Binnenkort – 27 Jan a.s. – DeWolff met supp. act The Grand East @ ‘t Paard – Den Haag

Het driekoppig rock ‘n rollmonster DeWolff komt naar Den Haag! Noem dit trio uit het diepe zuiden van Nederland gerust een vuurspuwende liefdesbaby van de zeventiger jaren rockbands en psychedelische kosmische straling uit de toekomst.

DeWolff werd in 2007 geboren met Pablo van de Poel op gitaar/vocals, broer Luka van de Poel op drumms en Robin Piso op de Hammond. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. Het is Leon Russell meets Deep Purple meets Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels zes studio albums en een live album op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit die anno 2016 uiterst zeldzaam is.
DeWolff1Begin 2015 voegde DeWolff zelfs nog een extra hoofdstuk toe aan hun indrukwekkende CV met het oprichten van hun eigen platenlabel Electrosaurus Records en het bouwen van een eigen studio: de Electrosaurus Southern Sound Studio. Hiermee was volledige creatieve vrijheid direct gewaarborgd en nam de band eind 2015 – helemaal zelf en zonder hulp van buitenaf – op analoge tape hun nieuwe plaat ROUX-GA-ROUX op. ROUX-GA-ROUX is de paringsdans tussen DeWolff’s vroege psychedelische klanken en hun latere southern rock songs, gedrenkt in een gloeiend hete, vettige voodoo-saus. Deze plaat achtervolgt je, pakt je bij je strot en kan enkel uitgedreven worden door een voodoopriester!
DeWolff2De support-act is de band The Grand East. Rock’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium. In het midden (en soms in het publiek) staat een frontman met de bezieling van een swingende predikant die zijn kerk voorgaat. Hij hitst het publiek op en neemt ze mee naar de wereld van The Grand East. Dat is de wereld van oneindige liefde voor muziek, die in dit geval bestaat uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden. Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen. Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop, als het kan. Maar ze kunnen ook terug schakelen, als het moet. Soms strak rechtdoor, soms uit de bocht. Soms over de snelweg, soms de toeristische route. Ze kunnen het overal. Ga ze zien, ga ze horen, het is alle moeite waard. The Grand East!
27087381891_e10f86d61d_o

PAARD VAN TROJE
Prinsegracht 12
2512 GA Den Haag

LOCATIE: GROTE ZAAL
ZAAL OPEN: 19:30U
AANVANG: 20:00U
ENTREE: €17,50 (excl. servicekosten) – klik hier

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: