20e editie Gevarenwinkel Festival belooft een waar feest te worden!

Het Gevarenwinkel Festival wordt dit jaar alweer voor de twintigste keer door vele sponsoren en vrijwilligers mogelijk gemaakt.
Om de 20ste editie in stijl te vieren hebben de organisatoren een extra dag aan het festival toegevoegd. Het festival staat nu op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus te gebeuren!

Zoals vanouds zullen de acts elkaar afwisselen in de grote en de kleinere tent die op de festivalweide aan de Wolfdonksesteenweg staan opgesteld.

De line-up vertoont een interessante mix van nationale en internationale acts, The Bluesbones en niemand minder dan Walter Broes & The Mercenaries, genomineerd voor de Grammy Award voor het Beste Hedendaagse Blues Album van 2017 Janiva Magness, de blues-rock held Jeff Jensen maar ook Curtis Salgado en Americana uitblinker Lance Canales and the Flood. De grootste naam op dit festival is ongetwijfeld Lucky Peterson.
gevarenwinkelfestival rondje
Foto’s: José Gallois, promo-shots

Donderdag 24 augustus:

Kirri’s Diamonds on the Rocks with special guests
Kirri's DiamondsDeze 7-koppige tribute-band wil vooral het Diamond-repertoire onder de loep nemen zoals dat reeds gedaan werd met legends als bijv. Johnny Cash en vele anderen. Neil Diamond ’s songbook is meer dan enkele pop & rock…véél meer! Overtuig jezelf, kom kijken én luisteren!

Vrijdag 25 augustus staan er vijf acts op de line-up:

The Bluesbones
Stef PagliaInmiddels alweer een aantal bezettingswijzigingen later zijn The BluesBones nog steeds een graag geziene gast op festivals. Deze in awards grossierende band staat nog steeds garant voor onvervalste blues-rock!

Chilly Willy

Chilly WillyChilly Willy toonde door de jaren heen heel wat gezichten, verschillende bezettingen met vaak uiteenlopende karakters. Muzikanten van heel hoog niveau en muzikanten die niet zo getalenteerd waren maar omwille van hun passie en overgave toch hun grenzen konden verleggen en zich alzo tot onmisbare schakel in het geheel wisten te positioneren.

Janiva Magness 
Janiva MagnessDe met zeven Blues Music Awards onderscheiden zangers, Janiva Magness heeft dubbel en dwars het recht om de blues te zingen. Haar levensverhaal komt direct uit een blues lied. Gevarenwinkel is klaar om door haar doorleefde blues uit de sokken geblazen te worden!

Robert Jon & the Wreck
Robert Jon
De muzikale reis van de band begint in februari 2011 als ze hun eerste cd ‘Fire started’ uitbrengen, een bluesrock plaat met country en classic rock invloeden. Ze doen veel live ervaring op tijdens de tour door de Verenigde Staten. De band werd beloond met de Orange County Award voor Beste Live Band en werden ze genomineerd in de categorieën Beste Rock en Beste Blues.

Jeff Jensen Band
Jeff JensenJeff Jensen brengt een mix van een excentrieke mix van soul, rock, en de Amerikaanse roots muziek met een diepe blues invloed. Jensen’s shows zit ‘lock, stock & barrell’ in elkaar. Een must-see!
Zaterdag 26 augustus zullen maar liefst negen bands het publiek vermaken:

Dog House Sam & His Magnetones
Doghouse SamNog een band die al een aantal Blues Awards op de schoorsteenmantel heeft staan. Zij brengen overvalste roots, rhythm ‘n blues en blues. In de internationale pers wordt Doghouse Sam omschreven als een authentiek en uniek talent (Japan), wordt hij geroemd om zijn beklijvende songwriting (Polen & UK) en zijn veelzijdige, straffe stem (Frankrijk). De media merken zijn unieke gitaarstijl op (Benelux) en prijzen zijn virtuositeit op de bluesharp (Duitsland). Met hun enthousiasme en energie staan Doghouse Sam & his Magnatones garant voor een onvergetelijk optreden dat het publiek bij de lurven zal grijpen.

Big Pete Blues Band
sliderBigPete1Net een succesvolle tour met The Red Devils en ZZ Top afgesloten nu staat Big Pete met zijn eigen band op Gevarenwinkel 2017. Maak u klaar voor snerpende blues-harp solo’s en huilende gitaren!

