Richard Shindell – Careless

Album: RICHARD SHINDELL – CARELESS
Artist: Richard Shindell
Record Label: Continental Record Services
Release Date: 09/09/2016

Recensie: Eric Campfens

Sommigen zouden hem in het laatje singer-songwriter stoppen, wat begrijpelijk is. Ik noem Richard Shindell eerder een verhalenverteller, die dan toevallig zijn schrijverijen op een leuke manier op muziek weet te zetten. De geboren New Yorker speelt gitaar vanaf zij achtste en hij heeft zich laten beïnvloeden door componisten uiteenlopend van Dylan, Joni Mitchell, Carole King tot Rogers en Hammerstein. Zijn eerste album “Sparrow’s Point” verscheen in 1992 en met “Careless” is onlangs zijn tiende verschenen. Shindell woont momenteel afwisselend in de staat New York en Buenos Aires, Argentinië.

Op “Careless” staan elf nummers, waarvan er tien door Shindell zelf zijn geschreven. De enige cover is “The Dome”, van Jeff Wilkinson. Shindell heeft als verhalenverteller het talent om over zowel aardse als spirituele zaken te schrijven. Zijn teksten zijn vaak in beeldspraak; er zit een diepere laag onder. Als voorbeelden geef ik “The Deer On The Parkway”, waarbij verleiding kan leiden tot beloning of de dood en “Before You Go” dat gaat over het afscheid nemen van een geliefde. Maar is dit het einde van een relatie of een afscheid bij overlijden? De meeste indruk maak het nummer “Atlas Choking” op mij, dat een verwijzing is naar het dystopische boek ‘Atlas Shrugged’ van Ayn Rand en een kijkje is van ‘bovenaf’ op deze wereld.

Alleen al vanwege zijn teksten is Richard Shindell het meer dan waard beluisterd te worden. Dat het muzikaal ook allemaal prima klinkt is dan nog een bonus.

Tracklist:CARELESS flat
01 – Stray Cow Blues
02 – Careless
03 – Infrared
04 – The Deer on the Parkway
05 – All Wide Open
06 – Your Guitar
07 – Abbie
08 – Atlas Choking
09 – Before You Go
10 – Satellites
11 – The Dome

Photo credit: Radoslav Lorkovic
www.richardshindell.com

Stray Cow Blues:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: