Smoky Greenwell – South Louisiana Blues

Album: SMOKY GREENWELL – SOUTH LOUISIANA BLUES
Artist: Smoky Greenwell
Record Label: Greenwell Records
Release Date: 04/06/2016

Recensie: Eric Campfens

Al enkele decennia is Smoky Greenwell een van de vaste waarden in New Orleans. Hij is in 1951 geboren in Michigan en belandde na een aantal omzwervingen in 1981 in New Orleans. Hij heeft opnamen gemaakt en het podium gedeeld met de allergrootsten. Zijn eerste album verscheen in 1993 en “South Louisiana Blues”, dat onlangs verscheen, zou zijn tiende kunnen zijn.

Van de twaalf nummers zijn er drie van hemzelf. Greenwell, die zang, harmonica en tenorsaxofoon voor zijn rekening neemt, wordt op alle nummers begeleid door gitarist Jack Kolb en bassist David Hyde. Op de andere instrumenten doen o.m. Doug Belote (drums), Joe Krown (Hammond B3) en Johnny Neel (piano, Hammond B3) mee. De nummers liggen prettig in het gehoor, worden goed uitgevoerd, en liggen wat stijl betreft ergens tussen de Louisiana blues en jump blues. Op het eerste gezicht lijkt het aantal covers erg groot (9 stuks tegenover 3 originals), maar ze krijgen een typische Greenwell bewerking, zodat het album als een geheel kan worden beschouwd. Mijn twee favoriete nummers hier zijn “Lonesome Lonely Blues” en “I’m Glad She’s Mine”, die toevallig oorspronkelijk van Cornelius Greene a.k.a. Lonesome Sundown zijn.

Track list:
smokey-greenwell-south-louisiana-blues
1. Animal Angels
2. Let’s Work Together
3. Boogie Twist
4. Lonesome Lonely Blues
5. You Can’t Take It With You
6. Pick It Up
7. I Had A Dream Last Night
8. I’m Glad She’s Mine
9. Two Headed Woman
10. The Hunch
11. Dirt Road Blues
12. Walking With Mr. Lee

www.smokygreenwellmusic.com

Animal Angels:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: