Little Steve & the Big Beat – Another Man

Album: LITTLE STEVE & THE BIG BEAT – ANOTHER MAN
Artist: Little Steve & the Big Beat 
Record Label: Eigen Beheer
Release Date: 11/11/2016

Recensie: Eric Campfens

Echt ouderwetse R&B is wat er uit de speakers schalt als je de cd van Little Steve & the Big Beat opzet. De band maakt al enkele jaren de Belgische en Nederlandse podia onveilig en na het verschijnen van een EP in 2013 en een single in 2014 is nu eindelijk een volwaardige cd uitgebracht onder de titel ‘Another Man’. De band bestaat uit Steven van der Nat (zang, gitaar), Martijn van Toor (tenorsax), Evert Hoedt (baritonsax), Bird Stevens (bas, tamboerijn) en Jody van Ooijen (drums, Percussie).
19733528048_c7c5a1a2ba_o
Van de elf nummers zijn er negen van de hand van Steven van der Nat. Een is er van Martijn van Toor en de enige cover is Ike Turners ‘Just One More Time’. Al bij de eerste keer beluisteren is het moeilijk om stil te blijven zitten en dat is een goed teken. De muziek swingt de pan uit. Lekkere ritmes, fraaie licks en wendingen. Maar het gaat niet allemaal vol gas; er is genoeg variatie en er zijn voldoende rustpunten om de boel leuk te houden. In het bijzonder noem ik mijn favoriete tracks, het door van Toor geschreven ‘Yes You Can’, waar hij zich lekker uitleeft op de tenorsax, het rockende ‘Change My Ways’ en de titelsong ‘Another Man’, dat zo’n beetje halverwege voor wat adempauze zorgt.
19300602613_4a8dd6ca1c_o
Een prima band met een goede cd. Swingen en genieten.

Album teaser:

Website: www.littlestevenandthebigbeat.com
stevenlittle-bigbeat-anotherman_c
Tracklist:

01. Just Fooling Around
02. Teasin’ Without Pleasin’
03. Dangerous Kind
04. Things
05. Another Man
06. Brand New Man
07. Change My Ways
08. Yes You Can
09. I Gotta Know
10. Just One More Time
11. Live & Learn

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: