Nieuw Festival – Hart4Blues – Krimpen a/d IJssel

Op 19 augustus a.s. organiseren V.V. DCV, Ouderenvereniging Senes en Home Events een nieuw bluesfestival onder de naam ‘Hart4Blues’. Als locatie is gekozen voor het veelzijdige sportcomplex van DCV aan het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel.

Home Evenementen was als in het verleden nauw betrokken bij blues-evenementen als Brews-n-Blues in Arnhem en de aansprekende edities van Blues aan de Maas in Rotterdam.

Deze keer organiseren zij een benefietfestival. De opbrengst van het evenement gaat naar Hart4Senioren, een project waarbij activiteiten en uitjes voor eenzame ouderen georganiseerd worden. Kortom, een reden temeer om er op 19 augustus a.s. (vanaf 13:00 uur) bij te zijn.

Hart4Blues is een absolute aanrader. Een benefiet-initiatief op een verrassend leuke locatie met aansprekende artiesten, gezellige bezoekers en een BBQ. Wat wil men nog meer?

Foto’s: José Gallois, promo-shots

Hop On The Buzz: Hop on the buzz is een collectief dat is opgericht in november 2016 en garant staat voor een aanstekelijke, muzikale trip door de U.S.A. ( blues, jazz, boogie & swamp).De line- up bestaat uit:
Hop On the BuzzRalp De Jongh: Ooit werd hij ontdekt door bluesridder Harry Muskee en intussen behoort hij tot de grote namen We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Ralph de Jongh.Met twee Dutch Blues Awards en achttien albums op zak, kan je niet meer om deze geweldenaar heen. “Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien.
RalphJ.J. Sharp Band: JJ Sharp (Jan J. Scherpenzeel) bluesman van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties zoals OBERG en de Twelve Bar Blues Band. Scherpenzeel maakt na 10 jaar (2005 -2015) als frontman, zanger, harmonicaspeler, componist een doorstart met de JJ Sharp Band.
JJ SharpDynamite Blues Band: De Dynamite Blues Band is inmiddels drie jaar actief als doorstart van het populaire Big Blind. Gelukkig is na de komst van bassist Renzo van Leeuwen de kenmerkende garage blues gebleven. In de nieuwe opzet is hard gewerkt en heeft de band een geweldige reputatie opgebouwd in het blues-circuit en de festivals. Heerlijke swing, zang, ruig smoelschuifwerk, veel uptempo ritmes, vertroetelend subliem gitaarspel. Dit alles gebalanceerd uitgevoerd op een stevige bodem door de ritmesectie neergelegd.
DBBThe Men-Unplugged: Dit duo heeft een geheel eigen sound en speelt (h)eerlijke nummers met blues traditionals en eigen nummers. The Men-Unplugged staan garant voor (h)eerlijke semi-akoestische blues! Ze zullen tijdens Hart4Blues 2 pauzeacts van een half uur verzorgen.
The MenJoey Blu and The BlueZbone: Joseph Bowie a.k.a. Joey Blu is de oprichter van de legendarische band Defunkt. Al meer dan 45 jaar heeft hij in diverse genres van gratis jazz, Big Bands en kleine ensembles opgetreden en opgenomen. Nu herhaalt Joseph heeft zijn wortels in Blues & R & B uit zijn geboortestad St. Louis. Een nieuwe St. Louis Chittlin ‘Style Blues Band is geboren. BlueZbone voert blues klassiekers en originele liedjes in een funky blues stijl.
Joey BluDetonics: Not for Pussies. Als Detonics speelt ontstaat er beweging. Zelfs de meest ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan. Een staaltje van vroege creativiteit die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele 50-er jaren West Coast sound.
Detonics
13:00 uur Hop on the Buzz
14:00 uur Ralph de Jongh (pauze-act 1)
14:30 uur J.J. Sharp Band
16:00 uur Ralph de Jongh (pauze-act 2)
16:30 uur Dynamite Blues Band
18:00 uur The Men Unplugged (pauze-act 3)
18:30 uur Joey Blu and the BlueZbone
20:00 uur Men Unplugged (pauze-act 4)
20:30 uur Detonics
22:00 uur Sluiting

16.00 – 21.00 BBQ (Deelname alleen na reservering)
Hart4Blues
Kaartverkoop:
Entreekaarten (voorverkoop) € 15,00 p.p.
Deurverkoop € 17,50 p.p.

Groepsarrangementen (incl. reserveringskosten)
Groepen groter dan 20 personen € 13,50 p.p.

BBQ Pakket + kaart (alleen in voorverkoop) € 27,50 p.p.
Reseveren via :
Frank Hoofdman
mobiel: 06 5044 9044
email: frank@home-evenementen.nl

Locatie:
Sportpark DCV, Waalplantsoen, Krimpen a/d IJssel

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: