Zaterdag 14 Mei a.s. Ian Siegal & Jimbo Mathus @ Duycker – Hoofddorp

Poppodium Duycker in Hoofddorp brengt The Wayword Sons – Ian Siegal en Jimbo Mathus, zaterdag 14 Mei a.s. naar de kleine zaal van hét poppodium van de Haarlemmermeer.

Voor wiens hart sneller gaat kloppen van een combinatie tussen roots, blues en folk americana, wat gebracht wordt met een flinke dosis humor is dit optreden een must see, mede mogelijk gemaakt door concullega Blueszine. Dit duo, bestaande uit Jimbo Mathus, Grammy-genomineerde zanger en multi-intrumentalist afkomstig uit Mississippi en bluesheld Ian Siegal brengen blues zoals het bedoeld is. De twee muzikanten ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013 in de studio, waar Jimbo met zijn banjo delen van het album van Siegal in kwam inspelen. Al snel ontdekten ze hun gezamenlijke passie voor dezelfde muziek en werd een gezamenlijke tour beklonken.

15642926629_e3562fa633_o
Jimbo Mathus
Mathus is bekend als bandlid van de Squirrel Nut Zippers, een band die niet op de eerste de beste podia gespeeld heeft. Zij traden o.a. op tijdens de tweede inwijding van president Bill Clinton en tijdens de Olympische spelen in Atlanta. Hun albums gingen stuk voor stuk voor goud en platina. De band stopte geheel in stijl op hun hoogtepunt waarnaar Mathus zijn weg vervolgde als solo artiest. Hij werkte samen met namen als Buddy Guy en richtte de South Memphis String Band op.

Ian Siegal
Deze bluesman speelt niet een genre uit het palet van de blues, maar weet meerdere invloeden samen te smelten tot een geheel die je aandacht weet te grijpen en deze niet snel loslaat. Men zegt dat je levenservaring moet hebben om de blues goed te kunnen spelen, als Ian Siegal begint met spelen snap je wat ze hiermee bedoelen.

Siegal’s carrière gaat de laatste jaren als een trein, hij heeft al zeven keer de British Blues Awards gewonnen, de Europese Blues Awards en hij is twee keer genomineerd voor de Amerikaanse versie van deze prijs. Om dit alles nog even te onderstrepen heeft hij zijn laatst verschenen solo album ‘Ma & Guitar’ opgenomen in de Royal Albert Hall. Kortom; een CV van formaat.

Om in de stemming te komen:

Voorprogramma: Dave Warmerdam & Lothar Wijnvoord

Lothar is geboren in 1996. Hij groeit op in een muzikaal gezin en blues is een belangrijk deel van zijn muzikale opvoeding. Op zijn 11e leert hij van zijn vader de eerste akkoorden spelen op de gitaar. Lothars gitaarspel is beïnvloed door Eric Clapton en Peter Green en na verloop van tijd gaat hij op zoek naar de originele uitvoeringen van de nummers die zijn voorbeelden speelden.

Dat de blues nog wel degelijk leeft onder de jeugd bewijst de jonge Dave Warmerdam. Geboren in 2000, ontdekte hij de piano op zijn 7e. Na een aantal bezoeken aan jamsessies begon Dave op zijn 13e zelf aan de sessies deel te nemen, en hij viel direct op. Bij voorkeur speelt hij blues, waarbij hij geïnspireerd wordt door artiesten als Otis Spann en Muddy Waters, maar boogie woogie gaat hem ook uitstekend af.

Podium Duycker – Kleine Zaal
Raadhuisplein 5
2132 TZ Hoofddorp
Tel: 023-5623310

Tickets: € 15,00 (vvk) – € 16,00 (aan de zaal)

Geef hier uw commentaar