Walter Broes & The Mercenaries
Walter BroesWalter Broes, de peetvader van de Belgische roots-scene stond nog niet zolang geleden op Blues Peer maar ook in Gevarenwinkel komt hij graag het publiek verblijden met zijn muziek en die van zijn huurlingen. Noem hem de enige Belgische gitarist-songwriter die in Texas, Californië, Arizona en New Mexico in de armen werd gesloten als de real thing. Noem hem de man die zijn volk zijn haar leerde kammen. Noem hem David Lynch met een Fender Telecaster. Zolang je hem maar niet retro noemt.

Curtis Salgado
Curtis SalgadoSalgado zingt de blues met ongelofelijk veel soul en elk optreden alsof het zijn laatste is. In 2010 en 2012 was hij ‘Soul Blues Male Artist of the Year’ en in 2013 won zijn album Soul Shot de ‘Soul Blues Album Of The Year Award’. Met al deze ervaring en prijzen op zijn palmares is Curtis Salgado een ‘sure shot’ voor de 20ste editie van Gevarenwinkel.

Lance Canales and the Flood
34648069595_8417a674fe_oGeboren en getogen in rootsrock-bakermat Californië brengt deze driekoppige band met Mexicaanse roots, Americana en natuurlijk de blues! Zijn stem klinkt gruizig, donker en rauw. Qua muziek heeft hij meer van doen met rauwe blues, maar folk en gospel komen ook voorbij in zijn nummers, zo ook een vleugje Mexicaans en een vette veeg rock-‘n-roll.

Ian Siegal Band
sliderSiegalNSJVoor de meeste bluesliefhebbers behoeft Ian Siegal geen introductie meer. Met verschillende Blues Awards op zijn naam wordt Ian geprezen door fans, muziekcritici en collega-muzikanten.Ian Siegal is zonder twijfel de meest getalenteerde muzikant die de Britse blues scene de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Hij zingt de blues niet, hij is de blues. Zijn doorleefde rauwe geluid zorgt bij menigeen voor kippenvel.

The Steepwater Band
Steepwater

In de 18 jaar dat The Steepwater Band bestaat, speelden ze al 2700 optredens en deelden het podium met ZZ Top, Gov’t Mule, Buddy Guy, Drive-By Truckers, T-Model Ford, North Mississippi All-Stars, Leon Russell en Taj Mahal. Op hun zesde plaat ‘Shake Your Faith’ stelt het trio zijn extra gitarist Eric Saylors voor en brengen ze opnieuw die heerlijke mix van classic rock en blues, een soort tijdloze muziek die doet denken aan het beste Neil Young, CCR, Tom Petty, Allman Brothers…..

Lucky Peterson
Lucky PetersonPeterson nam op zijn 5e al een plaatje op met Willie Dixon. Optredens voor de ‘Tonight Show’ en de ‘Ed Sullivan Show’ volgden snel. Peterson (zang, gitaar, hammond) heeft een enorme staat van dienst voor labels als Verve en Blue Thumb en groeide uit tot een wereldster die optrad met Otis Rush, Etta James, BB King, Albert Collins, Willie Dixon en speelde op alle grote festivals ter wereld.

Tickets:

Donderdag 24/08 – niet in het combiticket inbegrepen – betaal je slechts € 5 ,00!

Vrijdag 25/08 : Voorverkoop: € 25,00 euro (aan de kassa € 35,00 euro)

Zaterdag 26/08 : Voorverkoop: € 35,00 euro (aan de kassa € 45,00 euro)

Combi-ticket Vrijdag en Zaterdag: Voorverkoop: € 45,00 euro (aan de kassa € 55,00 euro)

Inmiddels is de on-line ticketverkoop al op 1 Juli van start gegaan. Klik hier om ook uw kaarten te bestellen.

De voorverkoop in de voorverkoopadressen start enige tijd later.

Het festivalterrein is gelegen in Varenwinkel, een gehucht van de gemeente Herselt, in de provincie Antwerpen (aan de grens met Vlaams-Brabant). Herselt ligt pal tussen Westerlo en Aarschot. Wanneer je in het centrum van Herselt de Wolfdonksesteenweg inslaat en die een 2-tal km volgt tot aan huisnummer 160 (voor de splitsing Wolfsdonk – Langdorp), zal je grote borden zien staan richting de festivalweide én naar de camping.

Terrein: Wolfdonksesteenweg 160, 2230 Herselt

  • In 2017 staat er weer een nieuw goede doel te trappelen. Dat is CAS, ofwel het Centrum voor Aangepast Sporten. Je vindt meer informatie over die vzw op www.casvzw.be.

Logo voor feat foto

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: