Carpe Diem w. SaRon Crenshaw and Blind B’ & the Visionairs

SaRon Crenshaw en Blind B. & the Visionairs speelden op donderdag 15 september 2016 in De Pluk van Geldermalsen. Tekst en foto’s Paul Scholman.

SaRon Crenshaw behoeft enige introductie. De man speelt zelden of nooit buiten de Verenigde Staten en het is dus de eerste keer dat hij in Europa speelt. Ik mag er getuige van zijn en dat het dan “om de hoek” in De Pluk te Geldermalsen is, een klein podium met toegang voor ongeveer 100 mensen is alleen maar mooi. SaRon leerde in zijn 10e levensjaar gitaar spelen. Hij is een zeer getalenteerde gitarist en daarnaast een zeer verdienstelijke, soulvolle zanger, met bluesy invloeden. In de jaren 70 en 80 speelde hij bas voor verschillende bands in New Jersey, New York en South-Carolina. Hij heeft het podium gedeeld met getalenteerde opname artiesten als Lee Velden, Roy Roberts, Denise LaSalle, Bobby Rush, Jessie James, Tyrone Davis en Chuck Roberson.
dsc04122
Hij speelde de afgelopen tien jaar op de vele festivals aan de Oostkust van de Verenigde Staten. In 2010 en 2011 had SaRon de eer om support-act te zijn voor Robert Cray en B.B. King op de grote podia van Connecticut en is bij het publiek geliefd door zijn akoestische optredens de afgelopen jaren. SaRon’s liefde ligt bij de Blues en hij is geïnspireerd door een aantal van de grootse zangers en spelers zoals B.B. King, Albert King, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan en Buddy Guy om er een paar te noemen. SaRon speelt een Gibson “Lucille” model gitaar door B.B.King zelf gesigneerd.
dsc03817
Ik had zijn enige cd al eens gehoord en er waren wat YouTube filmpjes te vinden die indruk maakten. Bart Kamp bas, Frank Duindam drums en organist Patrick Cuyvers, de basis van Blind B’ & The Visionairs fungeren als de begeleidingsband van Crenshaw. Bart Kamp sleepte de award voor beste bassist van 2015 bij de Dutch Blues Foundation in de wacht. Frank Duindam is een paar jaar geleden tot verrassing van velen uitgezonden naar de International Blues Challenge, na het winnen van de Nederlandse. Patrick Cuyvers hoefde niet achter de microfoon deze keer, maar is naast orgelman ook een zeer verdienstelijke zanger. SaRon speelt fris van de lever, heeft humor en een soulvolle bluesstem. Kortom ik ben meteen al onder de indruk bij de eerste noten en nummers.
dsc04121
SaRon speelt een stukje onversterkt en het is werkelijk doodstil in De Pluk. Patrick Cuyvers dacht ondertussen even wat te drinken te pakken in de hitte maar helaas ging de band alweer spelen en zijn pianokruk was onbezet. Hilariteit alom. Het plezier spat van de hoofden van de bandleden. Saron Crenshaw speelt heerlijke solo’s onder de bezielende ritmeleiding van Bart Kamp en Frank Duindam. Daarnaast bespeelt SaRon graag het publiek. Laat de dames en heren ombeurten een beetje neuriën, maar ook gooit hij er weer een heerlijke solo uit.
dsc03733
SaRon Crenshaw komt uit een grote muzikale familie, zijn vader speelde blues, zijn opa speelde blues. Ma aanvankelijk bas te hebben gespeeld kreeg SaRon zijn eigen band als gitarist en zanger. SaRon heeft een “Soulvolle” Bluesstem en zijn gitaarspel is beïnvloed door Albert en B.B. King. In 2009 is de CD ‘Tight, Cranky & Loose’ uitgebracht.

Een fantastische uitvoering van The Thrill Is Gone met heerlijk gitaarwerk. De man weet met zeer beperkte middelen, daar waar je tegenwoordig koffers vol pedalen op het podium ziet liggen, uitstekend gitaarwerk ten tonele te brengen…

Crenshaw vertelt een groot BB King fan te zijn. Singing The Blues werd ons deel… Blind B speelt zeer strak.
dsc04111
De man is blues speelt blues ademt blues kortom, mocht u hem gemist hebben dan is dat heel jammer. Wellicht in 2018 staat hij in Rotterdam en Heerlen op de planken. Blind B & The Visionairs hebben de klus uitstekend geklaard, dat mag ook gezegd worden.
dsc04163
Een live CD zal worden opgenomen tijdens de tour in Nederland met Blind B’ & the Visionairs!

Dank aan Leo Gabriels, Robert Slim en Esther Menke (Bluesther). Leo en Robert hebben nog meer mooie plannen  in samenwerking met Bart Kamp.

dsc03890

dsc03941

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: