13e editie Bluezy Bluesfestival Ridderkerk – Rijnmond’s trots – in aantocht

De dertiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk zal komend voorjaar weer plaatsvinden in het recreatiecentrum De Fakkel van Ridderkerk. Het festival zal worden gehouden op zaterdag 2 april 2016.

De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft na de succesvolle afgelopen edities ook voor 2016 de muzikale plannen met behulp van sponsoren kunnen verwezenlijken. De line-up is er een om trots op te zijn! Nieuwkomers als The Dirty Aces maar ook gevestigde namen als Kai Strauss, Tiny Legs Tim en Ian Siegal prijken op het affiche van 2016.
Ook voor editie van 2016 wordt er weer met twee podia gewerkt, zodat de bezoekers niets hoeven te missen. Als bezoekers kunt u zelfs kans maken op een gratis overnachting inclusief ontbijt (zie onderaan dit artikel).

Ralph de Jongh: Als opener op zaterdag 2 april om 15.00 uur is uitgenodigd de Ralph de Jongh Band. Ralph de Jongh won twee keer de Dutch Blues Challenge; in 2011 won hij de Dutch Blues Award voor Beste Vocalist. Zijn palmares bestaat inmiddels uit 8 cd’s en 2 dvd’s. Johan Derksen noemt zijn albums “Verborgen Juwelen”. Na zijn burn-out maakte hij zijn comeback in de radio-studio bij Nico Bravenboer tijdens Bluezy.
Ralph de Jongh

Tiny Legs Tim: Ook Tiny Legs Tim is een winnaar; hij is de winnaar van de Belgische Blues Challenge 2015 en zal België vertegenwoordigen op The European Blues Challence die van 7 t/m 9 april in Torrita di Siena – Italië plaatsvindt.
Het unaniem geprezen debuut album One Man Blues en het al even enthousiast onthaalde tweede album TLT verdiende Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues- en roots scene. “I Live in the heart of the city, but I used to be a country man”, de openingszin van in februari 2015 verschenen derde album Stepping Up zet de luisteraar meteen op het juiste spoor. Tiny Legs Tim zal worden begeleid door Frederik van den Berghe op drums, René Stock op de bass en Steven Troch op de blues-harp.
Tiny Legs Tim

The Dirty Aces: The Dirty Aces uit Engeland brengen een dampende mix van garagerock, rhythm & blues en rock & roll die doet denken aan The Strypes, maar laat ook duidelijk invloeden horen van The Rolling Stones (jaren 60/70), The Stooges en Dr. Feelgood. Blikvanger van de band is zanger en blues-harpist Giles Robson met naast hem gitarist Filip Kozlowski, die garant staat voor onnavolgbare gitaarriffs, Samen schreven zij de twaalf nummers van het album From The Basement die als een wervelstorm aan je voorbij razen. De twee worden bijgestaan door de ritme-sectie die bestaat uit bassist Tommy Hull en Simon Small op drumms. Na een groot aantal spetterende en energieke live optredens in Engeland waarbij de band een grote schare fans voor zich heeft gewonnen is de band nu klaar om het Europese vasteland te veroveren.
Dirty Aces
Kai Strauss & the Electric Blues Allstars
: De uit Duitsland afkomstige Kai Strauss is een bekende naam onder de Europese blues liefhebbers, velen kennen hem van zijn 15 jaar durende samenwerking met Memo Gonzalez als gitarist in The Bluescasters. Kai Strauss is beïnvloed door o.a. Buddy Guy, Jimmy Rogers en BB King. Zijn langverwachte solodebuut album Electric Blues staat voor een no-nonsens collectie van klassieke blues tunes en originele nummers gespeeld door een internationale all-star line-up.
Photograph Kai Strauss © Jan Karow
kai strauss ex jan karow
Fats Domino Tribute: Nederlander Eric-Jan Overbeek is beter bekend als Mr. Boogie Woogie zal met de ‘Fats Domino Tribute’ een spetterende ode brengen aan de ‘King of the Big Beat’ Fats Domino. Vele blues liefhebbers weten dat de orkaan Katrina hem in 2005 bijna fataal werd, maar gelukkig is de uit New Orleans afkomstige Antoine Domino nog steeds onder ons. Domino is inmiddels met een welverdiend pensioen maar van zijn muziek kunnen we nog steeds geen genoeg krijgen. Mr. Boogie Woogie, één van Europa’s meest toonaangevende blues pianisten, en zijn band worden tijdens een anderhalf uur durende Rhythm & Blues explosie bijgestaan door een overweldigende zeskoppige blazerssectie. Probeer daar maar eens bij stil te blijven zitten!
Photograph Mr. Boogie Woogie © Anous Heil
Mr. Boogie Woogie ex takeapicture Anous Heil
Zac Harmon Band: Zac Harmon is geboren en getogen in Jackson, Mississippi en grootgebracht met de blues. Hij werd bekroond met diverse prijzen als beste gitarist, organist, singer/songwriter. In 2012 bracht Harmon zijn album, Music is a Medicine, uit. Zac Harmon is één van de sterkste live-performers in de blues, fans heeft hij overal van Memphis tot Mumbai. Zijn live-optredens combineert hij met van alles wat hem beïnvloed: soul-blues, gospel, reggae, en moderne blues-rock. Hij werkte aan grote films, tv-shows, en bekende nationale commercials en werd zelfs op een gegeven moment ingehuurd door Michael Jackson als schrijver. Harmon schreef liedjes voor Freddie Jackson, de Whispers en de O’Jays. Zijn laatste Cd ‘Right Man Right Now ‘ met o.a Bobby Rush, Lucky Peterson, Anson Funderburgh en Mike Finnegan is zijn bluesiest cd ever.
Photograph Zac Harmon © Darren Carroll
Zac Harmon and the Zac Harmon Band, photographed in Austin, Texas on April 13, 2015. Photograph © 2015 Darren Carroll
Ian Siegal Band: Voor de doorgewinterde blues- & americana liefhebber behoeft Ian Siegal geen introductie meer. Na een afwezigheid van vijf jaar is Ian Siegal Band, weliswaar met een andere band, op zaterdag 2 april 2016 weer terug op het podium van het 13e Bluezy Blues Festival Ridderkerk. Zeven British Blues Awards, een European Blues Award en wat al niet meer staan op zijn schoorsteenmantel; de man wordt niet alleen geprezen door fans maar ook zeker door muziekcritici en collega-muzikanten. Siegal laat zijn gitaar ‘janken’ en net als er geen einde lijkt te komen aan de stroom indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid. Ian Siegal en zijn kompanen Dusty Ciggaar, Danny van ‘t Hoff en Rafael Schwiddessen sluiten deze mooie line-up van het 13e Bluezy Blues Festival af.
Ian Siegal
Win een overnachting inclusief ontbijt voor 2 personen!!!
Alle bestellers van minimaal 2 kaarten dingen mee, als de kaarten via internet besteld zijn vóór 29 februari 2016 naar een gratis overnachting incl. ontbijt bij Van der Valk Hotel Ridderkerk.
Voor meer info omtrent dit festival klik u hier.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: