Update Moulin Blues 2018 ; al 33 jaar 1e outdoor music-fest van het jaar!

Ieder jaar wordt het spits in muziekfestivalland afgebeten door Moulin Blues in Ospel. Alweer 33 jaar opent Moulin Blues Ospel, hét toonaangevende blues- & rootsfestival, het outdoor muziekfestival seizoen van Nederland. Je wordt verrast op het Moulin Blues Festival waar je in een uitermate gezellige sfeer, muziek van internationale blues- & roots toppers van vandaag en morgen kan ontdekken. Vele grote namen kwamen in het verleden graag in het Limburgse Ospel optreden: Tedeschi Trucks Band, Mavis Staples, Joe Bonamassa, Buddy Guy, Jimmie Vaughan en B.B. King om er maar eens en paar te noemen. Het eerste weekend van Mei staat in velen agenda’s van onze bluesbrothers en -sisters steevast gereserveerd voor dit vrijwilligersinitiatief. Ook dit jaar vindt het muziekfestijn aan de Limburgse Meijelsedijk van Ospel plaats en wel op 4 en 5 Mei a.s., inmiddels is de on-line kaartverkoop al van start gegaan.

TBA? had al een tipje van de sluier i.z. de line-up opgelicht maar kan nu ook weer andere bands bekend maken én de dagen waarop zij zullen gaan optreden.

Klik op de namen op de bandnaam voor meer informatie.

Photocredits: Promo shots, Paul Scholman en José Gallois

Zodra de timetable bekend is zal TBA? deze natuurlijk met onze lezers delen.

Vrijdag 4 Mei:

mike welchEen bluesgitarist van 37 jaar oud, die al 25 jaar in het vak zit. Toch is dat wel degelijk het geval bij Monster Mike Welch. In 1996 stond hij als ‘brookie’ al op het Moulin Blues Festival. Inmiddels is Welch uitgegroeid tot één van de toonaangevende gitaristen binnen de blues wereld. Mike Ledbetter, naar verluid verre familie van de legendarische Leadbelly, werd hevig beinvloed door de 50’er en 60’er blues en soul muziek.Samen brengen deze twee gasten een ontzettende bezieling die het best omschreven kan worden als kippenvelmateriaal.

hamishandersonHamish Anderson beschikt over een stem waar je alle kanten mee op kan: hij hoeft de rockkant zeker niet te schuwen, maar kan ook makkelijk een soulvolle ballad uit zijn hoed toveren. Wat hij zingt doet er ook nog eens toe, hij heeft bovengemiddelde songwriter vaardigheden. Als laatste is hij ook nog eens een geweldige gitarist, waarmee hij het muziekgeluid van de nodige blues voorziet. Kortom een zeer en getalenteerd en veelbelovend artiest.Het geluid kunnen we het beste omschrijven als een old school geluid vol met invloeden van blues en rock. In de VS omschrijven is het mooier: “a beautiful sound that digs a deep groove and fills it with cotton balls. It feels effortless and yet hits the bulls-eye with every toss”.

John Del ToroZoals zijn naam al doet vermoeden speelt deze Texaan met Mexicaans roots als een volwaardige matador. Jonn, een breed figuur met exotische sik, maakt zijn voorkomen waar: pikante Texas blues, een vleugje Latino en dat omlijst door krachtige zang. Gewapend met gitaar voorziet hij de liefhebber van opzwepende climaxen en vooral ook een heel veelzijdig geluid.

Nico & StefPassie, gevoel, en een enorme ‘liefde’ voor The Blues!! Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa ….. blues-rock met de nadruk op BLUES. Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen, sterke nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen.

Zaterdag 5 Mei:

Ronni BoysenBezielende low down boogie en groovy blues zorgen voor een magnetisch effect op blues-liefhebbers. Blues met een uitgebreide receptuur, zo presenteren deze koningen zichzelf. Een scheutje Mississippi-swamp, een eetlepel Rock ‘n Roll en een snufje opzwepende Chicago Blues; dat is wat de Kokomo Kings kenmerkt. Als kers op de blues-taart voegt Harmonica Sam (voormalig bandlid) zich voor deze keer weer bij de Kokomo Kings. In samenwerking met zijn doordingende stem en vuige mondharmonicageluid laat deze Scandinavische bluestopper menig armhaar rijzen.

Aaron-KeylockWanneer je een 19-jarige gitarist bent en je valt op in het circuit dan word je tegenwoordig al snel een ‘wonderkind’ genoemd, zo gebeurde dit ook met Aaron Keylock. Echter hoor je de leeftijd er bij hem niet aan af en klinkt het allemaal al erg volwassen. Zijn muziek is een mix van blues, bluesrock en stevige southern rock vertaald door een echte Brit. Het doet je denken aan Rory Gallagher, The Allman Brothers maar soms ook aan veel steviger werk van bijvoorbeeld eerder genoemde rockhelden. Zet je maar schrap, want deze jonge gitaarheld geeft vanaf de eerste seconde vol gas!

25436927114_a6db21d40c_oZoals hun naam doet vermoeden brengen The Ragtime Rumours een bruisende mix van ragtime, drunk-swing, swampy blues, hillbilly en western ten gehore. In 2017 won dit Limburgse gezelschap de Dutch Blues Challenge en nog maar een paar weken geleden werden zij in het Noorse Hell tot winnaars van de European Blues Challenge gekroond!Een kleurrijk gezelschap samengebracht door Tom ‘Howlin Stone’ Janssen om de bluesvibe te verspreiden. Straight from de Limburgse Maasdelta!

ElectroThe Electrophonics brengen swing, jump, rhythm & blues in retro style, met een vette knipoog naar de jaren 50. In het spoor van Louis Jordan, Jack McVea, Big Joe Turner en Clarence ‘Gatemouth’ Brown en in de staart van de jaren vijftig swingbands maakt nu ook dit Nederlands sextet zijn eigen springerige afdruk in de jubelende swingroute. They make you really feel the groove!

Ticketprijzen voorverkoop klik hier voor on-line ticketverkoop:

Voorverkoop vrijdag: €43,50*
Voorverkoop zaterdag: €49,50*
Voorverkoop combiticket: €90,00* (vrijdag + zaterdag)

* Prijzen exclusief €3,50 transactiekosten per bestelling

Tickets voor Moulin Blues 2018 zijn tevens verkrijgbaar bij alle Primera vestigingen.

Kamperen op de camping van Moulin Blues? Klik hier voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: