rock, en de Amerikaanse roots muziek met een diepe blues invloed. Jensen’s shows zit ‘lock, stock & barrell’ in elkaar. Een must-see!

23:55 uur – 01:15 uur Ghalia & Mama’s Boys (BE/USA)
GhaliaEen van de verrassingen voor de reporters van TBA? tijdens hun eerste bezoek aan de Belgian Blues Challenge was Ghalia Vaultier. Ghalia bewees daar een uitzonderlijk goed songwriter te zijn ondertussen een contract bij ‘Ruf Records’ waar de CD met de Mama’s Boys vorig jaar werd uitgegevendat Thomas Ruf een neus heeft voor vrouwelijk schoon op de gitaar blijkt uit het feit dat Ghalia ondertussen een platencontract heeft ondertekend bij RUF records. Voordien echter bleek deze Waalse al een behoorlijke dosis ambitie te hebben en tourde zij met  Johnny Mastro en zijn Mama’s Boys. In Juni komen zij ook naar Diepenbeek om de blues liefhebbers versteld doen staan!

Oordeelt u zelf ; een combi-ticket voor beide dagen kost in de voorverkoop slechts € 42,00

Dagtickets kosten € 25,00

Tickets online verkrijgbaar via deze link

Hookrock

OC Rooierheide

Rooierheidestraat 100

Diepenbeek (BE)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: